Sauli Kemppainen avaa ravintolan Helsingin Konepajalle

Jaa
Fredriksbergin taloon, Helsingin Konepajan alueelle avataan elokuussa 2022 ravintola, jota johtaa pitkän kansainvälisen uran tehnyt kokki Sauli Kemppainen. Kemppainen on jo aloittanut uuden ravintolan suunnittelun – konseptin suunnittelu, avainhenkilöiden kiinnittäminen ja muut valmistelut ovat hyvässä vauhdissa.
Sauli Kemppainen kuva: Tommi Anttonen
Sauli Kemppainen kuva: Tommi Anttonen

Sauli Kemppainen tunnetaan kansainvälisen uran tehneenä ja useamman kerran ulkomailla Michelin-tähdillä palkittuna kokkina. Berliinistä vuoden 2021 alussa koronan takia Suomeen palannut Kemppainen on kuluvan vuoden aikana tehnyt erilaisia projekteja, mutta keskittyy nyt pelkästään tulevaan ravintolaansa.

Korona on sotkenut minunkin elämääni sekä Berliinissä että täällä Suomessa, mutta nyt on aika katsoa eteenpäin ja ottaa uusi askel. Olen todella innoissani päästessäni toteuttamaan visiotani”, Kemppainen kertoo.

Kemppaisen tuleva ravintola avataan uudistuvalle Konepajan alueelle valmistuvaan Fredriksbergin kiinteistöön katutasolle. Samaan kiinteistöön rakentuu myös uusi Pöllölaakso eli MTV:n uudet toimitilat. Ravintolastaan Kemppainen tekee aamusta iltamyöhään palvelevan ravintolan, jonka ytimessä on hänelle ominainen laadukas ja suurella sydämellä tehty ruoka.

Haluan ravintolasta mutkattoman, laadukkaan sekä hintatasoltaan helposti lähestyttävän. Tärkeintä on aina kokonaisuus panostamme henkilökuntaan, palveluun ja tunnelmaan. Haluan, että ravintolassani viihdytään. Sama intohimo, jolla olen keittänyt aina, tulee näkymään uudessa ravintolassa, kylläkin uusilla twisteillä maustettuna.”

”Menu on vielä kypsymisvaiheessa. Siihen liittyen suunnittelen pientä yllätystä ruokakonseptia, jollaista Suomessa ei ole totuttu näkemään”, Kemppainen paljastaa.

Ravintolan omistaa Kanresta Oy, joka toimii taustalla Kemppaisen johtaessa sekä kehittäessä ravintolaa itsenäisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sauli Kemppainen
sale.kemppainen@gmail.com
050-4785507


Maria Koivula, toimitusjohtaja, Kanresta
maria.koivula@kanresta.fi
050 366 2382

Kuvat

Sauli Kemppainen kuva: Tommi Anttonen
Sauli Kemppainen kuva: Tommi Anttonen
Lataa
Sauli Kemppainen tulevan ravintolansa ovella
Sauli Kemppainen tulevan ravintolansa ovella
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Brunnen Communications Oy
Kalevankatu 6
00100 Helsinki

http://brunnen.fi

Sauli Kemppainen

Sauli Kemppainen on suomalainen kokki, joka on työskennellyt lähes 20 vuotta ulkomailla. Viimeisin ulkomailla oleva ravintola oli SAVU Berliinissä. Ravintola sai ensimmäisen Michelin-tähden 8 kuukautta avaamisen jälkeen. Suomessa Sauli on työskennellyt mm. Savoyssa, Palacessa ja Kämpissä.

Kanresta Oy

Kanresta Oy toimii valtakunnallisesti yli 30:ssä ravintolassa sekä tapahtumatalossa. Vuonna 2019 yrityksen liikevaihto oli 29,6 meur. Kanresta jakaa osinkonsa omistajansa Suomen Kansanterveysyhdistys ry:n kautta Lastentautien tutkimussäätiölle, Sydänliitolle, MIELI Suomen Mielenterveys ry:lle ja Vanhustyön keskusliitolle.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Brunnen Communications Oy

Joblink Oy on ostanut Postilta Transval Myymäläpalvelut Oy:n1.9.2023 14:23:55 EEST | Tiedote

Kaupan alan henkilöstövuokraukseen keskittyvä suomalainen Joblink Oy on ostanut myymälälogistiikan palveluita tarjoavan Transval Myymäläpalvelut Oy:n koko osakekannan Posti Oy:ltä 1.9.2023. Yrityskaupan myötä Joblink nousee kaupan alan suurten ja valtakunnallisten toimijoiden joukkoon. Yhtiö työllistää noin 3500 henkilöä, ja nyt toteutunut yrityskauppa tuo konserniin 800 henkeä lisää. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. ”Yrityskauppa on osa kasvustrategiaamme: nousemme nyt kaupan alan suuriksi toimijoiksi. Se tarkoittaa entistä monipuolisempaa palvelua asiakkaillemme eli kaupan valtakunnallisille keskusliikkeille. Samalla yrityskauppa antaa henkilöstölle yhä paremmat kehityksen ja kasvun mahdollisuudet”, Joblinkin toimitusjohtaja Antti Kimpimäki toteaa. Transval Myymäläpalveluiden oston myötä Joblinkin noin 14 miljoonan euron liikevaihto nousee kuluvana vuonna 2023 reiluun 20 miljoonaan euroon. ”Keskitymme Transvalissa hakemaan kasvua varastopalveluista ja logisti

Tunteeko kulttuuri rajoja? Kultuurikompass avaa keskustelun eurooppalaisen kulttuurivaihdon mahdollisuuksista ja haasteista kulttuuripääkaupunki Tarttossa3.5.2023 10:38:22 EEST | Tiedote

Neljäs kansainvälinen Kultuurikompass-foorumi järjestetään tänä vuonna Euroopan kulttuuripääkaupunki Tartossa 18.–19. toukokuuta 2023. Foorumin Tunteeko kulttuuri rajoja? -tapahtuma kokoaa yhteen tapahtumajärjestäjät, luovat taiteilijat sekä päättäjät ympäri Eurooppaa tarkastelemaan kansainvälisen kulttuurinvaihdon eli luovien alojen ammattilaisten mahdollisuuksia ja haasteita päästä työskentelemään ulkomaille. Tapahtuman seminaarit ja työpajat pidetään Viron kansallismuseossa sekä Paino- ja paperitaidekeskus TYPA:ssa.

Kilpailuhaku Suomen vastuullisimmaksi tuotteeksi avattu – tavoitteena kirittää yritysten kilpailukykyä ja kuluttajien kestävää elämäntapaa25.8.2022 09:02:00 EEST | Tiedote

Lokakuussa valitaan ensimmäistä kertaa Suomen vastuullisin tuote. Kilpailu tuo keskusteluun vastuullisuuden määrittelyn haasteet. Samalla se auttaa yrityksiä valmistamaan tuotteita vastuullisemmin ja helpottaa kuluttajia tekemään vastuullisia valintoja. Kuluttajatuotteet tai -palvelut arvioidaan kokonaisvaltaisen vastuullisuusarvioinnin perusteella. Arvioinnin tekee riippumaton, johtavista asiantuntijoista koostuva paneeli, jonka on kutsunut koolle vastuullisuusmuotoilutoimisto ja vastuullisuusteknologia start-up Infine.

Tartto näyttää esimerkkiä kulttuurihallinnon kestävämpään kehittämiseen: Tartu 2024 -hanke opettaa, miten kulttuuri ja taide saadaan tukemaan vihreää siirtymää20.4.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Festivaaleilla ei tarvita tuhansia kaatopaikalle päätyviä muovikuppeja. Luomiseen ei aina tarvita uusia materiaaleja. Konserttien järjestämiseen ei tarvitse käyttää valtavia määriä sähköä. Vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupunki Tartto järjestää verkossa lähetettävän keskustelutilaisuuden ”Kultuurikompass: How To Change The World Through Environmentally Friendly Cultural Management?", jossa esitellään, miten tämän kaiken voi toteuttaa. Viron toiseksi suurimman kaupungin Tarton tavoitteena on olla vastustamaton terveiden, aktiivisten ja onnellisten ihmisten kaupunki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme