Tampereen yliopisto

Tampereen yliopistoon valittiin yli 3 500 uutta opiskelijaa

Jaa
Tampereen yliopistoon on valittu 3 562 uutta opiskelijaa. Opiskelupaikan sai nyt useampi kuin viime vuonna (3 395). Hakijoita oli korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa yhteensä 28 881. Tampereen yliopisto oli Suomen toiseksi suosituin yliopisto niin kokonaishakijamäärältään kuin ensisijaisten hakijoiden määrältään.
Tampereen yliopiston kampus Hervannassa. Kuva: Tampereen yliopisto
Tampereen yliopiston kampus Hervannassa. Kuva: Tampereen yliopisto

Tampereen yliopiston suosituimpia hakukohteita kevään toisessa yhteishaussa kandidaatti- sekä kandidaatti- ja maisterikoulutuksissa olivatensisijaisten hakemusmäärien perusteella aikaisempien vuosien tapaan lääketieteen lisensiaatin, kauppatieteiden ja psykologian koulutukset. Tämän lisäksi luokanopettajan, hallintotieteiden ja yhteiskuntatutkimuksen koulutukset kiinnostivat laajasti.

Suomenkielisissä koulutuksissa aloittaa 3 562 opiskelijaa syksyllä 2022. Nyt valittujen lisäksi yhteensä yli 850 englanninkielisiin koulutuksiin hakenutta sai opiskelupaikan jo aikaisemmin keväällä.

Näyttöreittien kautta 144 opiskelijaa sai opiskelupaikan

Näyttöreitti voi toimia joko valintakokeen korvaajana tai ylimääräisenä valintaväylänä hakukohteesta riippuen. Näyttöreitillä hakemisen edellytyksenä on, että hakija on suorittanut hakukohteesta riippuen vaaditun opintojakson tai MOOC-kurssin tietyin kriteerein.

Näyttöreitin perusteella oli mahdollista tulla valituksi tänä keväänä seuraaviin hakukohteisiin: matematiikan ja tilastollisen data-analyysin koulutus, tietojenkäsittelytieteiden koulutus, tietotekniikan koulutus, elinikäinen oppiminen ja kasvatus, kasvatustieteiden koulutus sekä yhteiskuntatutkimuksen koulutus.

Tervetuloa kampuksille uudet opiskelijat!

Uusien opiskelijoiden orientaatioviikot toteutetaan kampuksilla terveysturvallisuus huomioon ottaen elokuun lopussa. Myös tuutoriryhmät kokoontuvat heti ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien.

Opetus toteutetaan lähiopetuksena turvallisuus- ja hygieniaohjeet huomioiden. Hybridiopetusta tai etäopetusta voidaan kuitenkin käyttää silloin, kun sille on pedagogisesti vahvat perusteet. Tampereen yliopisto seuraa terveysviranomaisten suosituksia ja tarvittaessa päivitämme ohjeistuksia.

Kaikkien opiskelijaksi valittujen uusien opiskelijoiden kannattaa tutustua hyvissä ajoin sekä uusille opiskelijoille tarkoitettuun muistilistaan että tutkinto-ohjelmakohtaisiin tarkempiin tietoihin yliopiston nettisivuilla uuden opiskelijan oppaassa.

Opiskelupaikka vastaanotettava viimeistään 15. heinäkuuta

Korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävissä Oma opintopolku -palvelussa. Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 15.7.2022 klo 15.00 mennessä.

Kaikki kevään toisessa yhteishaussa hakeneet saavat valtakunnallisen tuloskirjeen, joka sisältää opiskelijavalinnan tuloksen sekä valinnan pisteet hakukohteittain. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta. Varasijavalinta päättyy 2.8.2022 klo 15:00. Tampereen yliopiston avoimen väylän haussa sekä yliopistojen siirtohaussa hakeneet ovat saaneet tiedon valintojen tulosten julkaisusta sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Opiskelija- ja hakijapalvelut
0294 520 400 (ma-pe klo 12-14)
hakijapalvelut.tau@tuni.fi


Meeri Oikemus, palvelupäällikkö, Opiskelija- ja hakijapalvelut
040 849 0594
meeri.oikemus@tuni.fi

Kuvat

Tampereen yliopiston kampus Hervannassa. Kuva: Tampereen yliopisto
Tampereen yliopiston kampus Hervannassa. Kuva: Tampereen yliopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

290 000 viestiä vihapuheesta – tutkimus selvitti, millaista on keskustelu vihapuheesta somessa24.6.2025 09:15:00 EEST | Tiedote

Tutkijat ovat julkaisseet ensimmäisen vihapuhetta metatasolla käsittelevän, laajaan keskusteluaineistoon pohjautuvan tutkimusartikkelin. Tutkimuksen mukaan vihapuheen käsitteen avulla käydään kamppailua tiedosta, totuudesta ja yhteiskunnallisista valta-asetelmista. Keskusteluissa vihapuhetta normalisoitiin ja oikeutettiin samalla väheksyen sen vaikutuksia sekä yhteiskuntaan että vihapuheen kohteisiin.

Väitös: Koulun keskustelukulttuuri ja sosiaalinen pääoma vahvistavat ruotsinkielisten nuorten luottamusta poliittisiin kykyihinsä19.6.2025 10:21:48 EEST | Tiedote

Valtiotieteen maisteri Venla Hannuksela selvittää väitöskirjassaan, miksi ruotsinkieliseen vähemmistöön kuuluvat suomalaisnuoret luottavat kykyihinsä ymmärtää politiikkaa ja vaikuttaa siihen enemmän kuin suomenkieliset nuoret. Tutkimus tunnistaa kaksi selitystä: ruotsinkielisten koulujen avoimemman poliittisen keskusteluilmapiirin ja ruotsinkielisten vahvemman sosiaalisen yhteisön. Vaikka vähemmistöasema osaltaan selittää ruotsinkielisten tilannetta, koulujen poliittiseen keskusteluun ja nuorten yksinäisyyden torjumiseen panostamalla voidaan vahvistaa kaikkien nuorten poliittisen osallistumisen edellytyksiä.

Doktorsavhandling: Skolans diskussionskultur och socialt kapital stärker svenskspråkiga ungdomars förtroende för sin politiska förmåga19.6.2025 10:20:10 EEST | Tiedote

Politices magister Venla Hannuksela undersöker i sin doktorsavhandling varför finländska ungdomar som tillhör den svenskspråkiga minoriteten har större tilltro till sin förmåga att förstå och påverka politik än finskspråkiga ungdomar. Forskningen identifierar två förklaringar: ett öppnare politiskt diskussionsklimat i svenskspråkiga skolor och starkare sociala gemenskaper bland svenskspråkiga. Även om minoritetsstatus delvis förklarar situationen för svenskspråkiga ungdomar, kan satsningar på politiska diskussioner i skolor och på att motverka ungas ensamhet stärka alla ungdomars möjligheter till politiskt deltagande.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye