ELY-keskukset

Keskeytynyt linja-autoliikenne reitillä Kajaani–Vaala–Utajärvi–Oulu käynnistyy uudelleen (Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu)

Jaa
ELY-keskuksen kilpailuttamalla linja-autoreitillä Kajaani–Vaala–Utajärvi–Oulu Oulun Taksipalvelut Oy:n konkurssin vuoksi keskeytynyt liikenne käynnistyy uudelleen talviaikataulukauden alkaessa 10.8.2022. Uudeksi liikennöitsijäksi on tarjouskilpailussa valittu Saaga Travel Oy. Liikenteessä voi matkustaa vain Matkahuollon lipputuotteilla, eikä Waltti-kortti enää kelpaa. Samalla linjatunnukset poistuvat käytöstä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on kilpailuttanut reitin Kajaani–Vaala–Utajärvi–Oulu linja-autoliikenteen 4.6.2023 asti. Vuoroja liikennöidään maanantaista perjantaihin, ja aikataulut ovat samat kuin ennenkin. Aamulla liikennöidään vuoroja Vaalasta Ouluun (saapuu 7.30), Kajaanista Ouluun (saapuu 8.45) sekä Oulusta Vaalaan (saapuu 9.05). Kajaanista Ouluun klo 8.45 saapuvalla vuorolla on lisäksi vaihdollinen yhteys Sotkamosta siten, että autoa vaihdetaan Kuluntalahden rampilla. Iltapäivällä taas liikennöidään vuoroja Oulusta Utajärvelle (lähtee 13.30), Utajärveltä Ouluun (lähtee 15.15) sekä Oulusta Kajaaniin (lähtee 16.30).

Lipputuotteet

Edellä mainituilla vuoroilla voi matkustaa vain Matkahuollon matkakortille ladattavilla lipputuotteilla, eikä Waltti-matkakortti enää kelpaa. 30 päivän kausilipun voi ostaa yhteysväleille Utajärvi–Muhos (70 €), Utajärvi-Oulu (90 €), Vaala–Muhos (90 €) tai Vaala–Oulu (130 €). Lisäksi liikenteessä kelpaavat nykyiset Paltamon ja Kajaanin väliset kausiliput. Epäsäännöllisemmin matkustaville tarjolle tulee sarjalippu, joka korvaa nykyisen arvolipun. Koulumatkatukea saavat opiskelijat puolestaan matkustavat Matkahuollon koulumatkatukilipuilla. Kausi- ja sarjalippujen myyntiä ei ole vielä aloitettu, ja myynnin käynnistymisestä tiedotetaan erikseen. Sen sijaan Kelan koulumatkatukilipun voi hankkia jo nyt Matkahuollon Oulun toimipisteestä.

Linjatunnukset

Talviaikataulukauden alkaessa reitin Kajaani–Vaala–Utajärvi–Oulu linjatunnukset 49 ja 49P poistuvat käytöstä. Tunnuksen sijasta linja-auton linjanäytössä ilmoitetaan vuoron määränpää.

Aikataulut

Edellä mainittujen vuorojen aikataulut tulevat saataville Matkahuollon aikatauluhakuun, reittioppaaseen sekä Reitit ja liput -mobiilisovellukseen sekä Google Mapsiin. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista tulee saataville myös linja-autoihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennevastaava Samuli Kallio, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, puh. 0295 038 252

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Nya undantagslov har beviljats för att fördriva vitkindade gäss från åkrar17.4.2024 14:10:06 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland har föregående vecka beviljat 15 undantagslov för att fördriva vitkindade gäss från åkrar i syfte att förhindra allvarliga skador på gröda. Undantagsloven omfattar 54 gårdar, vilka befinner sig främst i Norra Karelen. Enligt undantagsloven får vitkindande gäss får fördrivas med oskadliggörande metoder. Under vårflytten är det förbjudet att använda högljudda fördrivningsmetoder så som smällpatroner för att trygga häckningsfreden.

Valkoposkihanhien pelloilta karkottamiseen on myönnetty uusia poikkeuslupia17.4.2024 14:10:06 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on viime viikolla myöntänyt 15 poikkeuslupaa valkoposkihanhien karkottamiseen pelloilta vakavien viljelyvahinkojen estämiseksi. Luvat koskevat 54 tilaa, jotka sijaitsevat pääosin Pohjois-Karjalassa. Poikkeusluvilla valkoposkihanhia saa karkottaa niitä vahingoittamattomilla menetelmillä. Kevätmuuttokaudella kovaäänisten karkotuskeinojen kuten paukkupatruunoiden käyttö on kielletty lintujen pesimärauhan turvaamiseksi.

Genomförandet av Skärgårdshavsprogrammet påskyndas i pilotområden16.4.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Avrinningsområdena till Aura å och Pemar å samt Kimitoön med omgivande havsområden har valts som pilotområden för Skärgårdshavsprogrammet. Syftet med Skärgårdshavsprogrammet är att minska näringsbelastningen på Skärgårdshavet och få bort jordbruket i Skärgårdshavets avrinningsområde från listan över de värsta belastningskällorna för Östersjön, som upprätthålls av kommissionen för skydd av Östersjöns marina miljö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye