ELY-keskukset

Keskeytynyt linja-autoliikenne reitillä Kajaani–Vaala–Utajärvi–Oulu käynnistyy uudelleen (Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu)

Jaa
ELY-keskuksen kilpailuttamalla linja-autoreitillä Kajaani–Vaala–Utajärvi–Oulu Oulun Taksipalvelut Oy:n konkurssin vuoksi keskeytynyt liikenne käynnistyy uudelleen talviaikataulukauden alkaessa 10.8.2022. Uudeksi liikennöitsijäksi on tarjouskilpailussa valittu Saaga Travel Oy. Liikenteessä voi matkustaa vain Matkahuollon lipputuotteilla, eikä Waltti-kortti enää kelpaa. Samalla linjatunnukset poistuvat käytöstä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on kilpailuttanut reitin Kajaani–Vaala–Utajärvi–Oulu linja-autoliikenteen 4.6.2023 asti. Vuoroja liikennöidään maanantaista perjantaihin, ja aikataulut ovat samat kuin ennenkin. Aamulla liikennöidään vuoroja Vaalasta Ouluun (saapuu 7.30), Kajaanista Ouluun (saapuu 8.45) sekä Oulusta Vaalaan (saapuu 9.05). Kajaanista Ouluun klo 8.45 saapuvalla vuorolla on lisäksi vaihdollinen yhteys Sotkamosta siten, että autoa vaihdetaan Kuluntalahden rampilla. Iltapäivällä taas liikennöidään vuoroja Oulusta Utajärvelle (lähtee 13.30), Utajärveltä Ouluun (lähtee 15.15) sekä Oulusta Kajaaniin (lähtee 16.30).

Lipputuotteet

Edellä mainituilla vuoroilla voi matkustaa vain Matkahuollon matkakortille ladattavilla lipputuotteilla, eikä Waltti-matkakortti enää kelpaa. 30 päivän kausilipun voi ostaa yhteysväleille Utajärvi–Muhos (70 €), Utajärvi-Oulu (90 €), Vaala–Muhos (90 €) tai Vaala–Oulu (130 €). Lisäksi liikenteessä kelpaavat nykyiset Paltamon ja Kajaanin väliset kausiliput. Epäsäännöllisemmin matkustaville tarjolle tulee sarjalippu, joka korvaa nykyisen arvolipun. Koulumatkatukea saavat opiskelijat puolestaan matkustavat Matkahuollon koulumatkatukilipuilla. Kausi- ja sarjalippujen myyntiä ei ole vielä aloitettu, ja myynnin käynnistymisestä tiedotetaan erikseen. Sen sijaan Kelan koulumatkatukilipun voi hankkia jo nyt Matkahuollon Oulun toimipisteestä.

Linjatunnukset

Talviaikataulukauden alkaessa reitin Kajaani–Vaala–Utajärvi–Oulu linjatunnukset 49 ja 49P poistuvat käytöstä. Tunnuksen sijasta linja-auton linjanäytössä ilmoitetaan vuoron määränpää.

Aikataulut

Edellä mainittujen vuorojen aikataulut tulevat saataville Matkahuollon aikatauluhakuun, reittioppaaseen sekä Reitit ja liput -mobiilisovellukseen sekä Google Mapsiin. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista tulee saataville myös linja-autoihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennevastaava Samuli Kallio, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, puh. 0295 038 252

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Juoksutukset ja vähäsateinen toukokuu hillinneet Saimaan ja Pielisen nousua. Tulvahuippu saavutetaan touko–kesäkuun vaihteessa. (Kaakkois-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala)22.5.2024 16:03:56 EEST | Tiedote

Vuoksen vesistöalueella Saimaan ja Pielisen vedenkorkeuksien nousu on hidastunut ja ennusteen mukaan tulvahuippu saavutetaan touko-kesäkuun vaihteessa. Saimaan pinta on ajankohtaan nähden noin 75 cm ja Pielisen pinta 50 cm keskimääräistä korkeammalla. Tulvasta voi aiheutua haittaa tai vahinkoa alimmille rantarakenteille, rakennuksille ja viljelysalueille sekä mahdollisesti liikenneyhteyksille, teollisuudelle ja vesihuollolle. Suurten juoksutusten vuoksi virtaus Vuoksella ja Pielisjoella on selvästi tavanomaista voimakkaampaa, mikä tulee huomioida vesillä liikuttaessa. Vesistöalueen muissa järvissä vedenkorkeudet ovat paikoin selvästi tavanomaista korkeammalla, mutta kääntyneet jo laskuun.

Kainuulle ja Pohjois-Pohjanmaalle yhteinen linjaus ulkomaisen työvoiman käytöstä21.5.2024 13:00:25 EEST | Tiedote

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukset ovat päivittäneet alueen linjauksen ulkomaisen työvoiman käytöstä. Uusi päivitetty linjaus astuu voimaan 22.5.2024. Päivitetyssä linjauksessa on lueteltu ammattinimikkeet, joiden osalta työvoiman saatavuus alueella on arvioitu niin haastavaksi, ettei ulkomaista työntekijää palkattaessa erillistä saatavuusharkintaa tarvitse tehdä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye