Kainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskus

Kainuun ELY-keskuksen rahoituskatsaus 2/2022

Jaa
ELY-keskus myönsi rahoitusta Kainuuseen 53 hankkeelle touko-elokuussa 2022. Rahoituksen kokonaissumma oli yhteensä lähes 2,1 miljoonaa euroa. Rahoitusta myönnettiin yritysten ja hankkeiden lisäksi maaseutualueiden kehittämiseen ja investointeihin sekä ympäristön ja vesistöjen kunnostushankkeisiin.
Hyrynsalmella on kunnostettu Syväjärveä niittämällä vesikasvillisuutta. Kuva: Katja Vainionpää, Kainuun ELY-keskus.
Hyrynsalmella on kunnostettu Syväjärveä niittämällä vesikasvillisuutta. Kuva: Katja Vainionpää, Kainuun ELY-keskus.

Suurin tuki myönnettiin Euroopan sosiaalirahastosta (254 581 eur) Kajaanin ammattikorkeakoulun TILMA-hankkeelle. Hankkeessa edistetään tilapäisen suojelun piirissä olevien ja maahanmuuttajien työllistymistä Kainuussa. Hankkeen toisena tavoitteena on edistää Kainuun työmarkkinoiden kehittymistä yritysten, yhdistysten ja julkisten työnantajien kautta, jotka tarvitsevat työntekijöitä. Hankkeessa autetaan ulkomaalaistaustaisia työnhakijoita työpaikan hakemisessa ja työllistymistä edistävissä prosesseissa sekä yrityksiä kansainvälisten työntekijöiden rekrytoinnissa.

Toiseksi suurimmalla summalla rahoitettiin (249 180 eur) Luoteis-Kuhmon kyläverkko-osuuskunnan laajakaistaverkon rakentamista. Rahoitus myönnettiin Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Luoteis-Kuhmon valokuituverkko sijoittuu palvelemaan Kekkostien varren talouksia sekä reitillä sijaitsevien kylien ja tukimastojen yhdysliikennettä. Myös muita maaseutuelinkeinojen hankkeita ja investointeja tuettiin maaseuturahastosta.

Yritysten kehittämisavustusta myönnettiin kahdelle yritykselle. Toisen rahoituksista sai Trysil RMM Oy työmenetelmien kehittämiseen emo- ja tytäryrityksen sulautumisessa (127 440 eur) sekä toinen rahoitus myönnettiin Tieto-Oskari Oy:lle rakenteiden valvontajärjestelmän antureiden kehittämiseen teollisuuden ATEX alueille sopiviksi (68 470 eur).

Ympäristöpuolen hankkeissa rahoitusta myönnettiin pohjavesialueiden suojelusuunnitelmiin Ristijärvelle sekä vesistökunnostushankkeisiin Puolangalle, Hyrynsalmelle ja Suomussalmelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

EAKR-hankkeet ja yritysten kehittämisavustukset:
Pasi Loukasmäki, p. 0295 023 568, pasi.loukasmaki@ely-keskus.fi


ESR-hankkeet:
Riitta Ilola, p. 0295 038 224, riitta.ilola@ely-keskus.fi


Maaseutuhankkeet:
Pekka Knuutinen, p. 0295 023 554, pekka.knuutinen@ely-keskus.fi


Ympäristöhankkeet:
Timo Regina, p. 0295 023 887, timo.regina@ely-keskus.fi

Kuvat

Hyrynsalmella on kunnostettu Syväjärveä niittämällä vesikasvillisuutta. Kuva: Katja Vainionpää, Kainuun ELY-keskus.
Hyrynsalmella on kunnostettu Syväjärveä niittämällä vesikasvillisuutta. Kuva: Katja Vainionpää, Kainuun ELY-keskus.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye