Taiga Concept Oy

Kuopiolaisella Taiga Conceptilla mittava projekti muotijätti Zalandon kanssa

Jaa
Äänieristettyjä työtiloja tarjoava Taiga Concept on toimittanut merkittävän tilauksen Euroopan suurimmalle muodin verkkokauppa Zalandolle. Äänieristettyjä työtiloja ja toimiston puhelinkoppeja on toimitettu projektin aikana lähes 300 kappaletta.
Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Kuopiolainen Taiga Concept on kokenut kasvavaa kysyntää usean vuoden aikana. Yksi viimeaikaisista asiakkaista on saksalaisen muodin verkkokauppa Zalando, jonka kanssa yritys on tehnyt jo kaksi laajaa toimistoprojektia lyhyen ajan sisään.

Ensimmäinen osa projektista aloitettiin jo kesällä 2021, kun Zalando tarvitsi lisää työtiloja Berliinin päätoimistoon. Vilkkaassa avotoimistossa oli tarve puhelinkopeille, koska monen työntekijän päivät koostuivat useista puheluista sekä videopalavereista. Ensimmäisessä erässä oli jopa sata puhelinkoppia ja hiljaista työtilaa. Taiga Conceptin Keski-Euroopan myyntiedustaja Veera Collomb-Pattonin mukaan, Zalando tarvitsi nopean kasvun tueksi joustavia tilaratkaisuja.

-Pitkäaikainen projekti toteutettiin kahdessa erässä, joista ensimmäisessä osassa tuotiin useita puhelinkoppeja Zalandon pääkonttorille. Niiden avulla vastattiin lisääntyneiden etäpalaverien tarpeisiin ja vähennettiin häiriötekijöitä avotoimistossa. Toinen erä työtiloja tilattiin puolestaan osana uutta toimistolaajennusta, Collomb-Patton kertoo

Toinen erä oli ensimmäistäkin suurempi ja piti sisällään lähemmäs 200 hiljaista työtilaa. Tuotteita toimitettiin enimmäkseen Berliinin päätoimistoon, mutta myös Zurichiin ja Dortmundiin. Puhelinkoppeja käytetään enimmäkseen puheluihin ja etäpalavereihin, sekä isompia työtiloja päivittäisiin palavereihin ja pientiimityöskentelyyn. Työtiloja valittaessa, Zalandolle tärkeiksi tekijöiksi nousivat palvelun sujuvuus sekä työtilojen laatu.

-Zalandolle tärkeää oli erityisesti ääneneristävyyden laatu, design sekä luonnollinen ilme. Tyytyväisyys ensimmäisen tilauksen sujuvuuteen ja tuotteisiin johti toiseen suurempaan tilaukseen Zalandon toimistolaajennuksen yhteydessä, Collomb-Patton kuvailee.

Kaikki tuotteet on toimitettu Zalandolle ja mittava projekti on tarkoitus viimeistellä vuoden loppuun mennessä. Projekti on ollut vuonna 2015 perustetun Taiga Conceptin mittakaavassa merkittävä, ja rahallinen arvo on noin 1,7 miljoonaa euroa. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna konsernitasolla 4,1 miljoona euroa ja tälle vuodelle ennakoidaan noin 6 miljoonaa euroa.

Synkentyneistä talousnäkymistä huolimatta, Taiga Conceptin kasvu ei ole näyttänyt hiipumisen merkkejä. Collomb-Pattonin mukaan äänieristettyjen ja modulaaristen tilojen markkina Keski-Europaassa on selkeästi vahvistunut etenkin koronanpandemian tuomien muutosten jälkeen.

’’Yrityksillä on koronapandemian jälkeen kasvava tarve joustaville tilaratkaisuille. Hiljaiset työtilat mahdollistavat modernin työympäristön, joka yhdistää kotikonttorin ja työyhteisön parhaat puolet. Parhaimmillaan monitilatoimisto ottaa huomioon sekä yksilön tarpeet että yhteisöllisen tekemisen, Collomb-Patton kuvailee.

’’Tämän lisäksi Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa toimistokulut ovat suuret, joten yritykset valitsevat yhä useammin kustannustehokkaampia modulaarisia tilaratkaisuja perinteisten työhuoneiden rakentamisen sijaan’’

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Tykkyläinen
Toimitusjohtaja
pauliina.tykkylainen@taigaconcept.fi
+358 40 164 7922

Kuvat

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.
Lataa
Kuvituskuva.
Kuvituskuva.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taiga Concept Oy
Taiga Concept Oy
Kellonkärki 12
70460 Kuopio

http://www.taigaconcept.fi

Taiga Concept is a family company established in 2015. Our main objective is to increase wellbeing at the workplace. This is why we have created space solutions that provide the opportunity to relieve stress and increase work satisfaction. We are inspired by the Nordic forests and the fresh air found there.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye