
Museocon kutsuu koko perheen Vapriikkiin larppien ja roolipelien maailmaan

Museoconissa yhdistyvät pelit ja historia. Puheohjelma ja paneelikeskustelut sukeltavat peleihin ja pelaamisen eri näkökulmiin. Pääpuhuja, toimittaja ja historianharrastaja Maria Pettersson kertoo larppien ja pöytäroolipelien merkityksestä, hyödyistä ja ilosta.
Museoconissa pääsee myös kokeilemaan useita lyhyitä larppeja eli liveroolipelejä ja pöytäroolipelejä. Haltin taikakoulu pitää Taikaotukset-oppitunteja ja Taikasauvatyöpajoja. Cosplay-harrastajat voivat kuvauttaa asunsa kuvauspisteellä ja osallistua Cosplay-kisaan, jossa parhaat palkitaan. Vapriikkiin on pystytetty myös taidekuja, jossa käsityöläiset ja harrastelijataiteilijat myyvät teoksiaan. Nörttikuoro Pixel Sisters esiintyy päivän päätteeksi Ravintola Valssissa. Tapahtumassa kuullaan myös henkilökohtaisia pelihistorioita, luentoja kirjelarpeista sekä pelien ja postin suhteesta.
Osana Museocon-tapahtumaa, ennen varsinaista ohjelmaa, järjestetään opettajille ja kasvatusalan ammattilaisille tarkoitettu EduLarp-koulutustapahtuma, jossa tutustutaan liveroolipelin hyödyntämiseen opetuksen työkaluna. Koulutus on tarkoitettu ennakkoilmoittautuneille.
Museoconin sisäänpääsy ja ohjelma sisältyvät Vapriikin pääsylipun hintaan. Taidekuja on maksuton.
Tapahtuman järjestävät Suomen pelimuseo, Rupriikki ja Postimuseo yhdessä osana MuseoX -hanketta.
Museocon – larp- ja roolipelitapahtuma lauantaina 5. marraskuuta klo 12–18, museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5, Tampere.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tuottaja, museopedagogi Emilia Laulainen, Postimuseo, emilia.laulainen@postimuseo.fi, 050 4061570
Tutkija Outi Penninkangas, Suomen Pelimuseo ja mediamuseo Rupriikki, outi.penninkangas@tampere.fi, 050 341 3262
Tutkija Niklas Nylund, Suomen Pelimuseo, niklas.nylund@tampere.fi, 040 801 6880
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Postin ja viestinvälityksen historiaa 1600-luvulta nykyisyyteen ja tulevaan.
Postimuseo luo ymmärrystä ja merkityksiä viestintäkulttuurista ja yhteiskunnan perustoiminnoista: viestien ja tavaroiden liikkumisen historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Postimuseo tallentaa ja välittää tietoa, aineistoja ja elämyksiä kestävästi.
Postimuseolla on valtakunnallinen vastuumuseotehtävä yhdessä Tampereen historiallisten museoiden kanssa, erityisalana viestintä, peli, posti ja digitaalinen elämä.
Postimuseon näyttelyt sijaitsevat museokeskus Vapriikissa, Alaverstaanraitti 5, Tampere.
Postimuseo kuuluu Trafiikki-museoiden verkostoon.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Postimuseosäätiö sr
Demoskene talteen -hanke on käynnistynyt24.5.2024 12:40:15 EEST | Tiedote
Demoskene talteen -hankkeessa digitoidaan demoskenen historiaa ja nykyisyyttä sekä tehdään ilmiöstä dokumenttielokuva. Tärkeänä osana on demoskenen harrastajien haastattelut. Hanke edistää demoskenen tunnettavuutta sekä kulttuuriperintöaineiston saatavuutta ja saavutettavuutta. Hanke on Postimuseon ja Tampereen historiallisten museoiden yhteishanke ja kestää vuoden 2024 loppuun asti.
Hillittömiä underground-sarjakuvia Postimuseossa22.5.2024 14:03:00 EEST | Tiedote
Underground-sarjakuvat mullistivat sarjakuvamaailman 1960-luvulla. Sarjakuvia Yhdysvalloista ja Suomesta on esillä Postimuseossa museokeskus Vapriikissa Tampereella kesän ajan 30.5.–25.8.2024. Sarjakuvat ovat keräilijä Kari Elkelän kokoelmista.
Uusi teos kokoaa Suomen varhaispostin laajan historian yhteen4.4.2024 14:40:09 EEST | Tiedote
Postimuseon julkaisema teos Suomen varhaisposti – kuriiriposti, kruununposti ja varhainen yleinen posti esittelee Suomen varhaispostin kirjeiden eri tyypit ja niillä esiintyvät mustemerkinnät. Yli sadan kuvan avulla esitellään aikakautensa elämästä kertovia kirjeitä vuosilta 1580–1870. Kirja palvelee Suomen filatelian ja historian tutkimusta sekä varhaispostin keräilyä. Teoksesta on iloa myös yleisesti historiasta ja esimerkiksi vanhoista käsialoista kiinnostuneille.
Trafiikki-museoilla menestyksekäs vuosi 202321.2.2024 15:45:26 EET | Tiedote
Liikenteen, viestinnän ja teknologian alan yhteistyöverkosto Trafiikin jäsenmuseoille vuosi 2023 oli onnistunut. Se sisälsi kävijäennätyksiä, yleisömagneetteja ja uudistumisia. Uudet yleisöt ja uudistuneet museotilat nostavat sisällöt uudella tavalla esiin vuonna 2024.
Oma ääni kuuluviin somessa – mediakasvatusta senioreille ja nuorille20.2.2024 12:15:14 EET | Tiedote
Postimuseon hanke ”Oma ääni kuuluviin somessa!” kutsuu seniorit ja nuoret mediakasvatus-työpajoihin kohtaamispaikka Kuplaan Tampereelle ja Museo Merkkiin Helsinkiin keväällä 2024. Hankkeessa tuotetaan ja testataan uusia toimintamalleja museoiden mediakasvatustyöhön.