Demarinaiset

Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen ehdolle eduskuntavaaleihin Oulun vaalipiiristä

Jaa
Demarinaisten puheenjohtaja, oululainen kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja ja ministeri Tytti Tuppurainen asettuu ehdolle tulevissa 2023 eduskuntavaaleissa. Tuppurainen pyrkii ensi keväänä neljännelle kaudelleen eduskuntaan. Eurooppa- ja omistajaohjausministerinä Marinin hallituksessa toimiva Tuppurainen on ollut Demarinaisten puheenjohtaja vuodesta 2014. Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Tuppurainen valittiin Oulun vaalipiiristä kolmanneksi suurimmalla äänimäärällä kansanedustajaksi, ja tammikuun aluevaaleissa hän oli SDP:n ääniharava Pohjois-Pohjanmaalla.

”Haen kansanedustajan valtakirjaa tulevalle vaalikaudelle, ja motivaationi on korkealla. Sanna Marinin hallituskaudella olemme saaneet aikaiseksi paljon uudistuksia tasa-arvoisen ja oikeudenmukaisen Suomen ja pohjoisen hyväksi, mutta työnsarkaa riittää yhä. Tässä työssä haluan olla mukana.” sanoo Tuppurainen.  

Puheenjohtaja Tytti Tuppurainen on johtanut Demarinaisia määrätietoisesti usean vuoden ajan. Sanna Marinin hallituskaudella hän on edistänyt useita tärkeitä tasa-arvoon liittyviä tulevaisuustekoja. Marinin hallitus on tehnyt lukuisia päätöksiä, joilla parannetaan naisten asemaa kodin arjessa ja työelämässä. Panostukset lapsiperheiden tukeen ja vanhusten hoitoon ja hoivaan, naisten itsemääräämisoikeuden lisääminen sekä seksuaalirikoslain uudistaminen ovat Tuppuraisen mukaan keskeisiä vaalikauden saavutuksia.

Työtä kaikkia suomalaisia hyödyttävän tasa-arvoisen yhteiskunnan eteen tarvitaan yhä. Tulevalla vaalikaudella viimeistellään esimerkiksi hyvinvointialueiden toimeenpano ja uudistetaan sosiaaliturvaa. Työssä on tarkoin tunnistettava tasa-arvovaikutukset. Siksi Demarinaiset tervehtii ilolla puheenjohtaja Tuppuraisen ja kaikkien muiden demarinaisten eduskuntavaaliehdokkuuksia ympäri Suomen. 

Edellisissä 2019 eduskuntavaaleissa valittiin 94 naista eduskuntaan. Nyt on aika rikkoa tämäkin lasikatto ja valita ainakin 100 naista eduskuntaan. Naisen paikka on politiikassa! 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Demarinaiset
Siltasaarenkatu 18-20 C, 6. krs. 00530 HELSINKI


https://www.demarinaiset.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinaiset

Lintonen: Hallitus haluaa tehdä Suomesta villin lännen30.4.2024 20:09:41 EEST | Tiedote

Yhteiskuntien nopea muutos näkyy poliittisen populismin nousuna niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. Suomessa olemme seuranneet jo pitkään perussuomalaisen puolueen populistista ja tuuliviirimäistä politiikan tekoa. Nyt, kun kansalaiset ovat muuttaneet käsitystä EU:sta, ovat perussuomalaiset kääntäneet takkinsa. Perussuomalaisten vuoden 2019 vaaliohjelmassa kerrottiin, kuinka puolueen pidemmän aikavälin strategisena tavoitteena on hallittu ero EU:sta. Vuoden 2024 EU-vaaliohjelmassaan perussuomalaiset eivät enää aktiivisesti aja eroa Euroopan unionista.

Orpon hallituksen kehysriihi johtaa kurjistumisen kierteeseen15.4.2024 14:27:13 EEST | Tiedote

Orpon hallitus kokoontuu tällä viikolla kehysriiheen. Hallituksen tavoitteena on päättää noin kolmen miljardin euron lisäsäästöistä vielä tälle hallituskaudelle. Hallitus on epäonnistunut työllisyyspolitiikassaan, ja kasvutavoitteiden kaaduttua hallitus on ajautunut leikkauskierteeseen. Alustavien tietojen mukaan leikkauksia ollaan tekemässä muun muassa eläkkeisiin, sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä järjestöjen valtionavustuksiin.

Ei sairaalaverkon alasajolle12.4.2024 14:01:17 EEST | Tiedote

Orpon ja Purran hallitus aikoo leikata sairaaloista ja niiden palveluista. Tällä leikkauksella tavoitellaan sadan miljoonan euron säästöjä. Kotkan, Savonlinnan, Mikkelin, Kajaanin, Kemin, Kokkolan ja Hämeenlinnan keskussairaaloiden toimintoja, kuten tehohoitoa, ympärivuorokautista leikkaustoimintaa ja synnytyksien hoitamista ollaan lopettamassa. Näillä päätöksillä tilalle jäisi vain iso terveyskeskus. Tämän lisäksi supistamisvaarassa ovat Vaasa, Joensuu, Lappeenranta tai Rovaniemi. Näillä päätöksillä Orpon hallitus sulkisi puolet Suomen synnytyssairaaloista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye