Helsingin Matkailusäätiö

Vuoden 2022 Helsinki Travel Award -voittajat julki – kunniamaininta Helsingin puhtaalle vedelle

Jaa
Helsingin ja sen lähialueiden matkailua edistävä Helsingin Matkailusäätiö jakoi vuotuiset Helsinki Travel Award -palkinnot keskiviikkona 9.11. järjestetyssä tilaisuudessa.
Helsinki Travel Award -palkinnon saajat ryhmäkuvassa. Kuva: Antti Rintala.
Helsinki Travel Award -palkinnon saajat ryhmäkuvassa. Kuva: Antti Rintala.

Kahdeksatta kertaa jaettavan Helsinki Travel Award -palkinnon saivat Kuusisaaressa sijaitseva Didrichsenin taidemuseo, second hand -myymälä- ja kahvilaketju Relove Second hand & Café, ekologinen matkailukonsepti Nolla Cabins sekä huvipuisto Linnanmäki.

Helsingin Matkailusäätiön puheenjohtaja Mikko Leisti kiittää palkinnon saajia ennakkoluulottomasta ja pitkäjänteisestä työstä, jonka tuloksena myös Helsingin vetovoimaisuus matkakohteena on kasvanut.

– Helsingin houkuttelevuus syntyy monien erikokoisten ja innovatiivisten toimijoiden yhteisvaikutuksesta sen sijaan, että meillä olisi yksi iso monumentti tai nähtävyys, jota tultaisiin katsomaan, Leisti sanoo.

Leistin mukaan Helsinki Travel Award -palkinto myönnetään ensisijaisesti hyvin tehdystä työstä. Tänä vuonna palkituissa näkyy myös vahvasti kestävyyteen panostavia toimijoita.

– Matkailun tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että asiat tehdään kestävästi. On hienoa huomata, että se on alkanut generoida myös vetovoimaista liiketoimintaa.

Palkitut jakavat 10 000 euron palkintosumman. Lisäksi tapahtumassa jaettiin kunniamaininta Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY:lle puhtaan juomaveden takaamisesta Helsingissä asuville ja siellä vieraileville.

Palkintoperustelut lyhyesti

Relove Second hand & Café

Relove Second hand & Café on löytänyt väylän maailman suurimpaan raaka-ainevarastoon eli ihmisten koteihin. Myymälät luovat käytetylle tavaralle uutta arvoa tuomalla sen esiin tyylikkäästi ja houkuttelevasti. Kasvava joukko ihmisiä matkustaa varta vasten second hand -muodin perässä.

Nolla Cabins

Päästöttömälle Nolla Cabins -matkailukonseptille povataan merkittävää tulevaisuutta. Nolla-mökkien hienous piilee siinä, että ne voi sijoittaa yllättäviinkin paikkoihin, joista Nolla Cabinsin myötä tulee matkailullisesti kiinnostavia.

Didrichsenin taidemuseo

Helsingin kiinnostavuuden kannalta on keskeistä, että nähtävää ja koettavaa löytyy myös ydinkeskustan ulkopuolelta. Kuusisaaressa sijaitseva Didrichsenin taidemuseo on upea ja houkutteleva kokonaiselämys, joka on pitkäjänteisellä työllä noussut kansalliseksi kärkitoimijaksi.

Linnanmäki

Koko perheen kestosuosikki Linnanmäki on kansallisesti merkittävä kohde. Vuodesta toiseen uudistuvat laitteet sekä kesäsesongin ulkopuolelle ulottuvat teemoitetut tapahtumat tuovat iloa kaikenikäisille. Matkakohteena Suomen vanhin huvipuisto on yhtä aikaa freesi ja nostalginen.

Kunniamaininta HSY:lle

HSY:lle myönnettävällä kunniamaininnalla halutaan kiinnittää huomiota perusasioiden, kuten puhtaan juomaveden merkitykseen. Maailman mittapuulla puhdas vesi ei ole itsestäänselvyys. HSY tekee hienoa työtä sen eteen, että Helsingin vesi pysyy puhtaana ja juomakelpoisena.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Leisti
Puheenjohtaja, Helsingin Matkailusäätiö
mikko.leisti@sofiahelsinki.fi
0400 640 090

Kuvat

Helsinki Travel Award -palkinnon saajat ryhmäkuvassa. Kuva: Antti Rintala.
Helsinki Travel Award -palkinnon saajat ryhmäkuvassa. Kuva: Antti Rintala.
Lataa
Kuva: Antti Rintala
Kuva: Antti Rintala
Lataa
Kuva: Antti Rintala
Kuva: Antti Rintala
Lataa
Kuva: Antti Rintala
Kuva: Antti Rintala
Lataa
Kuva: Antti Rintala
Kuva: Antti Rintala
Lataa
Kuva: Antti Rintala
Kuva: Antti Rintala
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Matkailusäätiö
Helsingin Matkailusäätiö
Sofiankatu 4 C
00170 Helsinki

040 834 5225http://www.matkailusaatio.fi/fi/etusivu

Helsingin Matkailusäätiön tarkoituksena on matkailun edistäminen erityisesti Helsingin seudulla. Säätiön toiminta-alue on Helsinki ja sen lähialueet.
Säätiö edistää, kannustaa ja tukee teoillaan Helsingin matkailua kehittävää toimintaa ja yhteisymmärrystä. Se auttaa tuottamaan ja levittämään alan tutkimustietoa ja jakaa stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Strategisesti Säätiö on rajannut toimintansa painopistealueiksi tulevaisuuteen suuntaavat hankkeet, joilla on mahdollisuus menestyä liiketaloudellisesti tai tutkimushankkeet, jotka tuottavat uutta tietoa matkailuliiketoiminnan menestyksen tukemiseksi ja osaamisen lisäämiseksi alan sisällä ja sen sidosryhmien välillä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Matkailusäätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye