Helsingin Matkailusäätiö

Tässä ovat vuoden 2023 Helsinki Travel Award -palkinnon saajat

Jaa

Helsingin Matkailusäätiön myöntämät palkinnot jaettiin torstaina 26. lokakuuta järjestetyssä juhlatilaisuudessa.

Helsinki Travel Award -palkitut ryhmäkuvassa. Kuva: Antti Rintala.
Helsinki Travel Award -palkitut ryhmäkuvassa. Kuva: Antti Rintala.

Helsingin Matkailusäätiö jakoi vuotuiset Helsinki Travel Award -palkinnot. Palkinnon saivat Marimekko, Alvar Aalto -säätiö, Kulttuurisauna, Suomenlinna ja Pride-yhteisö. Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala sai säätiöltä kunniamaininnan.

Palkitut kuvastavat monipuolisesti Helsingin ainutkertaisia kohteita ja palvelutarjontaa. Helsingin Matkailusäätiön puheenjohtaja Mikko Leistin mielestä Helsinki voisikin kaksinkertaistaa matkailijoiden määrän, jos markkinointiin laitettaisiin lisää panoksia.

– Matkailun luonne on löytää uutta. Nyt on uusien, kiinnostavien kaupunkien aika. Palkitut  tahot tarjoavat innostavan kurkistuksen siihen, mitä kaikkea Helsingissä voi nähdä ja kokea, Leisti sanoo.

Helsinki Travel Award -palkinnolla halutaan nostaa esiin Helsingin vetovoimaisuutta lisääviä toimijoita. Palkitut jakavat 10 000 euron palkintosumman.

Palkintoperustelut lyhyesti

Marimekko

Helsinki on Marimekon koti. Kankaat painetaan Herttoniemessä ja Marimekon liikkeet ovat Helsingin keskustan helmiä. Ilman Marimekkoa Helsingistä puuttuisi iso pala iloa ja väriä. Matkailijatkin ilahtuvat löytäessään jotain ainutlaatuista ja kaunista. Kun sen voi vielä kestävästi ostaa omaksi tai lahjaksi, on matkailija tehnyt löydön.

Suomenlinna 

Jokaisella kaupungilla on oma uniikki historiallinen alueensa, joka vie matkailijan kokonaan toiseen aikaan. Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde, mutta samalla elävä ja kehittyvä osa Helsinkiä. Sen lukuisat luolat, holvit ja onkalot ilahduttavat matkailijoita sukupolvesta toiseen upeista palveluista ja ravintoloista puhumattakaan.

Kulttuurisauna

Vuonna 2013 valmistunut Kulttuurisauna ei ole pitänyt meteliä itsestään, mutta silti saunojat ympäri maailman ovat sen löytäneet. Kauniissa saunassa on hyvä hiljentyä ja palautua. Moni on löytänyt saunan kautta oman suhteensa Helsinkiin.

Pride-yhteisö

Suomen suurimpiin tapahtumiin kuuluvaa Pridea saavutaan juhlimaan Helsinkiin läheltä ja kaukaa. Pride tekee töitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen. Sen ansiosta Helsinkiin on hyvä tulla.

Alvar Aalto -säätiö

Alvar Aalto-säätiö huolehtii Alvar Aallon aineellisen ja henkisen perinnön jatkumisesta sekä edistää Aallon arkkitehtuurin, muotoilun ja suunnittelun taustalla vaikuttaneiden ajatusten tunnettuutta. Säätiön ansiosta jokainen Helsinkiin saapuva Aalto-fani saa varmasti tyydytettyä uteliaisuuden - ja kauneuden nälkänsä. 

Kunniamaininta: Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala

Helsingissä on uskomaton määrä upeita puistoja aina Esplanadista Alppiruusupuistoon. Puistoissa liikutaan, leikitään, harrastetaan ja tavataan ystäviä. Puistojen suunnittelusta ja ylläpidosta vastaavan väen ansiosta Helsinki tarjoaa päivästä ja vuodesta toiseen ihania ja aina paraatikunnossa olevia puistoja asukkaiden ja matkailijoiden iloksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Leisti
Puheenjohtaja, Helsingin Matkailusäätiö
mikko.leisti@sofiahelsinki.fi
0400 640 090

Kuvat

Kuva: Antti Rintala.
Kuva: Antti Rintala.
Lataa
Kuva: Antti Rintala.
Kuva: Antti Rintala.
Lataa
Kuva: Antti Rintala.
Kuva: Antti Rintala.
Lataa
Kuva: Antti Rintala.
Kuva: Antti Rintala.
Lataa
Kuva: Antti Rintala.
Kuva: Antti Rintala.
Lataa
Kuva: Antti Rintala.
Kuva: Antti Rintala.
Lataa
Kuva: Antti Rintala.
Kuva: Antti Rintala.
Lataa

Helsingin Matkailusäätiön tarkoituksena on matkailun edistäminen erityisesti Helsingin seudulla. Säätiön toiminta-alue on Helsinki ja sen lähialueet.
Säätiö edistää, kannustaa ja tukee teoillaan Helsingin matkailua kehittävää toimintaa ja yhteisymmärrystä. Se auttaa tuottamaan ja levittämään alan tutkimustietoa ja jakaa stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Strategisesti Säätiö on rajannut toimintansa painopistealueiksi tulevaisuuteen suuntaavat hankkeet, joilla on mahdollisuus menestyä liiketaloudellisesti tai tutkimushankkeet, jotka tuottavat uutta tietoa matkailuliiketoiminnan menestyksen tukemiseksi ja osaamisen lisäämiseksi alan sisällä ja sen sidosryhmien välillä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Matkailusäätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye