Työvoimapula ja kilpailu huippuosaajista kiihtyvät vuonna 2023

Jaa
Jokaisen rekrytoivan yrityksen on syytä panostaa työnantajakuvaansa, sillä kilpailu parhaista osaajista kiihtyy edelleen vuonna 2023. Valta työmarkkinoilla on siirtynyt työnantajilta osaajille, ja työntekijät edellyttävät nyt yksilöllistä kohtelua, arvioi SD Worx, Euroopan johtava henkilöstö- ja palkkapalvelujen tarjoaja.

Kaikkialla Euroopassa työntekijät vaativat nyt joustoja työn sisältöön, työaikoihin sekä työn tekemisen paikkaan. He haluavat kehittää osaamistaan, edellyttävät vaikutusmahdollisuuksia ja haluavat, että heitä kuunnellaan.  

– Koronapandemian luomat poikkeusolot käynnistivät työn merkityksen etsimisbuumin. Työvoimapulan vallitessa korostuu, että työntekijät haluavat tehdä tietoisia valintoja työhön liittyen.Yhä useampi osaaja pohtii, mikä työssä on oikeasti tärkeää ja miten työ on tasapainossa yksityiselämän kanssa, arvioi Suomen SD Worxin maajohtaja Hanna Mattinen. 

Yhä useampi HR-osasto hyödyntää tulevaisuudessa HR-analytiikkaa vastatakseen henkilöstön odotuksiin. Datan avulla yritys tietää, millaisia kykyjä, taitoja ja osaamista henkilöstöllä on.  

Kun työntekijöiden osaamista kartoitetaan ennakoivasti, yritys voi hyödyntää resurssejaan mahdollisimman tehokkaasti ja tukea työntekijöitä kehittymisessä ja urasuunnittelussa. Tämä kaikki lisää hyvinvointia ja tekee yrityksestä houkuttelevan työpaikan.  

Palkanlaskennan ulkoistaminen kiihtyy 

Energiakriisin ja inflaation myötä kulukuri on totta useille eurooppalaisyrityksille.  

– Palkanlaskennan ulkoistaminen kiihtyy vuonna 2023. Yhä useampi organisaatio haluaa ulkoistaa tämän työlään ja monimutkaisen toiminnon sekä keskittyä ydinliiketoimintaansa, Mattinen ennakoi. 

Yritysten henkilöstöhallinto elää nyt jatkuvassa muutoksessa. Joustavuus, digitalisaation nopeutuminen sekä investoinnit älykkääseen HR-teknologiaan, henkilöstön hyvinvointiin ja osaamiseen nousevat ensi vuonna entistä merkittävämpään asemaan. 

– Joustavuus on merkittävin henkilöstöhallinnon toimintaan vaikuttava trendi vuonna 2023. Kun HR toimii joustavasti, yrityksen eri osastojen väliset raja-aidat katoavat, Mattinen huomauttaa. 

Digitalisaatio vauhdittaa HR-työn muuttumista entistä joustavammaksi. Koronapandemia käynnisti henkilöstöhallinnon työtehtävien nopean digitalisoinnin. Sen myötä HR-sovelluksista on tullut osa arkea monissa maissa.  

– Seuraava kehitysaskel on siirtyä pois irrallisista HR-sovelluksista ja siirtyä kokonaisvaltaisiin järjestelmiin, joissa eri ratkaisut toimivat yhdessä. Eri sovellusten väliset sujuvat ja toimivat integraatiot ovat tärkeitä, kun tavoitteena on kustannustehokkuus, Mattinen toteaa. 

Digitaaliset sovellukset lähestyvät työntekijää henkilökohtaisesti 

Lähitulevaisuudessa yritykset pyrkivät myös varmistamaan, että yrityksen eri kyvykkyydet täydentävät toisiaan mahdollisimman hyvin.  Esimerkiksi yritysten sisäiset, digitaaliset osaamisen kehittämisen alustat ovat keino varmistaa, että pysyvän henkilöstön ja sijaisten osaaminen vastaa yrityksen tarpeita. 

Modernien HR-työkalujen ansiosta työnantajan on mahdollista lähestyä työntekijöitä isossakin organisaatiossa henkilökohtaisesti – esimerkiksi sovelluksilla, jotka muistuttavat: "Muistathan pitää jäljellä olevat lomasi" tai: "Tutustupa tähän koulutukseen, se voisi kiinnostaa sinua." Digityökalujen ansiosta myös hybridityöhön on mahdollista tarjota henkilökohtaista tukea. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

SD Worx
Sokerilinnantie 11A
02600 Espoo

https://sdworx.fi/

75 vuoden ajan toiminut SD Worx on johtava henkilöstö- ja palkkapalvelujen tarjoaja Euroopassa. Yrityksessä työskentelee yli 5 300 työntekijää 18 eri maassa: Alankomaissa, Belgiassa (HQ), Espanjassa, Irlannissa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Itävallassa, Luxemburgissa, Mauritiuksella, Norjassa, Puolassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Suomessa, Sveitsissä, Tanskassa ja Virossa. SD Worxin liikevaihto on 743 miljoonaa euroa. Yrityksen asiakkaina on yli 76 000 organisaatiota ympäri maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SD Worx

Kysely: Suomalaisten työmotivaatio on Länsi-Euroopan heikoimmalla tasolla, vaikka olemme maailman onnellisin kansa22.4.2024 07:35:00 EEST | Tiedote

Tuoreen eurooppalaisen kyselyn mukaan suomalaiset ovat muihin eurooppalaisiin verrattuna tyytymättömiä työhönsä. Suomalaisten motivaatio ja intohimo ovat Euroopan heikoimmasta päästä: ainoastaan Serbiassa työntekijät ovat vähemmän motivoituneita työhönsä. Tämä siitä huolimatta, että Suomi on seitsemättä vuotta peräkkäin valittu maailman onnellisimmaksi kansaksi.

Maajohtaja Mikko Uotila: Palkkahallinnon ulkoistaminen vapauttaisi tärkeitä asiantuntijaresursseja monessa keskisuuressa ja suuressa yrityksessä26.3.2024 07:35:00 EET | Tiedote

Euroopan johtava henkilöstöratkaisujen tarjoaja SD Worx on nimittänyt Mikko Uotilan Suomen SD Worxin uudeksi maajohtajaksi. Uotilan mukaan tulevaisuudessa yhä useampi suomalainen organisaatio tulee ulkoistamaan palkkahallintonsa, sillä palkkahallinnon hoitaminen omin voimin on kustannustehotonta ja sisältää myös riskejä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye