SDP Helsinki

Hellapolisiina tunnettu Kati Jaakonen SDP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi

Jaa
Hellapoliisi-sivustostaan tunnettu yrittäjä ja ruokakirjailija Kati Jaakonen asettuu ehdolle kevään eduskuntavaaleihin.

Helsingin SDP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi nimetty Kati Jaakonen on helsinkiläinen ruokakirjailija ja yrittäjä, joka pyörittää miehensä kanssa ruokaan keskittyvää Hellapoliisi-yritystä. Yritys tekee esimerkiksi kuvauksia ja julkaisee keittokirjoja.

Yrittäjänä Jaakonen aloitti ollessaan neljän lapsen yksinhuoltaja ja yrittäjyys sekä siitä puhuminen onkin hänelle tärkeä vaaliteema. Hän haluaa tuoda esille omaa tietämystään pienyrittäjän haasteista sekä siitä, millaiset keinot innostavat yrittämään tai estävät sitä.

Jaakonen haluaa vähentää vastakkainasettelua yrittäjien ja palkansaajien välillä sekä painottaa keskustelun ja epäkohtien korjaamisen merkitystä. ”Esimerkiksi sairauspoissaolojen ja äitiysvapaiden kulut tulee korvata yhteisvastuullisesti, sillä se on yksi merkittävä työllistämisen jarru”, Jaakonen toteaa.

Lasten ja nuorten asiat ovat lähellä Jaakosen sydäntä. Hän on itse neljän tyttären äiti ja pian kahden lapsenlapsen mummi. ”Nuorissamme on tulevaisuus, mutta korona-aika, sota Euroopassa sekä ilmastokriisi ovat tehneet monen elämästä näköalatonta ja pelottavaa.” Jaakonen painottaa, että hyvinvoivista nuorista kasvaa hyvinvoivia aikuisia ja sen vuoksi nuorten ongelmiin on puututtava ajoissa.

Jaakosella on omakohtaista kokemusta monenlaisista terveyshaasteista ja vanhustenhoidon vaikeasta tilanteesta. Hän haluaakin painottaa kaikkien oikeutta saada hoitoa ja apua viipymättä. Vanhustenhoidon tilannetta tulee parantaa ja hoivakotipaikkoja lisätä. Jaakosen mukaan omaisten täytyy pystyä luottamaan siihen, että läheinen saa tarvitsemaansa apua.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kati Jaakonen
Ehdokas
p. 041 531 2275
kati@hellapoliisi.fi


Mirva Partanen
Kampanjapäällikkö
p. 045 137 8626
mirva@katijaakonen.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP Helsinki
SDP Helsinki
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 Helsinki

https://helsinki.sdp.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme