Tammi

Sirja Kunelius Tammeen lasten- ja nuortenkirjojen kustannustoimittajaksi

Jaa
Tammen lasten- ja nuortenkirjatoimitus vahvistuu rautaisella ja näkemyksellisellä kustannustoimittajalla, kun alalla pitkään lastenkirjallisuuden kustannustoimittajana ja kustannuspäällikkönä toiminut Sirja Kunelius aloitti työnsä 16. tammikuuta 2023.

”Tammen lasten- ja nuortenkirjatoimitukseen jäi loppuvuodesta iso lovi, kun meillä pitkään työtään suurella sydämellä ja tarkalla silmällä tehnyt kustannustoimittajamme Sanna Uimonen jäi eläkkeelle. Olemme valtavan onnekkaita ja innoissamme siitä, että saamme nyt upeaan tiimiimme mukaan arvostetun ja pidetyn ammattilaisen Sirja Kuneliuksen”, riemuitsee Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Saara Tiuraniemi.

”Kotimainen lasten- ja nuortenkirjallisuus on sydäntäni lähellä ja on ihanaa, että Tammessa panostetaan siihen. Tiedän, että pääsen työskentelemään taitavien tekijöiden kanssa, joista osa on minulle jo entuudestaan tuttuja”, iloitsee Sirja Kunelius.

”Haluan samalla lämpimästi kiittää vuodenvaihteessa eläkkeelle jäänyttä Sanna Uimosta, jolle lasten- ja nuortenkirjallisuus on ollut kutsumustyö. Pitkästä ja vaikuttavasta uraan huolimatta hän säilytti suuren herkkyyden ja tinkimättömyyden kaikissa töissään”, sanoo Saara Tiuraniemi.

Uimosen laajaan toimitukselliseen osaamiseen kuului tärkeänä osana riimittelyn taito ja ennakkoluuloton rohkeus kirjojen kuvituskysymyksissä. Osa Uimosen tekijöistä oli tuttuja jo Weilin + Göösin ajoilta, kuten Hannele Huovi ja Kristiina Louhi. Uimonen on myös toimittanut Camilla Mickwitzin kuvakirjoja 1980-luvulla Weilin+Göösillä kuin Tammessakin. Tammessa hän toimitti muun muassa Soili Perkiön, Sari Peltoniemen, Salla Simukan, Riitta Jalosen, Leena Lehtolaisen, Riikka Jäntin, Hannu Mäkelän, Raili Mikkasen, Liisa Kallion, Elina Hirvosen, Tuutikki Tolosen ja Vilja-Tuulia Huotarisen teoksia. Moni hänen toimittamistaan teoksista on palkittu Finlandia Junior -palkinnolla. Hänen keskeisiin käännöskirjatoimitustöihinsä on kuulunut muun muassa J. K. Rowlingin sekä Dav Pilkeyn teoksia, jotka on suomentanut Jaana Kapari-Jatta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kustantaja Saara Tiuraniemi
saara.tiuraniemi@tammi.fi
+358 40 087 3335

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Tammen organisaatio uudistuu – yhteistyö kirjailijoiden kanssa vahvistuu16.8.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Tammen kustannusosastot uudistuvat. Organisaation muutoksilla parannetaan Tammen kilpailukykyä ja ennen kaikkea rakennetaan lisää aikaa olla kirjailijoiden tukena vaativassa luovassa prosessissa. Tänä vuonna 80 vuotta täyttävä Tammi näkee kirjallisuuden tulevaisuuden vahvana. Muuttuva toimintaympäristö pakottaa kustantamonkin jatkuvaan muutokseen, jotta kilpailukyky säilyy tulevinakin vuosikymmeninä.

Ikoniset maalaukset pääsivät kuvakirjoihin Ateneumin ja Tammen yhteishankkeessa16.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Taide kuuluu kaikille – myös meistä pienimmille. Juhlistaakseen Ateneumin uuden kokoelmanäyttelyn avautumista Tammi ja Kansallisgalleria ovat kutsuneet kotimaisia eturivin lastenkirjailijoita ja kuvittajia tulkitsemaan taideteoksia lapsia puhuttelevalla tavalla. Kuvakirjat ovat mainio tapa päästä taiteen äärelle. Kirjoihin ja kirjailijoihin voi tutustua Ateneumin Lasten lauantaissa 20.5.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme