SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Hyvinvointialueiden lisärahoitus tulee tarpeeseen

Jaa
Tänään (31.1.) hallitus ilmoitti päässeensä lisätalousarvioneuvotteluissa sopuun hyvinvointialueiden lisärahoituksesta. Kevään aikana alueille tarkoitus antaa yhteensä 500 miljoonaa euroa lisärahoitusta, josta 350 miljoonaa on valtionavustusta ja 150 miljoonaa aikaistettua kertaerää. SDP:n kansanedustaja ja Pohjois-Karjalan aluevaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen iloitsee hallituksen päätöstä ja pitää lisärahoitusta alueilla välttämättömänä.
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Hallituksessa sovittu hyvinvointialueiden lisärahoitus tulee kyllä ehdottomasti tarpeeseen. Viime vuosien aikana kasaantuneen hoitovelan ja kasvaneiden hoitojonojen purkaminen vaatii lisäresursseja nopeasti. Hoitojonot ympäri maata ovat muodostuneet epäinhimillisen pitkiksi ja hoitoketjut ovat merkittävästi ruuhkautuneet. Tämän takia hallituksen päätös lisärahoituksesta on erittäin tervetullut, Mäkisalo-Ropponen toteaa.

- Lisärahoitus auttaa huomattavasti myös hyvinvointialueita tulevaisuuteen suuntautumisessa ja toiminnassa vaikuttavuusperusteisuuteen pyrkimisessä. Sosiaali- ja terveyspalveluissa on tärkeää saada aikaan toiminnan painopisteen siirtäminen ennaltaehkäisyyn, oikea-aikaiseen hoitoon oikeassa paikassa sekä kuntoutukseen. Toki pelkkä raha ei auta, jos ei saada tarvittavaa henkilökuntaa. Alan työolosuhteet on korjattava sellaiseksi, että siitä saadaan jälleen vetovoimainen ala, Mäkisalo-Ropponen jatkaa

- Lisärahoitus tarkoittaa myös helpotusta Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen tilanteeseen. Alueen ensimmäisen vuoden budjetti on 11,9 miljoonaa euroa alijäämäinen ja pitää jo sisällään 26 miljoonan euron säästöohjelman. Myös Pohjois-Karjalassa hoitojonot ovat kasvaneet huolestuttavan pitkiksi. Hoitovelan purkaminen ja palveluiden kehittäminen yhdistettynä merkittäviin säästöpaineisiin ei ole onnistuva yhtälö, Mäkisalo-Ropponen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Merja Mäkisalo-RopponenKansanedustaja, Eduskunnan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmän puheenjohtaja

Puh:050 357 9090

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Saku Nikkanen: Jätin kirjallisen kysymyksen tieliikenteemme liikenneturvallisuudesta linja-autoissa ilmenneiden puutteiden vuoksi19.6.2024 13:34:26 EEST | Tiedote

YLE teki tutkivan journalismin kirjoituksen (Varoitusvalot vakiona 5.6.2024) linja-autoliikenteen turvallisuuteen ja valvonnan riittävyyteen liittyen. Markkinaehtoinen liikennöinti on Suomessa ajanut yrityksiä koko ajan vain ahtaammalle. Tämä on johtanut siihen, ettei linja-autoja ehditä korjaamaan riittävästi. Tämän johdosta jätin kirjallisen kysymyksen siitä mitä liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne aikoo tehdä taatakseen Suomessa turvallisemman linja-autoliikenteen ja lisätäkseen linja-autoihin liittyvää valvontaa, kertoo Saku Nikkanen.

SDP:n Eloranta vaatii Multalalta toimia: Kirjailijat jäämässä lähes kokonaan ilman korvauksia saavutettavuuskirjasto Celian lainoista19.6.2024 13:15:33 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja, sivistysvaliokunnan jäsen Eeva-Johanna Eloranta on jättänyt saavutettavuuskirjasto Celian lainoista maksettavista korvauksista uuden kirjallisen kysymyksen. Kirjaston ilmoitus luopua kokonaan fyysisistä äänikirjalainoista vie Elorannan mukaan pohjan ministeri Multalan edellisen vastauksen perusteilta ”nykyisenlaajuisesta” ja ”oikeasuhtaisesta” korvauksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye