Kainuun ELY-keskus

Kainuussa vauhditettiin vihreää siirtymää ja investoitiin yritysten kehittymiseen

Jaa
ELY-keskuksen rahoituskatsaus Kainuussa rahoitetuista hankkeista syys-joulukuussa 2022. Rahoitusta myönnettiin Kainuuseen lähes 4,1 miljoonaa euroa.

ELY-keskus myönsi rahoitusta Kainuuseen 70 hankkeelle syys-joulukuussa 2022. Rahoituksen kokonaissumma oli yhteensä lähes 4,1 miljoonaa euroa. Rahoitusta myönnettiin yritysten ja hankkeiden lisäksi maaseutuyritysten ja -alueiden kehittämiseen ja investointeihin sekä ympäristön, rakennusperinnön ja vesistön kunnostushankkeisiin.

Yritysten kehittämisavustuksina myönnettiin yhteensä lähes 1,6 miljoonaa euroa. Suurimman rahoituksen sai Kajaanin Romu Oy (672 750 euroa) uuteen murska- ja lajittelulinjastoon, jolla kehitetään yrityksen materiaalin hyödyntämisastetta. Toiseksi suurimman rahoituksen (220 500 euroa) sai sotkamolainen Kajawood Oy elokuvatuotantoihin liittyvään jälkituotanto- ja VFX-studion perustamiseen.

Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) myönnettiin yhteensä noin 800 000 euroa kymmenelle eri hankkeelle. Suurin rahoitus osoitettiin Oulun ammattikorkeakoulun, Lapin ammattikorkeakoulun sekä Kajaanin ammattikorkeakoulun ylimaakunnalliselle Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio -hankkeelle. Rahoituksen suuruus oli 168 067 euroa. ESR-rahoituksilla tuetaan työllistymistä ja työntekijöiden osaamisen kehittämistä erilaisten hankkeiden kautta.

Maaseutuyritysten ja -hankkeiden investointeihin ja hankkeisiin myönnettiin rahoitusta ELY-keskuksen sekä Leaderien kautta yhteensä lähes 1,7 miljoonaa euroa. Rahoitetuissa hankkeissa näkyi panostukset vihreään siirtymään muun muassa investointeina uusiutuvaan ja omavaraiseen energiaan. Maatalouden investoinneissa parannettiin muun muassa eläinten hyvinvointia ja työympäristöä.

Ympäristöpuolen hankkeissa rahoitusta myönnettiin rakennusperinnön hoitamiseen kahteen eri kohteeseen yhteensä 14 290 euroa sekä Kajaanin kaupungille Ounasjoen ruoppauksen suunnitteluun 1 750 euroa.

Liitteessä koonti rahoitetuista hankkeista syys-joulukuussa 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

EAKR-hankkeet ja yritysten kehittämisavustukset:
Pasi Loukasmäki, 0295 023 568, pasi.loukasmaki@ely-keskus.fi


ESR-hankkeet:
Riitta Ilola, p. 0295 038 224, riitta.ilola@ely-keskus.fi


Maaseutuhankkeet:
Pekka Knuutinen, p. 0295 023 554, pekka.knuutinen@ely-keskus.fi


Ympäristöhankkeet:
Timo Regina, p. 0295 023 887, timo.regina@ely-keskus.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye