Software Finland ry

”Ohjelmistoalalle erityisen lupaavaa, että palkkatoiveet ovat realistisia” – Juniorirekryssä ennätykselliset lähes 1200 osallistujaa, 75 % naisia

Jaa
Ohjelmistoalan paraikaa järjestämä Juniorirekry-tapahtuma on murskannut aiemman ennätyksen osallistujamäärällään. ”1200 osallistujaa, joista 900 on naisia kertoo siitä, miten kova imu alallamme on. Ja junnuille todella on tilausta”, iloitsee Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. ”Merkillepantavaa on, että ohjelmistoalalle hakevien työntekijöiden palkkatoiveet osuvat todella hyvin kohdalleen”, kertoo osallistujille tehdyn kyselyn analysoinut rekrytointiekspertti Anna Alppinen Academic Work’istä.
Juniorirekrytapahtuma keräsi ennätyksellisen osallistujamäärän. Milja Köpsi (vasemmalla) vetää Mimmit koodaa -ohjelmaa, Anna Alppinen on johtava IT-rekrytointiasiantuntija ja Rasmus Roiha Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja. Kuva: Photomikke
Juniorirekrytapahtuma keräsi ennätyksellisen osallistujamäärän. Milja Köpsi (vasemmalla) vetää Mimmit koodaa -ohjelmaa, Anna Alppinen on johtava IT-rekrytointiasiantuntija ja Rasmus Roiha Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja. Kuva: Photomikke

Lehdistötiedote 14.02.2022

Ohjelmistoalan vakava työvoimapula on jo kestouutinen, mutta rekrytointitapahtumien suurmenestys on uunituoretta uutisainesta. Ohjelmisto- ja e-business ry:n Juniorirekry-tapahtuma on houkutellut mukaan miltei 1200 alalle pyrkivää osallistujaa. Ohjelmisto- ja e-business ry:ntoimitusjohtaja Rasmus Roiha näkee kysynnän ja tarjonnan kohtaavan entistä paremmin.

”Kun akuutti koodarivaje on yli 10 000, niin tosimielellä olemme liikkeellä. Nyt näyttää hyvältä! 1200 osallistujaa, joista 900 on naisia kertoo siitä, miten kova imu alallamme on. Ja junnuille todella on tilausta. Uusin Sykemittarimme kertoi, että yli puolet yrityksistä aikoo palkata junioreja. Tarvitsemme uusia osaajia, joista kehittyy työssä rautaisia ammattilaisia”, kuvailee Roiha alan tilaa ja tarpeita.

Juniorirekryn yhteydessä on toteutettu osallistujille myös kysely, jonka tulokset ovat merkittäviä työvoiman tarjonnan ja kysynnän kohtaannolle. Tuloksia arvioi ammattilaisen silmin Anna Alppinen, joka johtaa IT-alan rekrytointia Academic Work’issä.

”Merkillepantavaa on, että ohjelmistoalalle hakevien työnhakijoiden palkkatoiveet osuvat todella hyvin kohdalleen. Lähes 800 kyselyyn vastanneen työnhakijan keskimääräinen palkkatoive on vajaat 2800 euroa, mikä vastaa todellista odottamaa ensipalkalle IT-alalla”, kertoo Alppinen.

”Ohjelmistoalalle on erityisen lupaavaa, että palkkatoiveet ovat realistisia. Kohtaanto siis toimii. Jos alalle pyrittäisiin ruusuisin toivein, niin totta kai työllistyminen olisi vaikeampaa”, tiivistää Roihaa.

Naisia 75 % – myönteinen muutos meneillään

Naisia virtuaalisen suurtapahtuman osallistujista on peräti 75 prosenttia. Tätä selittää Ohjelmisto- ja e-business ry:n johtaman Mimmit koodaa -ohjelman huikea suosio – ohjelmassa on mukana jo 10 000 naista. Ohjelman vetäjä Milja Köpsi on tyytyväinen ohjelman ja Juniorirekryn vetovoimaan.

”900 naista tässä tapahtumassa on tietenkin aivan upea määrä. Se kertoo, että Mimmit koodaa -ohjelmassa ei vain haaveilla töistä ohjelmistoalalla, vaan pyritään sinne tosissaan. Se alleviivaa myös, että naispuoliset alanvaihtajat – eli valtaosa ohjelmamme osallistujista – ovat liikkeellä niin suurin määrin, että se helpottaa jo koko alan osaajapulaa. Tästä olemme onnellisia”, kiittää Köpsi.

Roiha on samaa mieltä. Juniorirekryyn lähteneet parikymmentä yritystä ymmärtävät naisten arvon.

”Uskallan väittää, että tässä todella on myönteinen muutos meneillään. Naiset ovat valtava voimavara alallamme. Mimmit koodaa -ohjelman aikaansaama asennemuutos ja sen tarjoamat konkreettiset mahdollisuudet alkavat kantaa hedelmää päivä päivältä enemmän”, uskoo Roiha.

”Ei enää yllätys” – naiset pyytävät enemmän!

Juniorirekry-kyselyyn perehtynyt Alppinen poimii tuloksista myös ”entisen yllätyksen”.

”On mahtavaa, että naiset odottavat keskimäärin lähes 15 % suurempaa harjoittelupalkkaa ja 6 % suurempaa ensipalkkaa kuin miehet. Aiemmin oli toisin, mutta enää tämä ei ole yllätys. Kokeneet, alaa vaihtavat naiset tuntevat arvonsa ja mitoittavat toiveensa sen mukaan”, myhäilee Alppinen.

Lisätiedot:

Rasmus Roiha, Ohjelmisto ja e-business ry, toimitusjohtaja, 0400 180 434, rasmus@ohjelmistoebusiness.fi  

Anja Alppinen, Academic Work, 040 773 8340, anna.alppinen@academicwork.fi

Milja Köpsi, Mimmit koodaa-ohjelma, vetäjä, 040 152 5154, milja@mimmitkoodaa.fi

Avainsanat

Kuvat

Juniorirekrytapahtuma keräsi ennätyksellisen osallistujamäärän. Milja Köpsi (vasemmalla) vetää Mimmit koodaa -ohjelmaa, Anna Alppinen on johtava IT-rekrytointiasiantuntija ja Rasmus Roiha Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja. Kuva: Photomikke
Juniorirekrytapahtuma keräsi ennätyksellisen osallistujamäärän. Milja Köpsi (vasemmalla) vetää Mimmit koodaa -ohjelmaa, Anna Alppinen on johtava IT-rekrytointiasiantuntija ja Rasmus Roiha Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja. Kuva: Photomikke
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Software Finland ry
Software Finland ry
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://softwarefinland.fi

Software Finland ry on vuonna 1993 perustettu ainutlaatuinen yritysjohdon yhteisö ja ohjelmistoalan vaikuttaja. Toimintamme tärkein tavoite on jäsenyritystemme ja koko ohjelmistoalan kukoistus. Suomessa nimittäin tehdään huippulaadukasta ja kansainvälisesti kilpailukykyistä softaa, ja me uskomme, että sen avulla ratkaistaan maailman isotkin ongelmat. Mukana alaa koskevaan päätöksentekoon vaikuttamassa, tutkimusta ja koulutusta tukemassa sekä liiketoimintaansa kehittämässä on yli 600 softayritystä Suomesta. Software Finland ry tunnettiin vuoden 2023 alkuun asti nimellä Ohjelmisto- ja e-business ry ja vuoteen 2018 nimellä Ohjelmistoyrittäjät ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Software Finland ry

”Yhä Suomen kasvuraketti” – Ohjelmistoala korjaa kannattavuuttaan8.4.2024 08:34:28 EEST | Tiedote

Ohjelmistoalalta kuuluu kaksijakoisia uutisia, kertoo alan uunituore Sykemittari-tutkimus. ”Yritykset panostavat nyt kehnon taloustilanteen heikentämään kannattavuuteen, minkä seurauksena rekrytointi on hidastunut. Samaan aikaan olemme Suomen nopeimmin kasvava ala – lähes kolme neljästä yrityksestä odottaa kasvua”, avaa alan kattojärjestön Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Henkilöstömäärän kasvua odottaa ohjelmistoalalla talouden heikosta yleistilanteesta huolimatta lähes puolet yrityksistä.

Suomen SaaS-bisnes kasvaa ”vain” sadoilla miljoonilla – ”Menestyksen salaisuus löytyy siitä, miten yritys asiakkaat verkossa kohtaa”14.12.2023 15:00:00 EET | Tiedote

Uunituore tutkimus löytää yhden kiistattoman menestystekijän Suomen 100 suurimman SaaS-yrityksen (Software as a Service) taustalta. ”Tulokset ovat selkeät: Kasvun ja digitaalisen asiakaskokemuksen välillä on suora ja vahva yhteys”, kiteyttää tutkimuksen toteuttanut Mika Heikinheimo. ”SaaS-bisnes kasvaa keskimäärin 20 prosenttia, mutta kasvua maailmalle tavoitellaan silti aivan liian vähän. Potentiaali olisi paljon parempaan”, tulkitsee ohjelmistoalan kattojärjestön Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

”Eikö eduskunnassa tajuta, että digivallankumous on yritysvetoinen? Ohjelmistoalan väistyvä puheenjohtaja vaatii alan parempaa kuulemista5.12.2023 12:40:53 EET | Tiedote

Ohjelmistoalan kattojärjestön Software Finlandin pitkäaikainen puheenjohtaja Pekka Walkama peräänkuuluttaa alan parempaa kuulemista yhteiskunnan keskeisissä ratkaisuissa. ”Suomen ja koko maailman ongelmat ratkaistaan pitkälti juuri ohjelmistovetoisilla teknologioilla, joita kehittävät etenkin yritykset. Silti eduskunnasta ei ole kutsuja valiokuntiin kuulunut, vaikka jäsenyrityksemme ovat monissa suurissa kysymyksissä avainasemassa”, ihmettelee puheenjohtajuudesta tänään luopunut Walkama.

”Maailma tarvitsee esikuvia” – Suomen ohjelmistoalan ensimmäinen naispuheenjohtaja Taija Engman tavoittelee alalle vientiloikkaa5.12.2023 09:30:22 EET | Tiedote

Suomen ohjelmistoalan kattojärjestö Software Finland ry on valinnut puheenjohtajakseen monin tavoin ansioituneen Taija Engmanin. Engman on mm. nostanut perustamansa SaaS-(Software as a Service) yrityksen Good Sign Oy:n kansainväliseksi kasvuyritykseksi ja vaikuttanut aktiivisesti ohjelmistoalan hyväksi. ”Tietotekniikka on jo nyt Suomen 4. suurin vientiala ja valtava potentiaali viennin kasvulle – siinä on painopisteeni”, linjaa Engman. ”Taija on loistava esikuva alalle, joka tarvitsee naiset mukaan”, kiteyttää Software Finlandin toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye