Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kirjan julkistamistilaisuus ja paneelikeskustelu: Finlands svenska historia

Jaa
Professori Martin Hårdstedt on kirjoittanut kirjan Suomen ruotsalaisesta historiasta. Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen ja paneelikeskusteluun tiistaina 4. huhtikuuta 2023 Hanasaaressa.

Miltä Suomen ruotsalainen historia näyttää? Mitä menneisyys voi kertoa nykyajasta ja tulevaisuudesta? Ruotsalainen historioitsija Martin Hårdstedt yrittää vastata näihin kysymyksiin uudessa kirjassaan Suomen ruotsalaisesta historiasta.

Hårdstedt toimii professorina Uumajan yliopistossa, mutta asuu Suomessa. Kirjassaan hän rakentaa kuvan Suomen ruotsalaisesta historiasta osana Suomen historiaa, unohtamatta sen merkitystä Ruotsin ja Pohjoismaiden historiassa. 

Hårdstedt esittää myös kysymyksen siitä, kuinka suhteet Ruotsiin ovat kehittyneet vuosien saatossa ja kuinka Ruotsin vaikutus näkyy Suomessa nykyään.

”Odotamme monipuolista keskustelua ajankohtaisesta kirjasta. Ruotsin ja Suomen suhteet ovat juuri nyt paremmat kuin pitkään aikaan ja historia vaikuttaa kiinnostavan erityisesti, kuten mielipidemittaukset molemmissa maissa osoittavat", toteaa Hanasaaren projektipäällikkö Janne Wikström.

Keskustelun alustajina toimivat professori Henrik Meinander ja Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman, joiden puheenvuorojen jälkeen Martin Hårdstedt esittelee kirjansa. Hårdstedt osallistuu puheenvuoronsa jälkeen paneelikeskusteluun, jossa ovat mukana myös Ruotsin Helsingin-suurlähettiläs Nicola Clase ja historioitsija Ville Okkonen Turun yliopistosta. Moderoijana on professori Anu Koivunen.

Aika: tiistai 4. huhtikuuta 2023 klo 14–16  

Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Espoo

Ilmoittaudu tästä: www.hanaholmen.fi/event/keskustelu-suomen-ruotsalaisesta-historiasta/ 

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä kirjan kustantajan, Svenska Litteratursällskapet i Finlandin (SLS) kanssa.

Yhteyshenkilö: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh.: +358 40 767 7373

Yhteydenotot koskien Finlands svenska historia ‑teosta: SLS:n myyntikoordinaattori Hanna Riska, hanna.riska(at)sls.fi, puh. +358 40 558 2096

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye