Evision Oy

Sähköverkkojen älykkään kunnossapidon toimintaan on koulutettu yli 40 droneoperaattoria

Jaa
Evision on kouluttanut jo yli 40 henkilöä ympäri Suomea urakointiyhtiö Elveralta droneoperaattoreiksi sähköverkkojen älykkääseen kunnossapitoon pienentämään kunnossapitotoimenpiteiden hiilijalanjälkeä.

Evision tarjoaa dataan ja analytiikkaan pohjautuvia älykkään kunnossapidon palveluita. Toiminta perustuu drone- ja tekoälyteknologioihin, joiden ansiosta sähköverkkojen kunnossapitoa voidaan tehdä ennakoivasti, paljon nykyistä tehokkaammin sekä pienemmällä hiilijalanjäljellä. Evisionin droneoperoinnin kenttäkumppanina toimii urakointiyhtiö Elvera Oy. 

Evisionin toiminnan kasvaessa yhtiö laajentaa toimintaansa ja kouluttaa lisää dronelennättäjiä. Evisionin sähkötekniikkataustaiset koulutettavat sijoittuvat erilaisiin urakointitehtäviin ympäri Suomea. Koulutettavat sijoittuvat Elimäelle, Haminaan, Joensuuhun, Kuopioon, Lappeenrantaan, Loviisaan, Luumäelle, Mäntyharjulle, Mikkeliin ja Vaasaan, tarjoten nopeampaa reagointia sähköverkkoyhtiöille erilaisissa häiriötilanteissa, kuten myrkyissä ja lumikuormien aikana. Lisäksi dronelennättäjät tekevät muun muassa sähköverkkojen ja aurinkovoimaloiden kunnossapitotarkastuksia.  

- Yhteistyö Elveran kanssa on meille erinomainen mahdollisuus laajentua maantieteellisesti älykkään kunnossapidon palveluiden osalta ja tuoda uudenlaista kyvykkyyttä lähemmäs asiakkaidemme verkkoalueita sanoo Milla Ratia, Evision Oy:n toimitusjohtaja (oto.)

Koulutus sisältää itse suoritettavan opiskeluosuuden lisäksi teoriakoulutuksen, käytännön harjoittelua maastossa sekä tentin, jonka läpäisemällä dronelennättäjät saavat operoida myös näköyhteyden ulkopuolella BVLOS-automaattilennoilla. Teoriaosuudessa käsiteltiin muun muassa Evisionin kenttätoimintamallia sekä droneoperoinnin sääntöjä. Koulutukset jatkuvat maastopäivillä, jossa dronelennättäjät pääsivät käytännössä harjoittelemaan opeteltua teoriaa ja analytiikan hyödyntämistä häiriötilanteissa. Jokainen myös suorittaa viranomaisten määräämän tentin, ennen kuin pääsee operoimaan kentällä.

- Elvera haluaa olla teknologian hyödyntämisen edelläkävijä urakointiliiketoiminnassa, siksi kumppanuuden laajentaminen Evisionin kanssa on meille luontainen askel kohti tehokkaampaa häiriönhallintaa, lisää Ilari Jaakkola, Elvera Oy:n toimitusjohtaja.

Maaliskuun aikana Evision on kouluttanut kymmeniä uusia lennättäjiä, joka tarkoittaa yhteensä yli 40 sähkötekniikkataustaista dronepilottia. Elveran henkilöstön korkea motivaatio omaksumaan uusia teknologioita edistää tehokasta häiriönhallintaa sähköverkkoyhtiöasiakkaille, mikä tarkoittaa vähemmän ja lyhyempiä sähkökatkoksia loppukäyttäjälle.  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Evision Oy
Otto Mannisen katu 6
50101 Mikkeli

https://evision.fi/

Evision Oy on 2022 alussa toimintansa aloittanut yhtiö, joka tarjoaa dataan ja analytiikkaan pohjautuvia kunnossapidon palveluita. Evisionin toiminta perustuu drone- ja tekoälyteknologioihin, joiden ansiosta sähköverkkojen kunnossapitoa voidaan tehdä ennakoivasti ja paljon nykyistä tehokkaammin. Yhtiön osaamisen ytimessä on datan hyödyntäminen ja se on ensimmäinen yhtiö Suomessa, joka toimii tällä palvelukokonaisuudella. Yhtiön omistajia ovat Suur-Savon Sähkö Oy, Järvi-Suomen Energia Oy ja Elvera Oy. www.evision.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Evision Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme