HUS

Samarbetsförhandlingarna som gäller HUS Bastjänster har avslutats

Dela
HUS har slutfört de samarbetsförhandlingar som inleddes i februari. För alla personer som omfattades av förhandlingarna hittades en uppgift antingen inom Bastjänster eller någon annanstans i HUS.

I enlighet med förhandlingsframställningen var ursprungligen cirka 200 personer föremål för förhandlingar i de stödtjänster som är kopplade till Bastjänsternas förvaltning, kundrelationshantering och utveckling på sjukhusen. Den preliminära uppskattningen av minskningsbehovet var högst 25 personer. Förhandlingarna resulterar i ändringar i anställningsvillkoren för 20 personer. 28 personer kommer att flyttas i den nuvarande uppgiften till en annan enhet i HUS.  

Grunden för samarbetsförfarandet var att HUS Asvia och HUS Logistik slogs samman till resultatenheten Bastjänster 1.1.2023. Genom sammanslagningen eftersträvas synergieffekter, en effektivering av verksamheten och enhetliga verksamhetsmodeller. 

HUS Bastjänster är en stödserviceenhet för hälso- och sjukvården och en del av HUS-sammanslutningen. Enheten producerar lokalvårdstjänster, patient- och personalbespisningstjänster, ärendehanteringstjänster, avdelningssekreterartjänster och textbehandlingstjänster samt logistik- och medicintekniska tjänster.

Mera information för media: 

Kontaktuppgifter till HUS medietjänst 

Kontakter

Mera information för media:
Anssi Heikkilä, ekonomichef
050 373 5124, anssi.heikkila@hus.fi

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingfors universitetssjukhus är Finlands största aktör inom den specialiserade sjukvården. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet. 

På HUS får nästan 700 000 patienter vård varje år. Hos oss arbetar närmare 27 000 proffs för patientens bästa. Vi ansvarar för ordnandet av specialiserad sjukvård inom Nyland. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar i Finland och inom Södra Finlands samarbetsområde koncentrerats till oss. 

HUS – Den främstavården 

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum