Valokuitunen Oy

Gigantti aloitti Valokuitusen kuidun myynnin

Jaa
Gigantti toi 42 myymäläänsä Valokuitusen tuotteet ja asiantuntevan palvelun, jonka avulla valokuidun hankkiminen käy vaivattomasti ympäri maata. Valokuitusen valokuitu on ainoa valtakunnallisilla markkinoilla oleva tuote, joka perustuu avoimeen palveluun: asiakkaan ei tarvitse sitoutua yhteen nettiliittymän toimittajaan, vaan laajakaistan ja lisäpalvelut voi valita useiden yritysten valikoimista.
Kuidun puhaltaminen jakokaapilla.
Kuidun puhaltaminen jakokaapilla.

Valokuitusen yhteistyö maan suurimman kodinelektroniikkaketjun, Gigantin, kanssa käynnistyi maaliskuussa. Nyt kaikista Gigantin myymälöistä ympäri maan voi ostaa Valokuitusen valokuitua.

– On ilo päästä tarjoamaan tuotettamme suomalaiskuluttajille nyt myös Gigantin mittavan myymäläverkoston kautta. Valokuitu on paras kiinteä tietoliikenneyhteys, jolla netti ei pätki tai ruuhkaudu. Se on myös pitkäikäinen hankinta, jonka tiedetään kestävän ainakin 50 vuotta. Valokuitusen valokuidun suurin etu on ylivoimaisesti runsain laajakaistapalveluvalikoima. Asiakkaan ei tarvitse sitoutua yhteen nettiliittymän toimittajaan, vaan laajakaistan ja halutut lisäpalvelut voi valita useiden yritysten valikoimista. Nettiliittymän voi kilpailuttaa ja vaihtaa niin usein kuin haluaa. Valokuitu kuluttaa sähköä satoja kertoja vähemmän kuin mobiilitiedonsiirto, siksi se on tiedonsiirtomuodoista vähiten ympäristöä rasittava ratkaisu, kertoo Valokuitusen myyntijohtaja Tuukka Virtanen.

Gigantista valokuituratkaisut sekä omakotiasujille että yritysasiakkaille

Uusi tuote on otettu Gigantin myymälöissä innostuneena vastaan, ja sen haltuunottoon on panostettu valtakunnallisilla asiakaspalvelukoulutuksilla. Yhteistyön edetessä suomalaisille on luvassa kampanjointia, ostoetuja sekä paikallisaktivointeja ympäri maata, kertoo Gigantin datatuotekategorian myyntipäällikkö Sami Kinnunen.

– Valokuitu on ylivertainen tuote, kun sen hyödyt avautuvat asiakkaalle. Nopeinta ja lähes rajatonta kaistaa riittää jokaiselle netinkäyttäjälle, vaikka älylaitteet lisääntyvät, televisioiden kuvanlaatu kehittyy, pelaaminen siirtyy pilveen ja uudet teknologiat vaativat yhteyksiltä koko ajan enemmän. Palvelemme kuluttaja-asiakkaiden ohella yrityksiä. Kaikki lähtee liikkeelle paikallisten, jo olemassa olevien valokuituhankkeiden selvityksellä. Vaihtoehtoisesti palvelemme asiakkaan tarpeita räätälöidysti. Tuotteen sisältö on kumminkin sama: Valokuitusen kautta asiakas saa käyttövalmiin valokuituliittymän avaimet käteen -toimituksena, kuvailee Kinnunen.

– On hienoa päästä tarjoamaan tuote asiakkaillemme Valokuitusen kanssa. Valokuitu on meille luontainen jatkumo liittymäratkaisujen tuoteperhettämme ajatellen. Ratkaisukeskeisen palvelun ohella haluamme kasvattaa koko kansan tietoisuutta valokuidusta tehokkaana, pitkäjänteisenä ja vastuullisena tietoliikenneratkaisuna. Panostus valokuituun tuo asiakkaalle muitakin kuin käytännön hyötyjä: se on sijoitus yhteyksien toimivuuteen myös tulevaisuudessa ja kannattava investointi kiinteistön arvoon.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuidun puhaltaminen jakokaapilla.
Kuidun puhaltaminen jakokaapilla.
Lataa
Valokuituputket, joihin valokuitu puhalletaan.
Valokuituputket, joihin valokuitu puhalletaan.
Lataa
Valokuituputkia.
Valokuituputkia.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Valokuitunen Oy
Valokuitunen Oy
Valimotie 21
00380 Helsinki

https://valokuitunen.fi/

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, pelkästään vuoden 2023 aikana investoimme 100 miljoonaa euroa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistavat suomalainen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valokuitunen Oy

Valokuitusen verkko on Suomen suurin avoin valokuituverkko - verkko ulottuu nyt jo yli 200 000 kotitalouteen23.8.2023 07:47:00 EEST | Tiedote

Valokuitusen avoimen valokuituverkon piiriin on tullut tänä vuonna 75 000 uutta kotia ja nyt elokuussa rakennettujen tai rakenteilla olevien verkkojen kattavuus ylitti jo yli 200 000 kotitalouden rajan. Valokuitusen verkko on Suomen suurin avoimen palvelun verkko, jossa asiakkaalla on valittavanaan laaja valikoima eri nettiliittymien tarjoajia ja niiden palveluita.

Monopoli-asetelma on nostanut hintoja ja laskenut laatua – Norja avaa suljettuja tietoliikenneverkkojaan15.8.2023 08:44:07 EEST | Tiedote

Norjan viranomaiset haluavat avata maan tietoliikenneverkkoja, kuten valokuituverkkoja, avoimelle kilpailulle. Norjan viestintävirasto kertoo tietoliikenneverkoissa tarjottavien palveluiden, kuten nettiliittymien, hintojen nousseen merkittävästi, kun tietoliikenneverkko-operaattorit eivät ole mahdollistaneet verkoissaan palveluntuottajien välistä kilpailua. Norjan viranomaisten aloittama keskustelu on huomionarvoinen, sillä Suomessa suuri osa valokuituverkoista on suljettuja verkkoja.

Valokuitunen solmi uuden lähes 400 miljoonan euron lainarahoituspaketin – Avointen valokuituverkkoyhteyksien piiriin pääsee jopa 400 000 kotitaloutta Suomessa21.7.2023 10:01:45 EEST | Tiedote

Suomen suurin valokuituyhteyksien rakentaja Valokuitunen Oy on solminut uuden 285+100 miljoonan euron lainarahoituksen. Uuden velkarahoituksen myötä Valokuitunen kykenee investoimaan Suomen taajamien valokuiduttamiseen yli 400 miljoonaa euroa. Tämä takaa avoimeen verkkoon perustuvan valokuituliittymämahdollisuuden jopa 400 000 suomalaiselle kotitaloudelle. Valokuitunen vahvistaa asemaansa Suomen suurimpana valokuituverkkorakentajana ja varmistaa osaltaan, että suomalainen tietoliikenneinfrastruktuuri pystyy vastamaan datan määrän räjähdysmäiseen kasvuun lähivuosina.

Nettiyhteys vaikuttaa uuden kodin hankinnassa - hyvä verkkoyhteys asunnonhankkijoille kuin vesijohtovesi tai sähköverkko13.7.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Suomalaisista 61 prosenttia on sitä mieltä, että nopea ja toimintavarma nettiyhteys on ehdottoman tärkeä asia uutta kotia hankittaessa. Jokseenkin samaa mieltä asiasta on 32 prosenttia kansalaisista. Uuden kodin verkkoyhteys on yhtä lailla keskeinen naisille ja miehille, mutta iäkkäämmät suomalaiset arvostavat hyvää verkkoyhteyttä nuorempia enemmän, selviää Valokuitusen YouGovilla teettämästä kyselytutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme