Kiinteistöliitto Uusimaa ry

Ilmalämpöpumppu ei ole asenna ja unohda laite – muista laitteen säännöllinen huolto

Jaa
Kevätauringon lämmittäessä moni alkaa miettiä ilmalämpöpumpun hankkimista kesäksi tai jos ilmalämpöpumppu on jo aiemmin asennettu, aloittaa laitteella viilentämisen. Kiinteistöliitto Uusimaan tekniseen neuvontaan onkin tullut paljon kysymyksiä ilmalämpöpumpun hankintaan ja huoltoon liittyen.

- Ilmalämpöpumppu ei ole mikään asenna ja unohda laite, muistuttaa neuvontainsinööri Jari Hännikäinen. Suureen huoleen ei ole aihetta, kunhan muistaa, että ilmalämpöpumppua tulee huoltaa säännöllisesti. Osakkaalle kuuluvat osakkaan asennuttaman laitteen ylläpitotoimenpiteet, esim. suodattimien puhdistus ja mahdollinen vaihto. Varsinainen huolto kuuluu ammattilaiselle, Hännikäinen täsmentää.

Ilmalämpöpumppu voi huoltamattomana aiheuttaa mahdollisen kosteusvaurion. Ilmalämpöpumpun kondenssivesiputki voi esimerkiksi tukkeutua pölystä, jolloin kondenssivesi päätyy väärään paikkaan. Pöly saa laitteen myös toimimaan tehottomasti, jolloin pahimmillaan se ei viilennä, mutta vie sähköä.

- Jos kosteusvaurion syynä on huoltamaton osakkaan muutostyönä asennettu ilmalämpöpumppu, niin silloin se on lähtökohtaisesti osakkaan vastuulla, kertoo lakimies Niklas Lindberg.

Lindberg muistuttaa, että laitteen valmistajan ohjeisiin on hyvä tutustua ja noudattaa niitä.

- Tärkeää on huoltaa ja puhdistaa ilmalämpöpumpun sisä- ja ulkoyksikkö valmistajan ohjeiden mukaan.

Ilmalämpöpumpun saa asentaa vain Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin rekisterissä oleva asentaja, jolla on kylmälaiteliikkeen pätevyys.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kiinteistöliitto Uusimaan toiminnanjohtaja Mika Heikkilä, mika.heikkila@ukl.fi puh. 050 591 0995 ja neuvontainsinööri Jari Hännikäinen jari.hannikainen@ukl.fi puh. 09 1667 6343

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistöliitto Uusimaa ry
Annankatu 24, 4.krs
00100 HELSINKI

(09) 1667 6761http://www.ukl.fi

Kiinteistöliitto Uusimaa edustaa yli 12.000 taloyhtiötä, joissa asuu lähes miljoona asukasta. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto Uusimaa ry

Kiinteistöverouudistus on myrkkyä pääkaupunkiseudulle31.8.2023 16:04:36 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseutu on Suomen kallein asuinalue. Vuoden 2022 kiinteistöverosta yli kolmannes kertyi pääkaupunkiseudun kiinteistöistä, vaikka asuinkiinteistöjen veroprosentti Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on lain määrittämällä alarajalla. Nyt tuore hallitusohjelma sekä 29.8. julkistettu ehdotus hallituksen esitykseksi kiinteistöveron muuttamisesta nostaisi tätä alarajaa lähes 40 prosenttia. Korotus kiristää kiinteistöverotusta 245 kunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme