Työttömyys jatkaa kasvuaan kesää kohti

Jaa
Suomen suurimman työttömyyskassan jäsenistön työttömyys nousi helmikuusta 0,7 prosenttiyksikköä.
Yli 56-vuotiaiden työttömyys kulkee edelleen omalla tasollaan.
Yli 56-vuotiaiden työttömyys kulkee edelleen omalla tasollaan.
YTK Työttömyyskassan jäsenistön työttömyysaste oli maaliskuussa 7,3 %. Työttömyys kasvoi helmikuusta 0,7 prosenttiyksikköä.
 
Työttömyys on laskenut viimeksi syksyllä. Lokakuussa 2022 YTK:n työttömyysaste kävi viime vuosien pohjalukemassa 5,1 %, minkä jälkeen se lähti nousuun.  

“Työttömyys kasvaa, mutta kasvu ei ole äkillistä tai jyrkkää, vaan loivaa ja tasaista. Työttömyystilanne on vielä vuodentakaista parempi, mutta suunta on huonompi, sillä viime keväänä työttömyys lähti maaliskuun jälkeen laskuun, eikä vastaavaa nyt luultavasti tapahdu”, kertoo YTK Työttömyyskassan toimitusjohtaja Auli Hänninen

 Yli 56-vuotiaiden työttömyysaste jälleen yli 12 %

Työttömyys on kasvanut kevään aikana kaikissa ikäryhmissä. Eniten edelliskuuhun verrattuna kohosi yli 56-vuotiaiden työttömyys, joka nousi 0,9 prosenttiyksikköä (11,5 % > 12,4 %). Ikäryhmän työttömyysaste myös ylitti uudelleen 12 %:n rajan. 
 
17–30-vuotiaiden työttömyys nousi helmi-maaliskuun välillä 0,6 prosenttiyksikköä (6,0 % > 6,6 %). 31–55-vuotiailla nousua oli myöskin 0,6 prosenttiyksikköä (5,5 % > 6,1 %), mutta ikäryhmän työttömyyden kokonaistaso jäi edelleen sekä vanhempia että nuorempia alemmaksi.  
 

Huhtikuu ei näytä maaliskuuta paremmalta

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Yli 56-vuotiaiden työttömyys kulkee edelleen omalla tasollaan.
Yli 56-vuotiaiden työttömyys kulkee edelleen omalla tasollaan.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

YTK Työttömyyskassa on kaikkien alojen palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa yli puoli miljoonaa palkansaajaa työttömyyden varalta. YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme tehokkaasti, helposti ja inhimillisesti. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa. Meillä työskentelee yli 200 ansioturvan ammattilaista.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta YTK

Osa-aikatyön ja ansiopäivärahan yhdistelmä voi auttaa työelämän siirtymävaiheissa – ”Tämä on hyvä järjestelmä väliaikaisesti”24.8.2023 07:15:00 EEST | Tiedote

Osa-aikatyöläinen voi saada taloudellista lisätukea ansiopäivärahasta, joka lasketaan kuukausittain sen mukaan, miten paljon töistä saa palkkaa. Osa-aikaisella työllä on usein myönteinen vaikutus tulevaisuuden työllisyysnäkymiin ja siksi työn vastaanottaminen kannattaa aina, sanoo YTK Työttömyyskassan asiantuntija.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme