Icelandair

Icelandairin huhtikuun 2023 liikennetiedot

Jaa
Huhtikuussa 2023 Icelandairin matkustajamäärä oli 296 000 matkustajaa, kun se viime vuoden huhtikuussa oli 242 000 matkustajaa, eli kasvua oli 22 prosenttia. Kapasiteetti oli huhtikuussa 17 prosenttia suurempi kuin viime vuonna.

Kansainvälisten lentojen matkustajamäärä oli 273 000, kun se huhtikuussa 2022 oli 219 000, eli kasvua oli 25 prosenttia. Matkustajia Islantiin oli 104 000 ja Islannista 53 000. Kauttamatkustajia oli noin 116 000. Kansainvälisten lentojen täsmällisyys oli 80 prosenttia. Kansainvälisten lentojen käyttöaste oli 83,4 prosenttia, mikä on 7 prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisvuonna. Se on myös huhtikuun ennätyksellinen käyttöaste. Pohjois-Amerikan reittien käyttöaste oli erittäin hyvä, 85,3 prosenttia, jossa on parannusta 10,4 prosenttiyksikköä viime vuoden huhtikuuhun verrattuna.

Kotimaanlentojen matkustajamäärä oli 23 000, mikä on suunnilleen sama kuin viime vuoden huhtikuussa. Kotimaanlentojen käyttöaste oli 77,2 prosenttia ja aikataulussa pysyminen 84 prosenttia, mikä on huomattavasti parempi kuin edellisvuonna.

Rahtitonnikilometreinä mitattu rahti kasvoi 9 prosenttia, mikä johtui kauttakuljetuksen kasvusta sen jälkeen, kun viime joulukuussa otettiin käyttöön laajarunkoinen B767-300-rahtikone. Kuten ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksissa todettiin, rahtimarkkinat ovat edelleen haastavat, esimerkkinä tuoreen kalan vientimarkkinat. Vuokraustoiminnan myydyt blokkitunnit kasvoivat 17 prosenttia.

Katso kaikki tiedot liitteen PDF-raportista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Icelandair on Islannin kansallinen lentoyhtiö. Perustamisestaan vuodesta 1937 lähtien Icelandair on jatkuvasti laajentanut reittiverkostoaan ja hyödyntänyt Islannin ainutlaatuista maantieteellistä sijaintia solmukohtana Euroopan ja Pohjois-Amerikan puolivälissä. Vuonna 2019 Icelandair kuljetti 4,7 miljoonaa matkustajaa 42 kohteeseen Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

 Icelandairin ja Air Iceland Connectin (AIC) verkostot, jotka äskettäin yhdistettiin yhdeksi vahvaksi verkostoksi, ovat osa Icelandair Groupia. Yhtiö harjoittaa lentorahti- ja logistiikkaliiketoimintaa sekä lentokoneiden leasing-, konsultointi- ja matkapalveluja. Icelandair Group on noteerattu Nasdaq Islannissa.

 

Lisätietoja: www.icelandair.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Icelandair

Ota Islannin kuumin luonnonihme haltuun Icelandairin opastetulla tulivuorivaelluksella Fagradalsfjall-vuorella28.7.2023 12:26:39 EEST | Tiedote

Viikon kestäneen voimakkaan maanjäristysaktiivisuuden jälkeen Reykjanesin niemimaalla alkoi uusi purkaus 10. heinäkuuta. Se keskittyi viime vuoden tulivuorenpurkauksen alueelle. Purkauspaikka sijaitsee lähellä Litli-Hrúturin huippua kilpitulivuori Fagradalsfjallin ja Keilirin välissä. Islanti jatkaa muotoutumistaan ja kehittymistään tämän toisen tulivuorenpurkauksen myötä. Purkausalue, joka tunnetaan laajasti nimellä Fagradalsfjall-tulivuori, on purkautunut kahdesti viimeisten kahden vuoden aikana aiheuttamatta vahinkoja tai häiriöitä lentoliikenteelle. Se ei ole vaikuttanut Islantiin tai Islannista lähteviin lentoihin ja matkasuunnitelmia Islantiin voi jatkaa huoletta. Viimeisin purkaus luokitellaan ns. rakopurkaukseksi, joka ei yleensä aiheuta suuria räjähdyksiä tai merkittäviä tuhkamääriä stratosfääriin. Purkaus sai alkunsa, kun Islannin Reykjanesin niemimaalla avautui aivan uusi tulivuoren halkeama. Sen jälkeen alueella oli voimakasta seismistä toimintaa. Vierailu purkauspaikalle I

Icelandair teki voittoa 13,7 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria toisella vuosineljänneksellä – eniten sitten vuoden 201621.7.2023 15:09:11 EEST | Tiedote

Liiketulos (EBIT) oli 20,9 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, mikä on 19,6 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria enemmän kuin viime vuonna. Liiketulosprosentti 5 % parani 4,7 prosenttiyksikköä viime vuodesta. Voitto oli 13,7 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria verrattuna 3,8 miljoonaan dollariin viime vuoden toisella neljänneksellä. Ennätyksellinen 414,2 miljoonan Yhdysvaltain dollarin liiketoiminnan tuotto kasvoi 26 prosenttia viime vuodesta. Ennätyksellinen toisen vuosineljänneksen yksikkötuotto (RASK) oli 8,6 Yhdysvaltain senttiä, kasvua 8 prosenttia viime vuodesta. Leasing-tuotot kasvoivat 41 prosenttia viime vuodesta, mikä johti vahvaan kannattavuuteen. Haastava rahtitoiminta vaikutti negatiivisesti liiketulokseen (EBIT). Huoltohankkeiden ja lentokoneiden käyttöönoton viivästyminen aiheutti kertaluonteisia kustannuksia, jotka olivat 8 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Matkustajaliikenteen kapasiteetti kasvoi 17 prosenttia viime vuodesta. Matkustajia kuljetettiin yhteensä 1,2 miljoonaa, mikä on

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme