Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA

Fimea muistuttaa: Emerade-adrenaliinikynät palautettava apteekkiin

Jaa
Fimea tiedotti 11.5.2023 Emerade-adrenaliinikynien poisvedosta. Tiedotteessa kerrottiin, että valmisteen kaikki vahvuudet ja erät vedetään pois käytöstä varotoimenpiteenä. Poisveto ei kuitenkaan koske 150 mikrogramman eriä. 150 mikrogramman kyniä ei kuitenkaan vuoden 2019 jälkeen ole Suomessa ollut jakelussa ja ne ovat joka tapauksessa jo vanhentuneita.

Poisveto koskee 300 tai 500 mikrogramman Emerade-adrenaliinikyniä, jotka myyntiluvan haltija Pharma Swiss Česká republika s.r.o vetää varotoimenpiteenä pois käytöstä. Adrenaliinikynien testeissä on havaittu tapauksia, joissa kynä ei ole toiminut asianmukaisella tavalla. Annosta ei tule lainkaan tai annos tulee ennenaikaisesti.

Jos lääkkeen käyttäjällä on hallussaan Emerade 300 tai 500 mikrogramman adrenaliinikynä, se on palautettava apteekkiin. Kyseessä ei ole vaihtokelpoinen valmiste. Korvaavan valmisteen saaminen edellyttää, että potilaalla on korvaavalle valmisteelle kirjoitettu lääkemääräys hoitavalta lääkäriltä. Potilaan on hankittava uusi adrenaliinikynä, ennen kuin Emerade-kynä palautetaan apteekkiin.

Jos olet Emerade-adrenaliinikynän käyttäjä:

  • Ota yhteyttä hoitavaan lääkäriin saadaksesi lääkemääräyksen korvaavalle valmisteelle.
  • Varmista ennen palauttamista, että sinulla on korvaava valmiste käytössäsi.
  • Palauta Emerade-kynä apteekkiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eeva Leinonen, yksikön päällikkö, p. 029 522 3220
Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA
PL 55
00034 FIMEA

029 5223341http://www.fimea.fi

Fimea on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan viranomainen, joka valvoo lääkkeitä, lääkinnällisiä laitteita, veri- ja kudostuotteita, biopankkeja sekä kehittää lääkealaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme