Icelandair

Icelandair aloitti suorat lennot Islannista Detroitiin.

Jaa
Icelandair aloitti 18.5. virallisesti suorat kausilennot Reykjavikista Detroitiin. Lento 873 lähtee Keflavíkin kansainväliseltä lentoasemalta (KEF) Michiganiin neljä kertaa viikossa klo 16.55 ja saapuu samana päivänä Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainväliselle lentoasemalle (DTW) klo 19.20.

Paluulento 872 lähtee Motor Citystä Reykjavikin kansainväliselle lentoasemalle klo 20.30, ja saapuu Islantiin seuraavana aamuna klo 6.30. Lennot lennetään 30. lokakuuta asti maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin 160-paikkaisella Boeing 737MAX-koneella.

Lentoaika Islannista Detroitiin on noin kuusi tuntia. Icelandairin Keflavíkin kansainväliseltä lentoasemalta on jatkoyhteydet yli 25 kohteeseen Islannissa, Grönlannissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Skandinaviassa ja Manner-Euroopassa. Icelandairin matkustajat voivat myös tehdä enintään seitsemän yön välilaskun Islannissa ilman lisämaksua matkalla lopulliseen määränpäähänsä.

– On ilo tarjota virkistävä ja uusi vaihtoehto Detroitiin matkustettaessa. Uudet lentomme tarjoavat liike- ja lomamatkustajille lisää vaihtoehtoja Islantiin ja muualle, sanoo Icelandair Groupin toimitusjohtaja Bogi Nils Bogason

– Nämä uudet lennot avaavat ovet saapuville ja lähteville matkustajille ja tekevät Detroitista tärkeän portin verkostoomme, mikä edistää matkailua ja kauppaa Motor Cityyn ja sieltä pois. Olemme innoissamme voidessamme auttaa Motownin ja Euroopan yhdistämisessä ja toivotamme Detroitin tervetulleeksi kohteisiimme, Bogason jatkaa.

Detroit, Yhdysvaltojen autoteollisuuden synnyinpaikka, on Yhdysvaltain Keskilännen toiseksi suurin alueellinen talousalue ja legendaarisen Motown-musiikin kotikaupunki. Airports Council Internationalin äskettäin tekemän tutkimuksen mukaan DTW on Pohjois-Amerikan paras 25–40 miljoonan matkustajan lentoasema. Se jakaa tämän kunnian Minneapolis-Saint Paulin kansainvälisen lentoaseman kanssa. DTW:ltä lennetään yli 125 kohteeseen ja se tarjoaa jatkoyhteyksiä Motor Cityn kautta matkustaville matkustajille.

– Detroitin lentoasemalta asiakkaamme ovat vain viiden ja puolen tunnin matkan päässä geotermisistä altaista, upeista revontulista ja aktiivisista tulivuorista, sanoi  Wayne County Airport Authorityn toimitusjohtaja Chad Newton

– Olemme valmiita tuomaan Keskilännen eurooppalaisille uudelleen tutuksi. Uskomme, että suorat lennot Islantiin ja mahdollisuus päästä muihin Euroopan kaupunkeihin ovat kaksi syytä, joiden vuoksi matkustajat valitsevat DTW:n, Newton summaa.

Lisätietoja Icelandairin aikatauluista, lennoista tai hinnoista Islantiin ja muualle löydät osoitteesta www.icelandair.com.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tietoja Detroit Metropolitan Waynen piirikunnan lentoasemasta

Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainväliselle lentoasemalle (DTW) saapui yli 28 miljoonaa matkustajaa vuonna 2022. DTW on yksi maailman johtavista lentoliikenteen solmukohdista. Se tarjoaa päivittäin noin 800 suoraa lentoa yli 125 kohteeseen kolmessa maanosassa. DTW:tä ylläpitää Wayne County Airport Authority, joka ylläpitää myös läheistä Willow Runin lentoasemaa. Lisätietoja on osoitteessa www.metroairport.com.

Tietoja Icelandairista

Icelandair on Islannin kansallinen lentoyhtiö. Perustamisestaan vuodesta 1937 lähtien Icelandair on jatkuvasti laajentanut reittiverkostoaan ja hyödyntänyt Islannin ainutlaatuista maantieteellistä sijaintia solmukohtana Euroopan ja Pohjois-Amerikan puolivälissä.

Icelandairin ja Air Iceland Connectin (AIC) verkostot, jotka äskettäin yhdistettiin yhdeksi vahvaksi verkostoksi, ovat osa Icelandair Groupia. Yhtiö harjoittaa lentorahti- ja logistiikkaliiketoimintaa sekä lentokoneiden leasing-, konsultointi- ja matkapalveluja. Icelandair Group on noteerattu Nasdaq Islannissa.

 

Lisätietoja: www.icelandair.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Icelandair

Ota Islannin kuumin luonnonihme haltuun Icelandairin opastetulla tulivuorivaelluksella Fagradalsfjall-vuorella28.7.2023 12:26:39 EEST | Tiedote

Viikon kestäneen voimakkaan maanjäristysaktiivisuuden jälkeen Reykjanesin niemimaalla alkoi uusi purkaus 10. heinäkuuta. Se keskittyi viime vuoden tulivuorenpurkauksen alueelle. Purkauspaikka sijaitsee lähellä Litli-Hrúturin huippua kilpitulivuori Fagradalsfjallin ja Keilirin välissä. Islanti jatkaa muotoutumistaan ja kehittymistään tämän toisen tulivuorenpurkauksen myötä. Purkausalue, joka tunnetaan laajasti nimellä Fagradalsfjall-tulivuori, on purkautunut kahdesti viimeisten kahden vuoden aikana aiheuttamatta vahinkoja tai häiriöitä lentoliikenteelle. Se ei ole vaikuttanut Islantiin tai Islannista lähteviin lentoihin ja matkasuunnitelmia Islantiin voi jatkaa huoletta. Viimeisin purkaus luokitellaan ns. rakopurkaukseksi, joka ei yleensä aiheuta suuria räjähdyksiä tai merkittäviä tuhkamääriä stratosfääriin. Purkaus sai alkunsa, kun Islannin Reykjanesin niemimaalla avautui aivan uusi tulivuoren halkeama. Sen jälkeen alueella oli voimakasta seismistä toimintaa. Vierailu purkauspaikalle I

Icelandair teki voittoa 13,7 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria toisella vuosineljänneksellä – eniten sitten vuoden 201621.7.2023 15:09:11 EEST | Tiedote

Liiketulos (EBIT) oli 20,9 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, mikä on 19,6 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria enemmän kuin viime vuonna. Liiketulosprosentti 5 % parani 4,7 prosenttiyksikköä viime vuodesta. Voitto oli 13,7 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria verrattuna 3,8 miljoonaan dollariin viime vuoden toisella neljänneksellä. Ennätyksellinen 414,2 miljoonan Yhdysvaltain dollarin liiketoiminnan tuotto kasvoi 26 prosenttia viime vuodesta. Ennätyksellinen toisen vuosineljänneksen yksikkötuotto (RASK) oli 8,6 Yhdysvaltain senttiä, kasvua 8 prosenttia viime vuodesta. Leasing-tuotot kasvoivat 41 prosenttia viime vuodesta, mikä johti vahvaan kannattavuuteen. Haastava rahtitoiminta vaikutti negatiivisesti liiketulokseen (EBIT). Huoltohankkeiden ja lentokoneiden käyttöönoton viivästyminen aiheutti kertaluonteisia kustannuksia, jotka olivat 8 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Matkustajaliikenteen kapasiteetti kasvoi 17 prosenttia viime vuodesta. Matkustajia kuljetettiin yhteensä 1,2 miljoonaa, mikä on

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme