Gummerus

Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta on rohkea visio maailmasta, jossa vallitsee hyvän kierre

Jaa
Kiertotalous on paras ja ehkä ainoa mahdollisuutemme elää nykyistä parempaa elämää rajallisten resurssien maapallolla, huomauttaa Pasi Nokelaisen uutuustietokirja Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta (Gummerus). Nokelaisella on hyviä uutisia: Kuluttamista ei tarvitse lopettaa, kun tavaroita käytetään palveluna omistamisen sijaan.
Maailmanloppu peruttu - painetun kirjan kansikuva.
Maailmanloppu peruttu - painetun kirjan kansikuva.

Maailmanloppu peruttu sisältää 7 konkreettista visiota yhteiskunnasta, joka toimii kiertotalouden ehdoilla. Kiertotaloudessa materiaaleja hyödynnetään kestävästi ja mahdollisimman pitkään tuotteita korjaamalla, kierrättämällä, jakamalla ja palveluna käyttämällä.

Nokelaisen mielestä kiertotalous voi uudistaa maatalouden perinpohjaisesti, pysäyttää maaseudun tyhjenemisen ja samalla tuottaa taloudellista hyvinvointia ja lisätä tasa-arvoa. Tavaroiden huoltamisesta ja korjaamisesta voi tehdä nykyistä kannattavampaa. Nokelaisen mukaan muutos on jo iduillaan, mutta ihmisen ajattelu muuttuu hitaammin.

Kirjoitin tämän kirjan juuri ajattelutapojen muuttamiseksi. Kiertotaloudesta ei tule totta, jos vain seminaaripullaa ja -porkkanoita popsiva väki puhuu siitä”, Nokelainen kirjoittaa.

Esimerkiksi rakentamisen kiertotaloudesta puhutaan jo paljon Suomessa. Toistaiseksi puhe kuitenkin muistuttaa lähinnä teinipoikien seksipuhetta: juttua riittää, vaikka vain harvalla on vielä omakohtaista kokemusta.”

Nokelainen esittelee väitteensä kertomalla, miten suomalaisperhe vuonna 2038 esimerkiksi nauttii vaatteista palveluna tai hukkalämmön järkevämmästä hyödyntämisestä.

Tarinoiden jälkeen taustoitan, miten tällainen muutos voisi olla mahdollinen. Perheen tarinat auttavat ymmärtämään, miten kiertotalous voi muuttaa arkeamme: pukeutumista, energiankulutusta, liikkumista, ruokaa, rakentamista sekä sosiaalista todellisuutta ja taloutta”.

Kirjailija Pasi Nokelainen (VTM) työskentelee johtajana kestävän kehityksen toimisto Kaskasissa. Hän suhtautuu kiertotalouteen intohimoisesti ja asuu perheensä kanssa Helsingissä kodissa, johon on ostettu uutena vain yksi huonekalu. Nokelaisen edellinen teos Afrikan valloittajat (Avain, 2018) käsitteli yritystoimintaa Afrikan mantereella.

Pasi Nokelainen: Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta
269 sivua
Ilmestyy myös e- ja äänikirjana 12.6., lukija Raiko Häyrinen

Arvostelukappale-, haastattelu- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Pietilä
Tuottaja
pauliina.pietila@gummerus.fi
040 7792942

Kuvat

Maailmanloppu peruttu - painetun kirjan kansikuva.
Maailmanloppu peruttu - painetun kirjan kansikuva.
Lataa
Maailmanloppu peruttu -äänikirjan kansikuva.
Maailmanloppu peruttu -äänikirjan kansikuva.
Lataa
Pasi Nokelainen. Kuva: Marek Sabogal
Pasi Nokelainen. Kuva: Marek Sabogal
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Nimitysuutinen: Gummerus vahvistaa suomennetun kaunokirjallisuuden osastoa – Petri Leppänen toimituspäälliköksi ja Leo Taanila kustannustoimittajaksi29.9.2023 11:28:36 EEST | Tiedote

Gummeruksen suomennetun kaunokirjallisuuden osastolle on nimitetty kaksi uutta ammattilaista. Lähes 20 vuotta kirja-alalla työskennellyt Petri Leppänen ryhtyy toimituspäällikkönä rakentamaan Gummeruksen kunnianhimoista käännösfiktiolistaa yhdessä toimituspäällikkö Leenastiina Kakon ja kustantaja Johanna Laitisen kanssa. Leo Taanila aloittaa uudessa tehtävässä suomennetun kaunokirjallisuuden kustannustoimittajana.

Tämän seksikkäämpää ei yleissivistys voi olla! – Silvia Hosseinin mehukas tietokirja vie eroottiselle aikamatkalle länsimaisen kirjallisuuden riettaimpiin kolkkiin26.9.2023 07:55:58 EEST | Tiedote

Kirjallisuuden kiihottava historia (Gummerus) kertoo, miten seksiä ja kuumia tunteita on kuvattu kaunokirjallisuudessa antiikista nykypäivään. Kirjailija ja kirjallisuustoimittaja Silvia Hosseini pohtii teoksessaan, mitä erotiikka, pornografia ja kiihottavat klassikot kertovat aikansa kaunokirjallisista ihanteista, seksuaalimoraalista ja mieltymyksistä – moralisoimatta.

Rehellisyys vai ystävyys? – Pakistanilaissyntyisen Kamila Shamsien uutuusromaani pureutuu ystävyyden, vallan ja siirtolaisuuden teemoihin22.9.2023 08:36:03 EEST | Tiedote

Ystävistä parhain (Gummerus) on Karachissa kasvaneen ja Lontooseen asettuneen Kamila Shamsien tarkkanäköinen kuvaus kahden siirtolaistaustaisen, vaikutusvaltaiseen asemaan nousseen naisen ystävyydestä, 1980-luvun Pakistanista ja nyky-Lontoosta. Shamsien edellinen romaani Joka veljeään vihaa (Gummerus, 2018) sai arvostetun Women’s Prize for Fiction -kirjallisuuspalkinnon. Hänen lukuisia tunnustuksia saaneita teoksiaan on käännetty 34 kielelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme