ARA-asumisen raivaaja -tunnustus pitkäjänteisestä Espoon Suvelan asuinalueen kehittämisestä

Jaa

Espoon Asunnot Oy ja Espoon kaupunki ovat saaneet ARA-asumisen raivaaja -tunnustuksen Suvelan asuinalueen kokonaisvaltaisesta, pitkäjänteisestä ja innovatiivisesta kehittämisestä. Kohtuuhintaisen ARA-asumisen kehittämistyö Suvelassa on ollut esimerkillistä, monipuolista ja rohkeaa.

ARARaivaaja-tunnustuspalkinto Espoon Asunnot Oy:lle ja Espoon kaupungille
Tunnustuksen jakotilaisuudessa olivat (kuvassa vasemmalta): Mikko Kivinen ja Anne Savolainen Espoon kaupungilta, Pirjo Räihä ja Jaakko Kammonen Espoon Asunnot Oy:stä sekä ARAn Hannu Rossilahti ja Marianne Jauhola. ARA

Espoon Asunnot Oy ja Espoon kaupunki ovat tehneet pitkäjänteistä uudistustyötä Espoon Suvelan uudistamiseksi jo yli 12 vuoden ajan. Kehittämistyön aikana kaupunki on tehnyt alueelle kaavamuutoksen. Mukana työssä ovat olleet myös NAL Asunnot ja Avara Oy.
Suvelassa on muun muassa purettu käyttöikänsä päähän tullutta vanhaa asuntokantaa ja rakennettu tilalle uusia, energiatehokkaita rakennuksia. Uudet asunnot vastaavat paremmin asukkaiden nykyisiä asumistarpeita. 

Uudistamishankkeessa on saatu tasapainotettua Suvelan alueen asuntojen hallintamuotojakaumaa yhteistyöhön osallistuneiden muiden rakennuttajatahojen kanssa. ”Alueen uudistamisesta voi ottaa mallia myös segregaation poistamiseen tai vähentämiseen muuallakin”, ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti sanoo. 

Suvelan alueen kehittäminen on uudistanut kaupunginosan mainetta myönteisesti. Hanke jatkuu edelleen.

Suvelan alueella sijaitseva Kirstinharjun uudiskortteli palkittiin helmikuussa 2023 Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunnan sekä ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen HURRAA! -palkinnolla. Tunnustus myönnetään erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutetulle rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle.

Espoon Asunnot Oy on tehnyt esimerkillistä ja monipuolista ARA-asuntokannan kehittämistyötä ja saanut tunnustusta jo aikaisemminkin. ARA myönsi yhtiön kohteelle, Magneettikatu 14, Vuoden parhaat ARA-neliöt -tunnustuspalkinnon vuonna 2018. Magneettikatu 14 edustaa poikkeuksellisen näyttävää arkkitehtuuria, laadukasta ja kestävää rakentamista sekä samalla elinkaarikustannuksiltaan kohtuuhintaista asumista.

ARA-asumisen raivaaja -tunnustuksella ARA kannustaa asumisen kehittämiseen

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA kannustaa ARA-asumisen raivaaja -tunnustuksella kuntia, vuokrataloyhteisöjä ja muita toimijoita kehittämään ARA-asuntokantaa ja asunto-oloja kokonaisvaltaisesti, pitkäjänteisesti ja innovatiivisesti. Tunnustuksen saaja on ansioitunut kehittämään asumista monipuolisesti ja rohkeasti ja myös taloudellisesti vaikeassa toimintaympäristössä.

ARA jakaa tunnustuksen vuosittain kunnalle, vuokrataloyhteisölle tai muulle toimijaorganisaatiolle, joka on

  • tehnyt tai tekee merkittävää työtä ARA-asuntokannan ja asunto-olojen kehittämisessä sekä edistänyt valtion tukeman kohtuuhintaisen asuntotuotannon rakentamista
  • toiminnallaan edistänyt uusien toimintatapojen tai menetelmien soveltamista suunnittelussa, rakentamisessa ja perusparantamisessa TAI
  • tehnyt esimerkillistä ja aktiivista työtä asuntokannan, asuinalueiden ja kortteleiden monipuolisessa, innovatiivisessa uudistamisessa ja kehittämisessä.


Aiemmin ARA-asumisen raivaaja -tunnustuksen ovat saaneet 

  • Lahden Vanhustenasuntosäätiö, LVAS ja Lahden kaupunki (2021)
  • Kiinteistö Oy Itätuuli Oy ja Kemin kaupunki (2020)
  • Järvenpään Mestariasunnot Oy ja Järvenpään kaupunki ja VAV Asunnot Oy ja Vantaan kaupunki (2019)
  • Kiinteistö Oy Haapajärven Vuokratalot ja Haapajärven kaupunki, Kemijärven Roikka Oy ja Kemijärven kaupunki sekä Kiinteistö Oy Suomussalmen Vuokratalot ja Suomussalmen kunta (2018).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Marianne Jauhola, kehittämispäällikkö, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA), puh. 029 525 0819 
Hannu Rossilahti, ylijohtaja, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA), puh. 029 525 0856
Liisa Ikonen, suunnittelupäällikkö, kaupunkisuunnittelukeskus, Espoon kaupunki, puh. 0438251183
Pirjo Räihä, rakennuttamisjohtaja, Espoon Asunnot Oy, puh. 040 5330 021
Jaakko Kammonen, toimitusjohtaja, Espoon Asunnot Oy´, puh. 050 5500 836

Linkit

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) vastaa keskeisesti valtion asuntopolitiikan toimeenpanosta. ARA kuuluu ympäristöministeriön hallinnon alaan. 

ARA myöntää asumiseen ja rakentamiseen liittyviä avustuksia, tukia ja takauksia sekä ohjaa ja valvoo ARA-asuntokannan käyttöä. ARA on myös mukana asumisen kehittämiseen ja asuntomarkkinoiden asiantuntijuuteen liittyvissä hankkeissa ja tuottaa alan tietopalvelua.

ARA on asumisen asiantunteva kumppani, kehittäjä ja uudistaja, joka edistää ekologisesti kestävää, laadukasta ja kohtuuhintaista asumista. Periaatteena on, että jokaisella on oikeus hyvään asumiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA

Asumisoikeusasuntoon tarvittavan järjestysnumeron hakeminen uudistuu – vanhoja numeroita voi käyttää vuoden loppuun9.5.2023 08:27:12 EEST | Tiedote

Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvittava järjestysnumero on pitänyt hakea siitä kunnasta, jossa haluttu asunto sijaitsee. Syyskuusta 2023 alkaen numero haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAsta. Kunnista saaduilla järjestysnumeroilla voi hakea aso-asuntoja vuoden 2023 loppuun asti. Vuoden 2024 alusta alkaen käytössä ovat vain ARAsta saadut järjestysnumerot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme