Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Organiseringsavtal för HUS i välfärdsområdesstyrelsen

Jaa

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade föreslå välfärdsområdesfullmäktige att fullmäktige godkänner organiseringsavtalet för HUS. Dessutom gav välfärdsområdesstyrelsen en redogörelse som social- och hälsovårdsministeriet begärt av välfärdsområdena för det ekonomiska läget inom Västra Nylands välfärdsområde.

Organiseringsavtalet för HUS är ett inbördes avtal mellan de fyra välfärdsområdena i Nyland, Helsingfors stad och HUS-sammanslutningen, där dessa avtalar om den inbördes arbetsfördelningen, samarbete och samordning av verksamheten när det gäller ordnandet av hälso- och sjukvårdstjänster.  

Välfärdsområdesstyrelsen gav social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd en redogörelse för social- och hälsovården i välfärdsområdet och för välfärdsområdets ekonomiska läge. Redogörelsen enligt lagen om ordnande av social- och hälsovård ges årligen. 

Planeringsramen för ekonomiplanen 2024–2026 återremitterades för ny beredning. 

Svaret på fullmäktigemotionen om de svensk- och finskspråkiga tjänsternas funktion preciseras, föredraganden strök ärendet från föredragningslistan och svaret föreläggs välfärdsområdesstyrelsen för behandling vid sammanträdet i juni. 

Ärendet Utseende av en representant till HUS-sammanslutningens stämma den 15 juni 2023 och handlingsdirektiv till representanten vid sammanslutningens stämma återremitterades också och behandlas vid nästa sammanträde. 

Föredragningslistans övriga beslutsärenden godkändes i enlighet med förslagen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joona RäsänenLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen varapuheenjohtaja/Vice ordföranden för Västra Nylands välfärdsområdesstyrelseLänsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Puh:050 547 5590joona.rasanen@luvn.fi

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningsväsendets tjänster för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Webbplats: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Förhandlingsresultat om Västra Nylands välfärdsområdes servicesstrategi2.10.2023 10:13:06 EEST | Tiedote

Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktiges förhandlingskommitté har i sina förhandlingar nått enighet om servicestrategin. I servicestrategin beslutar man om riktlinjerna för utvecklingen av servicen och verksamheten och om målen för förändringen av verksamheten. Målet är att ordna och utveckla servicen för invånarna på ett hållbart sätt. – Det är fint att man i förhandlingarna om servicestrategin lyckades nå ett brett politiskt samförstånd om principerna och riktlinjerna som styr ordnandet och utvecklingen av servicen i vårt välfärdsområde. Alla politiska grupper har godkänt förhandlingsresultatet, säger ordförande för Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktiges förhandlingskommitté Mervi Katainen (Saml), som ledde förhandlingarna. Västra Nylands välfärdsområdes första servicestrategi har utarbetats i samverkan med vår personal och med invånarna och de viktiga intressentgrupperna i området. – Välfärdsområdena befinner sig i en ekonomiskt utmanande situation. I servicestrategin söks lös

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme