Välfärdsområdesfullmäktige godkände de väsentliga avvikelserna i budgeten

Jaa

Välfärdsområdesfullmäktige godkände de väsentliga avvikelserna i budgeten för 2023. De väsentliga avvikelserna gällde nettoutgifterna för serviceproduktionen, vilket förklaras med underskottet som fördes upp i budgeten för HUS-sammanslutningen. Dessutom har välfärdsområdets upplåning och investeringar varit lägre än budgeterat. Vid sitt sammanträde godkände välfärdsområdesfullmäktige dem båda.

Efter seminariet som ordnades för förtroendevalda om framtiden av nätverket av tjänster presenterades aktuella ärenden vid sammanträdet.
 
– Snabb tillgång till vård, smidig kontakt med tjänsterna och yrkesutbildade, hjälpsamma experter var det som invånarna och personalen ansåg som de viktigaste aspekterna i användning av social- och hälsovårdstjänster, berättade välfärdsområdesdirektör Sanna Svahn i sin aktualitetsöversikt.

Undersökningen genomfördes i mars 2024 med svar av 1000 invånare i välfärdsområdet och företrädare för personalen. Enligt invånarna och personalen är det just den snabba tillgången till vård och den smidiga kontakten med tjänsterna som har misslyckats värst inom social- och hälsovårdstjänsterna i den offentliga sektorn. Enligt deltagarna i undersökningen har välfärdsområdet inte erbjudit tillräckligt goda lösningar till snabb tillgång till vård och smidig skötsel av ärenden.
 
Föredragningslistans övriga beslutsärenden godkändes i enlighet med förslagen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saara HyrkköLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston 1. varapuheenjohtaja / 1:a vice ordföranden för Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktige

Puh:040 719 7604saara.hyrkko@eduskunta.fi

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningsväsendets tjänster för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Webbplats: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesstyrelsens utlåtande: vi stöder inte nedläggningen av förlossningsavdelningen vid Lojo sjukhus22.4.2024 18:20:54 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesstyrelsen konstaterar i sitt utlåtande till HUS-sammanslutningens styrelse om utvecklingsförslagen till HUS-sammanslutningens servicenät att Västra Nylands välfärdsområde inte stöder nedläggningen av förlossningsavdelningen vid Lojo sjukhus. En omfattande helhetsbedömning bör göras av HUS förslag till att lägga ned förlossningstjänsterna och konsekvenserna av ändringarna i den kirurgiska verksamheten.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye