Aluevaltuusto hyväksyi talousarvion olennaiset poikkeamat

Jaa

Aluevaltuusto hyväksyi vuoden 2023 talousarvion olennaiset toteumapoikkeamat. Olennainen poikkeama liittyi palvelutuotannon nettomenoihin, joka selittyy HUS-yhtymän alijäämän kirjauksella. Lisäksi hyvinvointialueen lainanotto sekä investoinnit ovat toteutuneet talousarviota matalampana, aluevaltuusto hyväksyi nämä kokouksessaan.

Hyvinvointialueen luottamushenkilöiden palvelujen verkoston tulevaisuutta käsitelleen seminaarin jälkeen aluevaltuuston kokouksessa esiteltiin ajankohtaiset asiat. 

– Nopeaa hoitoon pääsyä, sujuvaa yhteydenottoa palveluihin ja osaavia ammattilaisia auttamassa pidettiin tutkimuksen mukaan länsiuusimaalaisten asukkaiden ja henkilöstön mielestä tärkeimpinä asioina sosiaali- ja terveyspalvelujen käytössä, kertoi hyvinvointialuejohtaja Sanna Svahn ajankohtaiskatsauksessaan. 

Tutkimus toteutettiin maaliskuussa 2024, vastaajina oli tuhat hyvinvointialueen asukasta ja henkilöstön edustajaa. Samanaikaisesti asukkaiden ja henkilöstön mielestä juuri nopea hoitoon pääsy ja sujuva yhteydenotto palveluihin ovat tutkimuksen mukaan julkisen sektorin sote-palveluissa onnistuneet huonoiten ja vastaajien mielestä hyvinvointialue ei ole tarjonnut riittävän hyviä ratkaisuja hoitoon pääsyyn ja sujuvaan asiointiin.

Muut kokouksen esityslistan päätösasiat hyväksyttiin esityksen mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saara HyrkköLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston 1. varapuheenjohtaja / 1:a vice ordföranden för Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktige

Puh:040 719 7604saara.hyrkko@eduskunta.fi

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesstyrelsens utlåtande: vi stöder inte nedläggningen av förlossningsavdelningen vid Lojo sjukhus22.4.2024 18:20:54 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesstyrelsen konstaterar i sitt utlåtande till HUS-sammanslutningens styrelse om utvecklingsförslagen till HUS-sammanslutningens servicenät att Västra Nylands välfärdsområde inte stöder nedläggningen av förlossningsavdelningen vid Lojo sjukhus. En omfattande helhetsbedömning bör göras av HUS förslag till att lägga ned förlossningstjänsterna och konsekvenserna av ändringarna i den kirurgiska verksamheten.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye