Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPer: Yksityisen sosiaalipalvelualan lakot jatkuvat – Varhaiskasvatuksen yritysten lakko alkaa keskiviikkona

Jaa
Lakko koskee työvuoroja, jotka alkavat keskiviikon 31.5.2023 klo 00:01 ja perjantain 2.6.2023 klo 23:59 välisenä aikana, ja kestää päättyvän työvuoron loppuun. Lakoilla pyritään vauhdittamaan kesken olevia yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen (SOSTES) palkkaneuvotteluita.

Lakon piiriin kuuluvat alla mainittujen konsernien/yritysten/yritysryhmien/yhteisöjen alaisuudessa Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakuntien alueella työskentelevien työntekijöiden työtehtävät ja toiminnot, jotka kuuluvat yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen piiriin. Lakon piirissä ovat kaikki työsopimussuhteiset SuPerin jäsenet, joiden työsuhteissa sovelletaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta.

Pilke päiväkodit -konserni

Dibber Early Education Finland Oy

Pilke päiväkodit Oy 

Kaunis Kaniini Oy 

Päiväkoti Kirsikkapuu Oy 

Päiväkoti Hiirulainen Oy 

Lasten Päiväkoti Sinikello Oy 

Lasten Päiväkoti Omppu Oy 

Junior Daycare Oy 

Pilke playschool Oy 

Junodel Oy 

Muksulanmäki Oy 

Pilke Valonkatu Oy 

Päiväkoti Kotola Oy 

The International Childcare & Education Centre Play’n’Learn Oy 

Pilke lasten kotihoito Oy 

Sivukadun Avopalvelu Oy (Perhepalvelut) 

Taiga Child Oy 

Pilke Päiväkodit Etelä Oy 

Verkanappulat -konserni

Verkanappulat Oy 

Apula Oy 

Lastentalo Mukulax 

Montessori-päiväkoti Aurinkoleijona Oy 

Touhula -konserni

Touhula Leikki Oy

Touhula Ilo Oy

Touhula Nauru Oy 

Touhula Hymy Oy 

Touhula Virne Oy 

Touhula Riemu Oy 

Touhula Onni Oy 

Touhula Huvi Oy 

Touhula Hassu Oy 

Norlandia -konserni

Norlandia Päiväkodit Jyvässeutu OY

Norlandia Päiväkodit Oy

Tähtipäiväkodit Oy 

Norlandia Suomi Oy 

Kettulan Päiväkoti Ulvila Oy 

Kettulan Päiväkoti Oy 

Niiwester Oy 

Tenavat Myötätuulessa Oy 

Sateenkaari koto Oy 

Sateenkaari koto Oy 

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluja vuoden 2023 palkankorotuksista on käyty tammikuun lopusta lähtien. Yksi keskeinen kiistankysymys on palkkaero julkisen ja yksityisen sektorin välillä.

– Työ on tärkeää ja mielekästä, mutta yksityisen sosiaalipalvelualan olosuhteet ja palkkataso eivät houkuttele työntekijöitä jäämään. Alalla työskentelevät jäsenet ovat tehneet selväksi, että jos palkkaero sektoreiden välillä ei häviä, he hakeutuvat töihin julkiselle sektorille tai muille aloille, SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola varoittaa.

Varhaiskasvatuksen yritysten lisäksi lakko alkaa myös ilmoitetuissa lastensuojelun yksiköissä keskiviikkona 31.5.2023 klo 00:01. SuPer on lisäksi antanut 17.5. lakkovaroituksen, jonka piirissä on aikaisemmin ilmoitetut palveluasumisen tai ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköt. Annetun varoituksen mukaisesti lakko alkaisi näissä yksiköissä torstaina 1.6.2023 klo 00:01.

SuPer asetti ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko yksityiselle sosiaalipalvelualalle 2.5.2023 ja ilmoitti 30.5. kiellon jatkumisesta 14.6.2023 asti. Kieltoa voidaan tarvittaessa jatkaa tämän jälkeen.

SuPeriin kuuluu noin 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla. SuPer on suurin yksityisen sosiaalipalvelualan työntekijöitä edustava ammattiliitto.

Lisätietoja:

SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola, p. 050 569 8710
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, p. 050 5275 085

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Ratamestarinkatu 12
00520 HELSINKI

09 2727 910http://www.superliitto.fi

SuPeriin kuuluu 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPerin Paavola: Vammaispalvelulain voimaantuloa ei saa lykätä21.9.2023 13:34:05 EEST | Tiedote

SuPer ei hyväksy vammaispalvelulain voimaantulon lykkäämistä. Lain piti tulla voimaan lokakuun alussa, mutta sitä siirretään vuodella ja kolmella kuukaudella eteenpäin. SuPerin mukaan lykkäämisen vaikutuksia hoitoalan veto- ja pitovoimaan ei ole huomioitu. – SuPerilaiset hoitajat elävät vammaispalvelujen arkea päivittäin ja näkevät uudistuksen tarpeen, joten tuntuu kohtuuttomalta, että välttämätöntä uudistusta siirretään vuoteen 2025, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo.

SuPer potilasturvallisuuspäivänä 17.9.: Vaaratapahtumailmoituksen tekeminen on meidän kaikkien asia14.9.2023 05:01:00 EEST | Tiedote

Maailman potilasturvallisuuspäivää vietetään sunnuntaina 17. syyskuuta. SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola korostaa, että jokainen päivä on potilas- ja asiakasturvallisuuspäivä. Turvallisuus ja laatu ovat kaiken hoitotyön perusta ja tavoite. Tämän vuoden teemana on osallisuus. Hoitotyössä osallisuutta tuetaan vuorovaikutuksella ja ottamalla asiakkaat, potilaat ja läheiset mukaan hoitoprosessin kaikkiin vaiheisiin. SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola kannustaa hoitajia, omaisia ja potilaita tekemään vaaratapahtumailmoitukset. - Tekemällä ilmoituksen voimme estää vakavia vaaratapahtumia.

SuPerin Paavola hallitusohjelmasta: Turvattomuus työelämässä lisääntyy21.6.2023 12:56:53 EEST | Tiedote

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola on huolissaan hallitusohjelman kirjauksista, jotka luovat turvattomuutta ja epävarmuutta työelämään. – Olen hämmästynyt siitä, että hallitusohjelmassa ei ole tartuttu hoitoalan ja varhaiskasvatuksen veto- ja pitovoiman parantamiseen, vaan monilla ratkaisuilla heikennetään entisestään koulutetun työvoiman saatavuutta. Hallitusohjelma keskittyy kannusteiden ja terveen työelämän sijaan luomaan työelämään epävarmuutta, mikä heikentää myös työn ja perhe-elämän yhteensovittamista.

Korjaus tiedotteen liitteeseen: SuPer: Yksityiselle sosiaalipalvelualalle sopimusratkaisu – ratkaisulla parannetaan merkittävästi koulutetun hoitohenkilöstön palkkausta13.6.2023 10:51:51 EEST | Tiedote

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen (SOSTES) neuvottelutulos on hyväksytty SuPerin ja muiden neuvotteluosapuolien hallinnoissa. Palkankorotusvaikutus valtaosalle koulutetusta hoitohenkilöstöstä, esimerkiksi lähihoitajista, on yhteenlaskettuna 14,2 prosenttia ja kumulatiivisesti laskettuna 14,7 prosenttia. Ratkaisu sisältää yleis- ja taulukkokorotusten lisäksi muun muassa 470 euron kertaerän kaikille ja parannuksia työoloihin. Sopimuskauden kesto on 1.5.2023 -31.12.2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme