Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Satakuntaan on avattu 22 uutta muovipakkausten keräyspistettä

Jaa
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on lisännyt Satakuntaan useita uusia muovipakkausten keräyspisteitä. Suurin osa keräyspisteistä on Porissa. Maakunta on valtakunnallisesti ensimmäinen, joka on saanut kaikki uudet muovinkeräyspisteensä. Uudet keräyspisteet ovat osa Ringin muovipakkausten keräysverkoston valtakunnallista laajenemista.
Satakuntalaiset saivat uusia muovipakkausten keräyspisteitä.
Satakuntalaiset saivat uusia muovipakkausten keräyspisteitä.

Muovipakkausten lajitteleminen helpottuu Satakunnassa alueelle avattujen 22 uuden muovipakkausten keräyspisteen myötä. Satakunnan 22 uudesta muovinkeräyspisteestä 11 on Porin alueella. Lisäksi pisteitä avattiin Eurajoelle, Kankaanpäähän, Karvialle, Merikarvialle, Niinisaloon, Raumalle ja Säkylään. Rinki avasi Satakunnan muovipakkausten keräyspisteet yhteistyössä Veikko Lehti Oy:n kanssa. Satakunta sai Suomen 19 maakunnasta ensimmäisenä kaikki uudet muovipakkausten keräyspisteensä.

”Suomalaiset ovat todella kiinnostuneita muovipakkausten lajittelusta, ja on hienoa, että mahdollisuudet siihen paranevat”, sanoo Ringin Länsi-Suomen aluepäällikkö Harri Patana.

Taustalla jätelain muutos

Uudet muovipakkausten keräyspisteet kuuluvat Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ylläpitämään Rinki-ekopisteverkostoon, johon lisätään heinäkuuhun mennessä valtakunnallisesti 300 uutta muovipakkausten keräyspistettä.

Samoihin aikoihin laajenee myös suoraan kiinteistöiltä tapahtuva keräys, kun muovipakkauksille saadaan omat keräysvälineet kaikille vähintään viiden huoneiston asuinkiinteistöille. Kiinteistökeräys ja Rinki-ekopisteverkosto yhdessä muodostavat pakkausjätteiden keräysverkoston.

Muovipakkausten keräyspisteiden lisäämisen taustalla on 1.7.2023 voimaan astuva uusi jätelain velvoite.

Katso Satakunnan uusien muovipisteiden tarkat sijainnit Ringin päivittyvästä artikkelista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Satakuntalaiset saivat uusia muovipakkausten keräyspisteitä.
Satakuntalaiset saivat uusia muovipakkausten keräyspisteitä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Tynnyrintekijänkatu 1 C
00580 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Tuottajayhteisöille ja yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Yli 4 800 pakkausten tuottajavastuullista yritystä hoitaa velvoitteensa kuulumalla tuottajayhteisöön. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston, jonne kuluttajat voivat tuoda maksutta käytetyt pakkauksensa kierrätettäviksi. Rinki-ekopisteissä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia ja noin 1000 ekopisteessä kerätään lisäksi muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme