ELY-keskukset

Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen kesäkausi alkaa (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)

Jaa
Kesäaikataulut astuvat voimaan Kainuun kuntien välisessä joukkoliikenteessä 5.6.2023. Vaikka osa talvikauden vuoroista jää kesätauolle, joukkoliikenne jatkuu myös kesän aikana. Kesäaikataulut ovat voimassa 9.8.2023 asti.

Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen runkona ovat työmatkustajia ja toisen asteen opiskelijoita palvelevat vuorot Kuhmon, Puolangan ja Suomussalmen suunnista Kajaaniin. Useimmilla vuoroilla on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Kajaanin rautatieasemalla. Työmatkaliikennettä ajetaan myös Kajaanista Paltamoon ja Sotkamoon. Lisäksi Kuhmon ja Nurmeksen välisillä vuoroilla on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Nurmeksen rautatieasemalla.

Alla on lueteltu ELY-keskuksen liikenne pääsuunnittain kesäkaudella sekä liikenteeseen tehdyt keskeiset muutokset.

Kuhmo - Sotkamo - Kajaani

Kuhmon ja Kajaanin välillä ajetaan arkipäivisin 6–7, lauantaisin yksi ja sunnuntaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Sotkamon ja Kajaanin välillä vuoroja on arkipäivisin kymmenen, lauantaisin kaksi ja sunnuntaisin kaksi kumpaankin suuntaan.

Osa tähän asti Sumsan kautta kulkeneista vuoroista ajaa jatkossa Ontojoen kautta. Muutos koskee Kuhmosta Kajaaniin koulujen kesäloman aikana klo 7.15 lähteviä sekä Kajaanista Kuhmoon ympäri vuoden arkipäivisin klo 12.35 lähteviä linja-autovuoroja. Muutosten seurauksena vuorojen ajoaika lyhenee Kuhmon ja Sotkamon välillä 10 minuuttia.

Kuusamo - Suomussalmi - Kajaani

Kuusamon ja Kajaanin välillä ajetaan arkipäivisin ja sunnuntaisin yksi vuoro kumpaankin suuntaan. Suomussalmen ja Kajaanin välillä vuoroja on arkipäivisin neljä, lauantaisin yksi ja sunnuntaisin kaksi kumpaankin suuntaan.

Vuorot eivät enää pysähdy Hyrynsalmen SEOn pihassa 5.6.2023 alkaen. Hyrynsalmella pysähdytään edelleen torin ja Iston pysäkeillä. Ajalla 5.6.–1.10.2023 Kuusamon ja Kajaanin väliset vuorot ajetaan Hossan kautta, ja vuorot poikkeavat myös Hossan luontokeskuksella. Joidenkin vuorojen lähtöaikaa Kajaanissa on muutettu, jolloin vaihtoaikaa juna- ja linja-autoliikenteen välillä saadaan pidennettyä.

Puolanka - Paltamo - Kajaani

Puolangan ja Kajaanin välillä ajetaan arkipäivisin 1–3, lauantaisin yksi ja sunnuntaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Paltamon ja Kajaanin välillä vuoroja on arkipäivisin 4–5, lauantaisin yksi ja sunnuntaisin kaksi kumpaankin suuntaan. Osa arkipäivävuoroista ajetaan vain perjantaisin. Paltamon ja Kajaanin välillä reitti kulkee Kontiomäen kautta. Reitin liikenteeseen ei ole tehty muutoksia.

Kuhmo - Nurmes

Liikennettä on perjantaisin ja sunnuntaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Reitin liikenteeseen ei ole tehty muutoksia.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään linja-autoissa käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Lisäksi kertalippuja on saatavilla reiteille Kuusamo-Suomussalmi-Kajaani ja Puolanka-Paltamo-Kajaani verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta.

Työmatkustajien ja muiden säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Lisäksi mobiilisovelluksesta on saatavilla eri yhteysväleille kausilippuja, joilla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai p. 0295 020 600
Median yhteydenotot: Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 038 000

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Ansökningarna om utvecklingstjänster för företag upphör22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

NTM-centralernas Utvecklingstjänster för företag läggs ned i början av 2024 i enlighet med regeringsprogrammet. Ansökningstiden för Analys- och Konsulteringstjänster går ut i alla landskap senast 30.11.2023. I landskapen Västra och Södra Finland upphör dock anslagen redan tidigare. Minst anslag finns till förfogande i Västra Finland, där man inte längre rekommenderar att lämna in nya ansökningar. Ansökningarna behandlas i den ordning de inkommit och tjänsterna beviljas så länge det finns anslag. Under hösten inleds ännu nya utbildningar.

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelujen haut päättyvät22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta hallitusohjelman mukaisesti. Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen haku päättyy kaikissa maakunnissa viimeistään 30.11.2023. Länsi- ja Etelä-Suomen maakunnissa määrärahat kuitenkin loppuvat jo aiemmin. Vähiten määrärahaa on käytettävissä Länsi-Suomessa, jossa uusien hakemusten jättämistä ei enää suositella. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja palveluja myönnetään niin kauan kuin määrärahoja riittää. Syksyn aikana on käynnistymässä vielä uusia koulutuksia.

Korjaamisen jalo taito - suunnitteletko vanhan rakennuksesi korjausta?18.9.2023 14:00:33 EEST | Tiedote

Tervetuloa 10.10.2023 Turussa järjestettävään Korjaamisen jalo taito -seminaariin (etäosallistumismahdollisuus). Seminaarissa pureudutaan korjausrakentamisen taidon tarpeisiin ja uhanalaisuuteen. Tapahtuma on suunnattu valtakunnallisesti kaikille rakentamisen ja kiinteistönhuollon parissa toimiville ja alalle aikoville sekä koulutuksen parissa työskenteleville. Ympäristöministeriö osoittaa ELY-keskuksille vuosittain määrärahaa jaettavaksi avustuksina rakennusperinnön hoitoon. Tänä vuonna rakennusperinnön hoidon avustusten haku käynnistyy 17.10.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme