Suomen riistakeskus – Pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaalla voidaan tulevana syksynä metsästää yksi karhu

Jaa
Suomen riistakeskus on myöntänyt Etelä-Pohjanmaan alueelle poikkeusluvan yhden karhun metsästykseen. Poikkeuslupa kohdennettiin Suomen riistakeskuksen harkinnan perusteella Ähtärin, Alavuden, Kuortaneen ja Soinin kuntien alueelle, joilla karhukanta on tihein ja lisääntyvä.

Suomen riistakeskus Pohjanmaan alueella karhukannan painopiste on Kuusiokuntien alueella, jossa esiintyy eniten karhupentueita. Luonnonvarakeskus on arvioinut Etelä- ja Keski-Pohjanmaan karhukannaksi 50–60 vuotta vanhempaa karhua. Tavoitteena on kasvattaa maakuntien karhukantaa, eikä yhden poikkeusluvan myöntäminen vaarannan tätä tavoitetta.

Keski-Pohjanmaan maakunnan alueelle karhun poikkeuslupia metsästykseen ei myönnetty. Viime vuonna poikkeusluvilla pyydettiin molempien maakuntien alueilla yhteensä kolme karhua.

Karhun metsästysaika alkaa 20.8. ja päättyy lokakuun lopussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus – Pohjanmaa
Suomen riistakeskus – PohjanmaaSuomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus – Pohjanmaa

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye