Icelandair

Icelandair ja Turkish Airlines solmivat codeshare-sopimuksen

Jaa
Icelandair ja Turkish Airlines ovat allekirjoittaneet codeshare-sopimuksen. Sopimuksen myötä molemmat lentoyhtiöt tarjoavat saumattomia yhteyksiä asiakkailleen ja laajentavat molempien lentoyhtiöiden verkostojen kohteiden määrää.
Turkish Airlinesin toimitusjohtaja Bilal Ekşi ja Icelandairin toimitusjohtaja Bogi Nils Bogason.
Turkish Airlinesin toimitusjohtaja Bilal Ekşi ja Icelandairin toimitusjohtaja Bogi Nils Bogason.

Icelandairin matkustajat Pohjois-Amerikasta ja Islannista voivat lentää Turkish Airlinesin verkoston kautta itään Istanbuliin. Turkish Airlinesin matkustajat kaikkialta maailmasta, kuten Aasiasta tai Lähi-idästä, voivat puolestaan lentää Icelandairin verkoston kautta länteen Islantiin ja Kanadaan. 

Sopimus allekirjoitettiin IATA:n yhtiökokouksessa Istanbulissa aiemmin tänään. Se lisää huomattavasti molempien lentoyhtiöiden tarjontaa kätevien jatkoyhteyksien osalta. Asiakkaat voivat matkustaa yhdellä lipulla ja heidän matkatavaransa voidaan lähtöselvittää aina lopulliseen määränpäähän asti. 

– Olemme iloisia voidessamme allekirjoittaa tämän codeshare-sopimuksen Icelandairin kanssa. Tällä sopimuksella pyrimme parantamaan matkustajillemme tarjottavia matkustusvaihtoehtoja verkostojemme avulla. Olemme myös erittäin tyytyväisiä siitä, että tämä kumppanuus Icelandairin kanssa tuo huomattavaa hyötyä molemmille lentoyhtiöille kaupallisesta näkökulmasta, kommentoi Turkish Airlinesin toimitusjohtaja Bilal Ekşi.

– Olemme innoissamme voidessamme ilmoittaa Turkish Airlinesin, lentoyhtiön, joka lentää useampaan maahan maailmassa kuin mikään muu, olevan uusin codeshare-kumppanimme. Strategiamme on tehdä yhteistyötä sellaisten lentoyhtiöiden kanssa, jotka keskittyvät samanhenkiseen asiakaspalveluun ja avaavat asiakkaillemme uusia ja jännittäviä mahdollisuuksia. Uuden sopimuksen myötä näiden kahden lentoyhtiön verkostot yhdistyvät paremmin toisiinsa, mikä lisää huomattavasti asiakkaidemme mahdollisia lentoyhteyksiä, kertoo Icelandairin toimitusjohtaja Bogi Nils Bogason.

Icelandairista:

Icelandairilla on laaja reittiverkosto. Yhtiö hyödyntää Islannin ainutlaatuista maantieteellistä sijaintia keskipisteenä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä tarjoten suoria lentoja yli 50 kohteeseen. Kansainvälisen reittiverkoston lisäksi Icelandairilla on Islannin sisäinen verkosto, lentorahti- ja logistiikkaliiketoimintaa sekä lentokoneiden leasing- ja konsultointipalveluja. 

Turkish Airlinesistä:

Star Alliance -jäsen Turkish Airlines perustettiin vuonna 1933 viiden lentokoneen laivastolla. Nykyään sen laivastossa on 416 lentokonetta (matkustaja- ja rahtilentokoneita), jotka lentävät 344 kohteeseen ympäri maailmaa, joista 291 on kansainvälisiä ja 53 kotimaisia 129 maassa. Lisätietoja Turkish Airlinesista löytyy sen virallisilta verkkosivuilta www.turkishairlines.com tai sen sosiaalisen median tileiltä Facebookissa, Twitterissä, YouTubessa, LinkedInissä ja Instagramissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Turkish Airlinesin toimitusjohtaja Bilal Ekşi ja Icelandairin toimitusjohtaja Bogi Nils Bogason.
Turkish Airlinesin toimitusjohtaja Bilal Ekşi ja Icelandairin toimitusjohtaja Bogi Nils Bogason.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Icelandair on Islannin kansallinen lentoyhtiö. Perustamisestaan vuodesta 1937 lähtien Icelandair on jatkuvasti laajentanut reittiverkostoaan ja hyödyntänyt Islannin ainutlaatuista maantieteellistä sijaintia solmukohtana Euroopan ja Pohjois-Amerikan puolivälissä.

Icelandairin ja Air Iceland Connectin (AIC) verkostot, jotka äskettäin yhdistettiin yhdeksi vahvaksi verkostoksi, ovat osa Icelandair Groupia. Yhtiö harjoittaa lentorahti- ja logistiikkaliiketoimintaa sekä lentokoneiden leasing-, konsultointi- ja matkapalveluja. Icelandair Group on noteerattu Nasdaq Islannissa.

 

Lisätietoja: www.icelandair.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Icelandair

Ota Islannin kuumin luonnonihme haltuun Icelandairin opastetulla tulivuorivaelluksella Fagradalsfjall-vuorella28.7.2023 12:26:39 EEST | Tiedote

Viikon kestäneen voimakkaan maanjäristysaktiivisuuden jälkeen Reykjanesin niemimaalla alkoi uusi purkaus 10. heinäkuuta. Se keskittyi viime vuoden tulivuorenpurkauksen alueelle. Purkauspaikka sijaitsee lähellä Litli-Hrúturin huippua kilpitulivuori Fagradalsfjallin ja Keilirin välissä. Islanti jatkaa muotoutumistaan ja kehittymistään tämän toisen tulivuorenpurkauksen myötä. Purkausalue, joka tunnetaan laajasti nimellä Fagradalsfjall-tulivuori, on purkautunut kahdesti viimeisten kahden vuoden aikana aiheuttamatta vahinkoja tai häiriöitä lentoliikenteelle. Se ei ole vaikuttanut Islantiin tai Islannista lähteviin lentoihin ja matkasuunnitelmia Islantiin voi jatkaa huoletta. Viimeisin purkaus luokitellaan ns. rakopurkaukseksi, joka ei yleensä aiheuta suuria räjähdyksiä tai merkittäviä tuhkamääriä stratosfääriin. Purkaus sai alkunsa, kun Islannin Reykjanesin niemimaalla avautui aivan uusi tulivuoren halkeama. Sen jälkeen alueella oli voimakasta seismistä toimintaa. Vierailu purkauspaikalle I

Icelandair teki voittoa 13,7 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria toisella vuosineljänneksellä – eniten sitten vuoden 201621.7.2023 15:09:11 EEST | Tiedote

Liiketulos (EBIT) oli 20,9 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, mikä on 19,6 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria enemmän kuin viime vuonna. Liiketulosprosentti 5 % parani 4,7 prosenttiyksikköä viime vuodesta. Voitto oli 13,7 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria verrattuna 3,8 miljoonaan dollariin viime vuoden toisella neljänneksellä. Ennätyksellinen 414,2 miljoonan Yhdysvaltain dollarin liiketoiminnan tuotto kasvoi 26 prosenttia viime vuodesta. Ennätyksellinen toisen vuosineljänneksen yksikkötuotto (RASK) oli 8,6 Yhdysvaltain senttiä, kasvua 8 prosenttia viime vuodesta. Leasing-tuotot kasvoivat 41 prosenttia viime vuodesta, mikä johti vahvaan kannattavuuteen. Haastava rahtitoiminta vaikutti negatiivisesti liiketulokseen (EBIT). Huoltohankkeiden ja lentokoneiden käyttöönoton viivästyminen aiheutti kertaluonteisia kustannuksia, jotka olivat 8 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Matkustajaliikenteen kapasiteetti kasvoi 17 prosenttia viime vuodesta. Matkustajia kuljetettiin yhteensä 1,2 miljoonaa, mikä on

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme