Rakennusliike Soimu Oy

Rakennusliike Soimun toiminta laajentuu Keski-Suomeen

Jaa

Rakennusliike Soimun toiminta laajentuu Keski-Suomeen, kun Soihtu eli Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) liiketoimintayksikkö ja Soimu ovat allekirjoittaneet 29.5.2023 esisopimuksen Jyväskylän ylioppilaskylään Kortepohjaan toteutettavasta hybridirakennushankkeesta. Kyseessä on TR-urakka, jossa Soimu vastaa hankkeen teknisten ratkaisujen suunnittelusta ja rakentamisesta. Rakennusliike Soimu on vuoden 2023 alusta aloittanut hallitun laajentumisen Keski-Suomeen ja JYY ylioppilaskylän hybridirakennus -hanke on erittäin merkittävä päänavaus uudelle markkina-alueelle. Työkannan ja resurssien hankintaa jatketaan suunnitellusti jatkuvuuden varmistamiseksi.

Sweco Finland Oy, Tapani Tommila arkkitehti SAFA.
Sweco Finland Oy, Tapani Tommila arkkitehti SAFA.

Soihdun rakennushanke on hybridirakennus, joka käsittää 9-kerroksisen asuinkerrostalon ja 1-kerroksisen, noin 700 m2, päivittäistavarakaupan. Asuntoja kohteessa on yhteensä 68 kappaletta yksiöstä kolmioon. Asuinrakennuksen 1. kerroksessa on lisäksi erillinen liiketila, johon voidaan sijoittaa esimerkiksi ravintola. Hankkeen laajuus on noin 5 000 brm2 ja 17 000 rm3.

”Ylioppilaskylän hybridirakennuksen toteutusta on valmistelu pitkään rinnakkain käynnissä olevan asemakaavamuutoksen kanssa. Hybridirakennus tulee palvelemaan opiskelijoiden ja etenkin opiskelijaperheiden nykyaikaisia asumistarpeita. On hienoa olla edistämässä uuden rakennusliikkeen toiminnan konkreettista käynnistymistä Jyvässeudulla”, toteaa Soihdun kiinteistöjohtaja Kimmo Moilanen.

”On hienoa päästä toteuttamaan Soimun ensimmäistä kohdetta Soihdulle ja opiskelijoille laadukkaita koteja. Jo hankkeen alkuvaiheen pohjalta voimme todeta, että yhteistyö on ollut erinomaista ja ammattimaista Soihdun kanssa rakennushankkeen tiimoilta. Uskomme, että tämä jatkuu läpi hankkeen”, toteaa Soimun Itä- ja Keski-Suomen aluejohtaja Mika Paavilainen.

Lisäksi Etelä-Suomessa Soimu rakentaa KAS Kodit Oy:lle KAS Kerava, Kääpäkatu 1 ja Kääpäkatu 5 nimisen kohteen. Hanke toteutetaan KVR-urakkana. Kohteessa on kaksi kerrostaloa ja yhteensä 81 asuntoa. Rakentaminen alkaa kesäkuussa 2023 ja se valmistuu vuoden 2024 lopussa.

Rakennusliike Soimu on vuonna 1990 perustettu joensuulainen rakennusliike. Pohjois-Karjalasta ponnistavana rakennusliikkeenä toimintamme on aiemmin keskittynyt pääpiirteissään Itä-Suomeen, mutta toimimme yhä enemmän kaikkialla Suomessa. Helsinkiin avattiin toimipiste syksyllä 2018, Pohjois-Savoon keväällä 2021 ja laajentuminen Keski-Suomeen alkoi vuoden 2023 alussa. Joukko rakennusalan huippuosaajia rakentaa kerros- ja rivitalojen lisäksi monipuolisia teollisuuden ja julkishallinnon kohteita. Rakennusliike Soimun viimeisimmän päättyneen tilikauden (vuosi 2022) liikevaihto oli noin 53 milj. €. Vuoden 2021 liikevaihto oli 22,42 milj. € ja vuoden 2020 liikevaihto 23,74 milj. €. Rakennusliike on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Kahtena viime vuotena olemme olleet Rakennuslehden Suurimmat -selvityksen kovin kasvaja. Meille Soimulla on tärkeää työyhteisömme hyvinvointi sekä toimintamme vastuullisuus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Soihtu, Kimmo Moilanen, kiinteistöjohtaja,
040 545 5198, kimmo.moilanen@soihtu.fi

Soimu Itä- ja Keski-Suomi; Mika Paavilainen, aluejohtaja
040 549 4889, mika.paavilainen@soimu.fi

Soimu Etelä-Suomi; Esa Kaivola, aluejohtaja
050 343 3259, esa.kaivola@soimu.fi

Kuvat

Sweco Finland Oy, Tapani Tommila arkkitehti SAFA.
Sweco Finland Oy, Tapani Tommila arkkitehti SAFA.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Soimu Oy
Tulliportinkatu 1
80130 JOENSUU
0500 572 780https://soimu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Soimu Oy

Soimu urakoi Kuopioon sauna-ravintolan, joka päihittää koollaan Helsingin Löylyn ja Tampereen Kuuman13.10.2022 06:45:00 EEST | Tiedote

Rakennusliike Soimu urakoi parhaillaan Kuopion Maljalahdessa modernia puurakenteista sauna-ravintolakeskusta. Kuopion Järvimatkailukeskuksen nimellä toistaiseksi kulkeva kohde rakennetaan sauna-ravintola -konseptilla, jonka taustahahmot tunnetaan mm. Helsingin Löylyn saunakeitaan referenssistä ja Tampereen Saunaravintola Kuuman kehittämisestä. Kuopion konseptiin on yhdistelty vielä Järvisydämen matkailualan konkarin sekä paikallisten sijoittajien visioita.

Rakennusliike Soimulle 19 miljoonan rakennushankkeet - Kuopion Hatsalan alueelle nousee uuden ajan asuin- ja palvelukortteli sekä asumisoikeuskiinteistö16.12.2021 07:01:00 EET | Tiedote

Rakennusliike Soimu aloittaa lähes 19 miljoonan euron rakennushankkeet Kuopiossa kahdelle eri tilaajalle. Health City Finland Oy:n hankkeeseen tulee yhteensä 77 asuntoa sekä noin 600 m2:n kokoinen tila asuinkorttelin yhteiskäyttöön. TA-Asumisoikeus Oy:n hankkeeseen tulee 51 asuntoa. Rakennushankkeet kestävät loppuvuoteen 2023 saakka.

Joensuulainen Rakennusliike Soimu Oy toteuttaa 12 miljoonan euron hankkeen Tuusulassa - Rakennusalan viime vuoden kovin kasvaja jatkaa kasvuaan Uudellamaalla29.6.2021 06:45:00 EEST | Tiedote

Laadukkaasta rakentamisestaan tunnettu joensuulainen Rakennusliike Soimu Oy vahvistaa edelleen liiketoimintaansa Uudellamaalla. Vuokratalo As Oy Tuusulan Kotipiha valmistuu puolentoista vuoden kuluttua sisältäen kaksi kolmekerroksista kerrostaloa ja 64 asuntoa. Tilaajana on Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy. Verollinen urakkahinta on noin 11,8 miljoonaa euroa. Urakka suoritetaan KVR-urakkana, jolloin urakoitsijalla on kokonaisvastuu koko rakennushankkeen toteuttamisesta mukaan luettuna kokoamiskoordinointi ja suunnittelu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme