Suomen ympäristökeskus

Viikkokatsaus 5.–9.6.2023

Jaa
Hyvä vastaanottaja, tässä tiedoksesi tällä viikolla ilmestyviä tiedotteita, uutisia, kampanjoita, blogeja ja uutiskirjeitä. Jakelemme viikkokatsauksen maanantaisin STT:n kautta. Koosteet löytyvät jatkossa myös STT-uutishuoneesta, josta voit tilata kaikki Syken tiedotteet.
Kuva: Riku Lumiaro
Kuva: Riku Lumiaro

Uutinen ma 5.6.Maailman ympäristöpäivä haluaa pysäyttää muoviroskaamisen – Suomen ympäristökeskuksen pitkäjänteinen tutkimustyö osana ratkaisua

Tiedote ti 6.6.: Tieliikenteessä on merkitystä millä kilometrit ajetaan - sähköajoneuvojen päästö- ja kustannushyödyt konkretisoituvat ennakoitua aiemmin. Traficomin, Syken ja Ilmastopaneelin yhteistiedote. 

Tiedote to 8.6.: Suojelualuesuunnittelussa huomioitava ilmastonmuutoksen ja maankäytön vaikutukset

Tiedote to 8.6. n. klo 13: Kesän 1. levätilannetiedote

Ratkaisuja-blogikirjoitus pe 9.6.: Aino-Maija Määttänen: Ilmastoviisaalla suunnittelulla kohti kestävämpää suojelualueverkostoa

MediakutsuKaupunkiluonnon monimuotoisuusteot kiertotalouden keinoin Lappeenrannassa, ti 20.6. klo 10.00–13.15. Ilmoittaudu viimeistään to 15.6. mennessä. 

Sosiaalisessa mediassa:

  • Maailman ympäristöpäivä ma 5.6. Kansainvälinen Maailman ympäristöpäivä muistuttaa tänä vuonna muoviroskien haitoista ympäristölle. Päivän teemana on pysäyttää muoviroskaantuminen, johon Suomen ympäristökeskuksen pitkäjänteinen tutkimustyö on osa ratkaisua. #maailmanympäristöpäivä #muovitiekartta #plastlife
  • Maailman merien päivä to 8.6. #maailmanmerienpäivä #meri #Itämeri

Muutokset mahdollisia.

Mikäli et halua näitä viestejä enää jatkossa, voit ilmoittaa tästä Aino Laineelle (etunimi.sukunimi@syke.fi).

Tilaa Syken tiedotteet sähköpostiisi

Syken uutishuone

Yhteyshenkilöt

Mediapalvelu Suomen ympäristökeskuksessa

Suomen ympäristökeskuksen mediapalvelu välittää tietoa ympäristökeskuksessa tehtävästä tutkimuksesta, auttaa toimittajia löytämään asiantuntijoita haastateltaviksi ja tarjoaa valokuvia median käyttöön.

Yhteydenottoihin vastaavat viestintäasiantuntijat. Palvelemme arkisin klo 9-16.

Puh:029 525 1072syke_ajankohtaiset@syke.fi

Kuvat

Kuva: Riku Lumiaro
Kuva: Riku Lumiaro
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen ympäristökeskus
Suomen ympäristökeskus
Latokartanonkaari 11
00790 HELSINKI

0295 251 000https://www.syke.fi/fi-FI

On aika siirtyä yksittäisten ympäristöongelmien ratkaisemisesta koko yhteiskunnan läpileikkaavaan kestävyysmurrokseen. Suomen ympäristökeskus (Syke) vaikuttaa tutkimuksella, tiedolla ja palveluilla kestävän yhteiskunnan rakentamiseen. Syke on valtion tutkimuslaitos, jossa työskentelee noin 700 asiantuntijaa ja tutkijaa Helsingissä, Oulussa, Jyväskylässä ja Joensuussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ympäristökeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme