Kainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskus

ELY-keskuksen rahoituskatsaus - alkuvuoden rahoitetut hankkeet Kainuussa

Jaa
ELY-keskus myönsi rahoitusta Kainuuseen 26 hankkeelle yhteensä noin 2 miljoonaa euroa. Rahoituskatsaus Kainuussa rahoitetuista hankkeista tammi-huhtikuussa 2023.

Suurin rahoitus myönnettiin Euroopan sosiaalirahasto plussasta (ESR+) Mustarinda-seura ry:lle Taidelähtöisellä yhteisötyöllä ekososiaalista hyvinvointia -hankkeeseen (237 111 euroa). ESR-rahoitettujen hankkeiden yhteissumma oli 897 153 euroa. ESR-rahoitukset kohdistuvat muun muassa taloudellista ja sosiaalista yhteyttä edistäviin projekteihin, kuten hankkeisiin, joissa tuetaan työllisyyttä, osaamista ja työelämän kehittämistä.

Yrityksen ja toimintaympäristön kehittämisavustuksia myönnettiin yhteensä noin 1,1 miljoonaa euroa. Suurin rahoitetuista kohteista oli Hill Steel Oy:n työstökeskuksen hankintaan myönnetty rahoitus (240 000 euroa). Rahoitusta saivat myös Kajaanin ammattikorkeakoulu SportTech Center Vuokatti -hanke toimintaympäristön kehittämiseen (167 783 euroa) sekä Rollock Oy uuden ohjaintuoteperheen suunnitteluun ja yrityksen toiminnan tehostamisen (162 446 euroa).

Kehittämisavustusten avulla voidaan muun muassa kehittää jo olemassa olevaa liiketoimintaa tai luoda yrityksen kannalta täysin uutta liiketoimintaa, jolla katsotaan olevan edellytyksiä kilpailukyvyn parantamiseen.

Ympäristöavustuksia jaettiin viidelle eri vesistöjen kunnostamiseen ja kehittämiseen liittyvälle hankkeelle. Avustusten saajina olivat Sotkamon, Kajaanin ja Kuhmon kunnat. Suurimman rahoituksen sai Kuhmon kaupunki Hietaperän venesataman kehittämiseen (22 000 euroa). Suurimman rahoituksen sai Kajaanin kaupunki, Kalkkisillan kalatuslaiturin rakentamiseen (18 900 euroa). Kuhmon kaupungille myönnettiin Hietaperän venesataman kehittämiseen 2 200 euroa.

Maaseuturahoituksen uusi rahoituskausi 2023-2027 alkoi tämän vuoden alusta ja rahoituksen haut avautuvat vaiheittain. Maatalouden investointitukien ja nuoren viljelijän aloitustuen haut alkoivat huhtikuun lopulla ja hanke- ja yritystukien osalta haut avautuvat mahdollisesti myöhemmin kesällä.

Tekstiä päivitetty ympäristöavustusten osalta 7.6.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

EAKR-hankkeet ja yritysten kehittämisavustukset:
Pasi Loukasmäki, p. 0295 023 568, pasi.loukasmaki@ely-keskus.fi


ESR-hankkeet:
Riitta Ilola, p. 0295 038 224, riitta.ilola@ely-keskus.fi


Maaseutuhankkeet:
Pekka Knuutinen, p. 0295 023 554, pekka.knuutinen@ely-keskus.fi


Ympäristöhankkeet:
Timo Regina, p. 0295 023 887, timo.regina@ely-keskus.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Vuosien 2020 ja 2021 Viisikanta-rakennussuojelupalkinnot Kainuun alueella19.9.2023 11:00:00 EEST | Tiedote

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kulttuuriympäristötoimikunnat ovat jo vuosina 2020 ja 2021 valinneet edelliset Viisikanta-palkintojen saajat, mutta koronapandemia on lykännyt palkintojen jakoa Kainuussa aina näihin päiviin saakka. Kainuun alueen palkinnot jaettiin Hyrynsalmen Vanhalla asemalla tiistaina 19.9.2023 kello 10 alkaneessa tilaisuudessa. Palkinnot jakoi museonjohtaja Antti Mäkinen Kainuun Museolta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme