YTK

Työttömyyden taso vakiintui, yli 60-vuotiaiden tilanne tasaisen hankala

Jaa
Suomen suurimman työttömyyskassan jäsenistön työttömyys on samalla tasolla kuin vuosi sitten. Haasteet kasaantuvat työuran loppuun.
YTK Työttömyyskassan jäsenistön työttömyysaste oli toukokuussa 6,77 %. Taso on lähes sama kuin huhtikuussa (6,69 %). Myös vuosi sitten, toukokuussa 2022, oltiin vastaavalla tasolla (6,96 %). 

”Työttömyyden taso näyttäisi vakiintuvan, ja kesä alkaa yllätyksettömissä merkeissä. Hieman seitsemän alla keikkuva työttömyysprosentti näyttäisi olevan uusi normaali”, sanoo YTK Työttömyyskassan toimitusjohtaja Auli Hänninen.

Viisikymppisten ja kuusikymppisten välillä suuri ero

Työttömyys laski nuorilla loivasti, mutta se nousi yli 55-vuotiaiden ikäryhmässä, jossa se näyttää vakiintuneen 12 prosentin tuntumaan. Toukokuussa yli 55-vuotiaiden työttömyysaste oli 12,2 %. 

Tarkemmassa ikäryhmien erottelussa 50
59-vuotiaiden työttömyys oli 6,52 % ja 6069-vuotiaiden 17,44 %. 50–59-vuotiaiden työttömyys on siis YTK:n jäsenistön keskitasoa, mutta yli 60-vuotiailla yli kaksinkertainen. 

”Työmarkkinoiden haasteet näyttävät kasaantuvan yli 60-vuotiaille. Tämä välittyy datamme lisäksi myös jäsenkyselyistämme, joissa etenkin työuransa loppupuolella olevat kertovat uudelleentyöllistymisen vaikeuksista. Toimialojen ja koulutustasojen välillä on toki suuria eroja, mutta yleiskuva on valitettavasti tämä”, Auli Hänninen kertoo. 

Työttömyys kasvanut energia-alalla ja laskenut ympäristöalalla 

YTK:n aiempaa tarkempi data kertoo työttömyyden kehityksen myös toimialoittain. * Työttömyys on sen perusteella noussut energia-alalla, jonka ammattialakseen ilmoittaneiden keskuudessa työttömyysaste kohosi 1,38 prosenttiyksikköä edelliskuuhun verrattuna. Työttömyys on kasvanut lievästi myös finanssialalla, 0,74 prosenttiyksikköä.  

Työttömyys laski eniten ympäristöalalla. Siellä työttömyysaste aleni peräti 2,37 prosenttiyksikköä.  
* Ammattitieto on saatavissa vain sen ilmoittaneilta jäseniltä. Toimialan ilmoittaminen ei ole pakollista, eikä tieto päivity automaattisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

YTK Työttömyyskassa on kaikkien alojen palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa yli puoli miljoonaa palkansaajaa työttömyyden varalta. YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme tehokkaasti, helposti ja inhimillisesti. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa. Meillä työskentelee yli 200 ansioturvan ammattilaista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta YTK

Osa-aikatyön ja ansiopäivärahan yhdistelmä voi auttaa työelämän siirtymävaiheissa – ”Tämä on hyvä järjestelmä väliaikaisesti”24.8.2023 07:15:00 EEST | Tiedote

Osa-aikatyöläinen voi saada taloudellista lisätukea ansiopäivärahasta, joka lasketaan kuukausittain sen mukaan, miten paljon töistä saa palkkaa. Osa-aikaisella työllä on usein myönteinen vaikutus tulevaisuuden työllisyysnäkymiin ja siksi työn vastaanottaminen kannattaa aina, sanoo YTK Työttömyyskassan asiantuntija.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme