Akava ry

Kutsu: Akava Works -talousennusteen esittely tiistaina 13.6.

Jaa

Mitkä ovat Suomen lähivuosien talousnäkymät, kun korot ovat nousseet, inflaatio on kiihtynyt, työttömyys kasvanut ja asuntomarkkinat hiljentyneet? Entä, miten tämä tilanne vaikuttaa kuluttajiin ja esimerkiksi suomalaisten asumiseen?

Tervetuloa seuraamaan Akava Worksin talousennusteen julkaisua verkkolähetyksen välityksellä tiistaina 13.6. kello 10–11.

Tilaisuudessa ennusteen esittelee Akavan pääekonomisti Pasi Sorjonen. Kommenttipuheenvuoron pitää Danske Bankin henkilöasiakasrahoituksesta vastaava johtaja Sari Takala. Hän keskittyy puheenvuorossaan suomalaisten asumiseen. Aihetta on selvitetty osana Danske Bankin Taloudellisen mielenrauhan vuotuista tutkimusta, jonka erityishuomiossa ovat nuoret korkeasti koulutetut kaupunkilaiset.


Verkkolähetyksen seuraajaksi ei tarvitse ilmoittautua. Kutsua saa jakaa eteenpäin.

Lisää verkkolähetys kalenteriisi tästä >

Tervetuloa seuraamaan ajankohtaista verkkolähetystämme:

Seuraa verkkolähetystä tästä linkistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Akava ry

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava: Budjettiriihessä ei rakennettu riittävästi pohjaa osaamis- ja koulutustason nostolle19.9.2023 22:21:25 EEST | Tiedote

Akava pitää hyvänä, että budjettiriihen linjauksilla varmistetaan valtion lupaus tutkimus- ja kehitysinvestointien julkisesta rahoituksesta. TKI-osaajien saatavuuden turvaamiseksi on myönteistä, että rahoitusta kohdennetaan korkeakouluille enemmän kuin ennen riihtä oli esitetty. Akava on pettynyt siihen, että tarvittavat panostukset osaamis- ja koulutustason nostoon jäivät pitkälti tekemättä.

Akava: Työmarkkinoiden kriisiytyminen pitää välttää – ehdotamme sopimisen tietä maan hallitukselle11.9.2023 18:30:03 EEST | Tiedote

Akava katsoo, että maan hallituksen suunnittelemat työelämäuudistukset vähentävät ennennäkemättömällä tavalla palkansaajien mahdollisuuksia neuvotella tärkeistä työehdoista ja puolustaa oikeuksiaan. Akava suhtautuu hallituksen työelämälinjauksiin kriittisesti ja erittäin torjuvasti, mutta ehdottaa sopimisen tietä, jotta työmarkkinoilla ei ajauduta kriisiin. Akavan hallitus käsitteli ajankohtaista tilannetta ja määritteli kantansa työlainsäädäntöesityksiin kokouksessaan 11. syyskuuta Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme