Suomen Seniorihoiva Oy

Suomen Seniorihoiva parantamassa kotihoidon työturvallisuutta

Jaa

Suomen Seniorihoiva on mukana Tampereen yliopiston kaksivuotisessa SafeKoti-hankkeessa, jonka tavoitteena on sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden työturvallisuuden sekä työhyvinvoinnin parantaminen. Hankkeen myötä yritys pääsee vaikuttamaan uusien työturvallisuutta lisäävien toimintamallien kehittämiseen. SafeKoti hankkeeseen osallistuu seitsemän eri organisaatiota.

Suomen Seniorihoiva on mukana Tampereen yliopiston kaksivuotisessa SafeKoti-hankkeessa
Suomen Seniorihoiva kehittää kotihoidon työturvallisuutta Tampereen yliopiston kaksivuotisessa SafeKoti-hankkeessa. Suomen Seniorihoiva

Suomen Seniorihoivalla hoitotyö tapahtuu pääosin asiakkaan kotona, joten työturvallisuuteen ja ergonomiaan on kiinnitettävä erityistä huomiota.

– Työntekijöidemme turvallisuus, ergonomia ja hyvinvointi ovat meille erittäin tärkeitä, joten lähdimme ilman muuta mukaan hankkeeseen, Suomen Seniorihoivan perustaja ja toimitusjohtaja Mika Suominen kertoo.

Hankkeen alussa organisaatioiden nykytilasta tehtiin analyysi muun muassa yksilö- ja ryhmähaastatteluiden pohjalta. Haastatteluihin osallistui ryhmä sekä henkilökohtaisia avustajia että palvelukoordinaattoreita. Haastattelujen jälkeen järjestettiin työpaja organisaation työturvallisuusasioihin liittyen, jossa esiin nousseita asioita jatkojalostettiin.

– Haastatteluissa saatu palaute on ollut erittäin positiivista, mutta kehitettävääkin on ilmennyt. On ollut mukava todeta hankkeen edetessä, että jo aikaisempi panostuksemme henkilöstömme perehdytykseen ja koulutukseen ovat tuottaneet hedelmää, Suomen Seniorihoivalla hankkeesta vastaava ja operatiivisena johtajana toimiva Samuli Koskinen kertoo.

Seuraavaksi organisaatiot pääsevät kehittämään ja testaamaan viimeisen vuoden aikana syntyneitä toimintamalleja käytännössä. Vuoden 2024 keväällä hankkeen myötä syntyy materiaalipaketti sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden työturvallisuuden huomioimiseen toisen kotona tehtävässä työssä.

Koskinen toteaa, että tyytyväisten ja hyvin hoidettujen asiakkaiden lisäksi yrityksessä koetaan erittäin tärkeäksi myös henkilökunnan hyvinvointiin liittyvät asiat. Hankkeeseen osallistuminen on antanut yritykselle mahdollisuuden toimia työnantajana entistä vastuullisemmin, sekä vahvistanut yrityksen paikkaa alan edelläkävijänä.

Tutkimuksen rahoittajina toimivat Suomen Seniorihoivan lisäksi Työsuojelurahasto, Tampereen Yliopisto sekä muut mukana olevat organisaatiot. Tutkimuksen toteuttaa CSME-tutkimusryhmä Tampereen yliopiston tuotantotalouden osastolta. Muina yhteistyötahoina toimivat muun muassa Heta – henkilökohtaisten avustajien työnantajien liitto ry, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer, sekä sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy.

Hankkeen verkkosivuihin voi tutustua tästä linkistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Kiireettömän kotihoidon edelläkävijä

Suomen Seniorihoiva Oy on täysin kotimainen hoiva-alan kasvuyritys, jonka tehtävänä on rikastaa senioreiden elämää. Yritys on perustettu vuonna 2013 ja se toimii kaikkialla Suomessa työllistäen yli 300 hoiva-alan ammattilaisia. Yritys tuottaa luotettavia ja korkealuokkaisia avustus-, seuranpito- ja hoivapalveluita 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Yritys on merkittävä kotimainen sote-palveluiden tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Seniorihoiva Oy

Suomen Seniorihoivan kiireetön kotihoito laajenee valtakunnalliseksi29.9.2021 11:35:04 EEST | Tiedote

Kiireettömän kotihoidon edelläkävijänä tunnettu, jo vuosia pääkaupunkiseudulla toiminut Suomen Seniorihoiva avaa palvelunsa kaikkialle Suomeen. Asiakaslähtöiseen, läsnä olevaan ja kiireettömään ikäihmisille suunnattuun palveluun erikoistuneella yhtiöllä on nyt toimipisteet Espoossa, Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Uuden lanseerauksen myötä Suomen Seniorihoivan kiireetön kotihoito tulee 1. lokakuuta 2021 lähtien saataville kaikkialle Suomeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye