Airbus

Intialainen IndiGo tilaa ennätykselliset 500 A320-perheen lentokonetta Airbusilta

Jaa
Markkinaosuudeltaan Intian suurin lentoyhtiö IndiGo on tehnyt sitovan tilauksen 500:sta A320-perheen lentokoneesta. Tilaus on kaupallisen ilmailun suurin yksittäinen tilaus. Uusi sopimus nostaa IndiGon Airbusilta tilaamien koneiden määrän 1 330:een ja tekee yhtiöstä maailman suurimman A320-asiakkaan.
IndiGo tilaa 500 A320-perheen lentokonetta Airbusilta
IndiGo tilaa 500 A320-perheen lentokonetta Airbusilta

IndiGon toimitusjohtaja Pieters Elbers sanoo: ”On vaikeaa yliarvioida IndiGon historiallisen tilauksen merkitystä. Miltei 1 000 lentokoneen tilauskanta ulottuu pitkälle seuraavalle vuosikymmenelle ja antaa IndiGolle mahdollisuuden edistää talouskasvua, sosiaalista yhteenkuuluvuutta ja liikkuvuutta Intiassa. Tilaus korostaa IndiGon uskoa Intian kasvuun, A320-perheeseen ja strategiseen kumppanuutemme Airbusin kanssa.”

”Tilaus on voimakas tuki A320-perheen käyttötaloudellisuudelle, joka on vauhdittanut IndiGon kasvua lähes kahden vuosikymmenen ajan. Vaalimme pitkäaikaista suhdettamme IndiGoon ja olemme ylpeitä yhteisestä menestyksestämme. Haluamme osallistua Intian lentoyhteyksien kasvuun kotimaisessa verkossaan ja kansainvälisillä markkinoilla laajentamalla tätä merkittävää kumppanuutta”, sanoo Airbusin kaupallinen johtaja Christian Scherer.

IndiGo on yksi nopeimmin kasvavista lentoyhtiöistä maailmassa. Yhtiön ensimmäinen A320neo-kone toimitettiin maaliskuussa 2016, ja sen jälkeen IndiGon A320neo-laivasto on kasvanut yhdeksi maailman suurimmista. Yhtiöllä on 264 A320neo-konetta käytössä.

Viimeisen kahden vuosikymmenen aikana A320neo on osaltaan auttanut demokratisoimaan lentomatkailua Intiassa, jonka kasvava talous ja ihmisten käytettävissä olevat varat tuovat miljoonia uusia matkaajia ilmailuun.

A320-perhe on kapearunkokoneiden sarjassa selvä markkinajohtaja. Koneessa on levein matkustamo, ja sen aerodynamiikka ja uusimman sukupolven moottorit vähentävät polttoaineen kulutusta selvästi ja vähentävät siten päästöjä. Airbus on saanut A320neo-perheen koneista yli 8 700 tilausta yli 130 asiakkaalta.

IndiGo
IndiGo on yksi nopeimmin kasvavia halpalentoyhtiöitä maailmassa. Sen toimintafilosofia on yksinkertainen: tarjota edullisia lentoja, jotka ovat ajoissa, sekä vaivattoman matkustuskokemuksen vertaansa vailla olevassa verkostossaan. Yhtiö lentää reilusti yli 1 800 lentoa yli 300 lentokoneellaan päivässä, ja se yhdistää 78 kohdetta Intiassa. Pian IndiGo laajentaa toimintaansa kansainvälisillä markkinoilla 32 kohteeseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintätoimisto Kaiku


Anna-Mari Tiilikainen
Puh. 050 558 0888
airbus(at)kaiku.fi

Kuvat

IndiGo tilaa 500 A320-perheen lentokonetta Airbusilta
IndiGo tilaa 500 A320-perheen lentokonetta Airbusilta
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Airbus



Airbus

Airbus on vastuullisen ilmailun edelläkävijä turvallisen ja yhtenäisen maailman luomiseksi. Yhtiö tekee jatkuvasti innovaatioita tarjotakseen tehokkaita ja teknologisesti edistyneitä ilmailu- ja puolustusratkaisuja ja -palveluja. Airbus tarjoaa moderneja ja polttoainetehokkaita matkustajakoneita ja niihin liittyviä palveluja. Airbus on myös johtava puolustus- ja turvallisuusalan yhtiö Euroopassa ja yksi maailman johtavista avaruusyrityksistä. Helikoptereissa Airbus tarjoaa tehokkaimmat siviili- ja sotilasratkaisut ja -palvelut maailmanlaajuisesti. www.airbus.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Airbus

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye