Airbus

Icelandair tilaa uutena asiakkaana 13 A321XLR -konetta Airbusilta

Jaa
Islantilainen lentoyhtiö Icelandair on tilannut Airbusilta 13 A321XLR-lentokonetta. Sitova tilaus tekee yhtiöstä uuden Airbus-asiakkaan. Icelandair aikoo myös liisata neljä A321LR-konetta.
A321XLR Icelandairin värityksellä
A321XLR Icelandairin värityksellä

A321XLR:n erittäin pitkä kantama antaa Icelandairille kyvyn tarttua uusiin mahdollisuuksiin markkinoilla. Lentokone auttaa lentoyhtiötä myös alentamaan käyttökustannuksiaan ja tarjoamaan matkustajille mukavan lentokokemuksen, ja se tukee yhtiötä sen omissa vastuullisuustavoitteissa.

”Tehokkaat A321XLR-lentokoneet vahvistavat liiketoimintamalliamme, parantavat joustavuuttamme ja tuovat mahdollisuuksia kasvaa tulevaisuudessa. New myös tukevat vastuullisuustoimiamme. Ensimmäisen lentokoneen toimitus on aikataulutettu vuodelle 2029. Suunnitelmiemme mukaan meillä on kuitenkin neljä Airbus-konetta käytössä ennen kesää 2025, ja olemme nyt tehneet vuokrasopimuksen uudesta A321LR-koneesta kumppanimme SMBC Aviation Capital Limitedin kanssa”, Icelandairin toimitusjohtaja Bogi Nils Bogason sanoo.

”Olemme hyvin ylpeitä saadessamme Icelandairin uudeksi asiakkaaksemme. Hyödyntämällä A321XLR:n suorituskykyä yhtiö voi jatkaa vastuullista kasvua ja pienentää hiilidioksidipäästöjään merkittävästi”, Airbusin kaupallinen johtaja Christian Scherer sanoo.

A321XLR on A320neo-koneiden seuraava kehitysaskel. Se vastaa markkinoiden tarpeeseen entistä pidemmän kantaman ja hyötykuorman lentokoneista, jotka luovat lisää arvoa lentoyhtiöille. Koneen kantama on jopa 4 700 merimailia eli noin 8 700 kilometriä – 15 prosenttia enemmän kui A321LR-koneella. XLR-version polttoaineen kulutus on 30 prosenttia pienempi matkustajapaikkaa kohden kuin edellisen sukupolven kilpailevilla koneilla, ja sen typpioksidipäästöjä ja melua on vähennetty.

Matkustajille A321XLR:n uusi matkustamo tarjoaa parhaan matkustuskokemuksen. Istuimet ovat kaikissa luokissa yhtä mukavia kuin laajarunkokoneissa, mutta kustannukset ovat kapearunkokoneen luokkaa.

Toukokuun 2023 loppuun mennessä Airbus oli saanut A320neo-perheen lentokoneista yli 8 750 tilausta 136 asiakkaalta ympäri maailmaa.

Yhteyshenkilöt

Viestintätoimisto Kaiku


Anne Hänninen
Puh. 040 825 4620
airbus(at)kaiku.fi

Kuvat

A321XLR Icelandairin värityksellä
A321XLR Icelandairin värityksellä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Airbus



Airbus

Airbus on vastuullisen ilmailun edelläkävijä turvallisen ja yhtenäisen maailman luomiseksi. Yhtiö tekee jatkuvasti innovaatioita tarjotakseen tehokkaita ja teknologisesti edistyneitä ilmailu- ja puolustusratkaisuja ja -palveluja. Airbus tarjoaa moderneja ja polttoainetehokkaita matkustajakoneita ja niihin liittyviä palveluja. Airbus on myös johtava puolustus- ja turvallisuusalan yhtiö Euroopassa ja yksi maailman johtavista avaruusyrityksistä. Helikoptereissa Airbus tarjoaa tehokkaimmat siviili- ja sotilasratkaisut ja -palvelut maailmanlaajuisesti. www.airbus.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Airbus

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye