If Vakuutus

Etäeläinlääkäri auttaa useissa koiranomistajan huolissa kesällä – kyynpuremasta syytä hakeutua hoitoon heti

Jaa

Kesällä koirillekin sattuu ja tapahtuu liikkuessa luonnossa ja voi olla, että lähin eläinlääkäri on kaukana.

Kultainen noutaja juo pullosta vettä

Moni koiran terveyshuoli ratkeaa suoraan etäeläinlääkärikontaktilla, Ifin asiakkaiden etäkontakteista peräti 75 prosenttia selviää ilman käyntiä klinikalla.

- Kesällä etäeläinlääkärikäynnit lisääntyvät huomattavasti, kun lomalaiset liikkuvat paljon mökillä ja muilla kesäreissuilla, kertoo eläinvakuutusten tuotepäällikkö Jori Schiestl.

Etäeläinlääkäripalvelu on kätevä apu koiran oireisiin, kuten oksenteluun, ripuliin, ihottumaan ja haavoihin. Joissain tapauksissa etälääkäri voi tehdä kiireellisyysarvion, esimerkiksi tarvitseeko vastaanotolle lähteä viikonloppuna vai voiko kotona odotella rauhassa seuraavaan arkipäivään.

Kesällä yleisiä ongelmia koirilla ovat myös punkit. Niistä ei yleisesti tarvitse eläinlääkäriin olla yhteydessä lainkaan, jos puremasta ei tule erityisiä oireita.

Kyyn puremasta hoitoon heti

Joissain tapauksissa on tietysti koiran kanssa hoitoon lähdettävä heti. Tällaisia ovat esimerkiksi kyynpuremat, joiden riski on korkeimmillaan juuri loma-aikana.

- Lähes kaikki Ifin korvaamat käärmeenpuremista aiheutuneet vahingot sattuvat touko-elokuussa. Kesän aikana niitä sattuu meillä vakuutetuille koirille kymmeniä, selventää Schiestl.

Vaikka kyynpuremia on mahdoton ennaltaehkäistä, voi koiranomistaja varautua ennalta tutustumalla toimintaohjeisiin, kuinka purematapauksessa toimia.

Ifin eläinvakuutusasiakkaiden käytössä on Firstvet-etäeläinlääkäripalvelu.

Tutustu koiran kyynpureman hoito-ohjeisiin Firstvetin sivuilla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme