Jyväskylän yliopisto

Kansallispuistopäivä Etelä-Konneveden kansallispuistossa 8.8.2023

Jaa

Tervetuloa kaikille avoimeen ja maksuttomaan tapahtumaan Etelä-Konneveden kansallispuistoon tiistaina 8.8. klo 15–18! 

Vuori-Kajalan maastoa, jossa etualalla melkein tyyni järvi ja taustalla jylhää maastoa.
Vuori-Kajalan maastoa ja vesistöä. Tiina Hakkarainen

Kansallispuistopäivä on osa Jyväskylän yliopiston 160-vuotisjuhlavuoden yleisötapahtumia. Yliopisto, Metsähallitus, Konneveden kunta sekä Keski-Suomen lintutieteellinen yhdistys järjestävät päivän yhteistyössä.

Kansallispuistopäivään osallistut parhaiten patikoimalla. Vaellus Vuori-Kalajan alueella Rautalammilla tarjoaa Konnevesi-järven maisemareitin, jonka rannoilta näkyy järvenselkiä, suojaisia saarisokkeloita. Maasto on jylhää vuorimaata ja reitti kätkee suojiinsa järeitä haapoja ja rehevää kasvillisuutta. Kirkasvetinen Konnevesi on kalasääsken ja järvitaimenen valtakuntaa.

Päivän retkireitti on opastettu Vuori-Kalajan alueelle Rautalammilla. Vuori-Kalajan laavureitillä on klo 15 alkaen on lintu- ja kasviasiantuntijoita sekä Metsähallituksen ja yliopiston Luontomuseon pisteet. Tule tapaamaan osaajia ja esittämään oma kysymyksesi ja havaintosi! Tapahtumaan ei ole kuljetuksia, joten paikan päälle tullaan omin kyydein ja omin eväin.

Reitille tullaan Kalajan pysäköintialueelta (Törmälän metsätie 136), josta on opasteet pituudeltaan ja vaativuudeltaan useammalle vaellusvaihtoehdolle. Vuori-Kalajan laavualue on hyvin varusteltu ja alueelta löytyy nuotiopaikka ja käymälä.

Etelä-Konneveden kansallispuiston porttina järviretkelle toimii Konneveden Häyrylänrannan satama. Päivän ohjelmaan on tarjolla myös laivaristeily Konnevesi-järvellä klo 15. Ilmaiselle ristelylle M/S Linnealla mahtuu noin 90 ensiksi ilmoittautunutta, joten varaustilanne kannattaa tarkistaa 4.8. mennessä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset laivaristeilylle:

jyu.fi/tiedettakaikille ja jyu.fi/kansallispuistopaiva

Lisätietoja Etelä-Konneveden Kansallispuistosta (varoitukset) ja patikointikartta:

https://www.luontoon.fi/etela-konnevesi/ajankohtaista

Yhteyshenkilöt

Saija Vuorenmaa, 050 575 8457, avoimen tiedon keskus

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 6.10.2023: Johtamismotivaatio on tärkeä voimavara kestävän johtajauran rakentumiselle (Auvinen)29.9.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

PsM Elina Auvisen psykologian laitoksen väitöskirjassa tutkitaan suomalaisten johtajien kestävien työurien rakentumista. Keskeinen kysymys oli, auttaako johtajan johtamismotivaatio rakentamaan kestävää työuraa nykyisessä työelämäkontekstissa. Lisäksi tutkimuksessa tarkastellaan johtotehtävissä toimimisen taustalla vaikuttaneita syitä ja johtamismotivaation kykyä toimia voimavarana johtajan työuupumusta vastaan.

Kuluttajan älypuhelintaidoilla vaikutusta palvelukokemukseen verkko- ja kivijalkakaupan välillä29.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmätieteen oppiaineen ja yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen tutkimuksessa osoitettiin, että älypuhelinta ostoksien teossa hyödyntävät kuluttajat hyötyvät eniten verkko- ja kivijalkaliikkeen eli fyysisen myymälätilan yhdistelmästä. Nämä kuluttajat ovat myös muita uskollisempia kaupoille, jotka ovat yhdistäneet palvelussaan verkon ja kivijalan onnistuneesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme