Reuna Publishing House

Tivoli-kirjoituskilpailun voitti Riitta Myöhänen

Jaa

Myöhäsen novelli Yllätyksiä sotatiellä: Ilta tivolissa on voittanut Kymi Librin ja Reuna-kustantamon yhdessä järjestämän kirjoituskilpailun. Toisen palkinnon sai Johanna Hasu novellillaan Tyttö tummansinisessä mekossa ja kolmas palkittu teksti oli Elli Meriläisen Kaiku. Lisäksi kunniamaininnan sai Merja Laitila runollaan Sellistin tivoli-ilta.

Kuvassa rivissä ihmisiä, joilla on käsissään kunniakirjat ja punaiset ruusut.
Kolmansilla Kymi Libri -kirjamessuilla julkistetun Tivoli-antologian kirjoittajia kukituksen jälkeen.

Reuna-kustantamon ja Kymi Libri -messujen kolmannen kirjoituskilpailun voittajat palkittiin kirjamessujen viimeisenä päivänä, jonka teemana oli Sankareita ja voittajia. Lähes 200 saapuneen kirjoituksen joukosta valittiin antologiaan 20 proosatekstiä sekä bonuksena kuusi runoa.

Kilpailuraatina toimi kouvolalainen Kirjakinkerit-ryhmä, johon kuuluvat Kini Laine, Olli Sarpo, Jukka Vartiainen ja Tuula Ulvi.

– Kävimme keskustelua siitä, mikä on tivoli, mikä sirkus, mikä huvipuisto ja mitä missäkin on. Raatimme tulkitsi aihetta varsin avarakatseisesti ja pyrki ruotimaan pintaan parhaat kirjoitukset, kertoo Jukka Vartiainen.

– Voittajanovelli on myönteisellä tavalla erikoisin ja mystisin tarina koko antologiassa, hieno ja erilainen kuvaus sota-ajasta. Tyttö tummansinisessä mekossa kertoo äidin ja tyttären läheisyydestä, menetyksistä ja toivosta, tytön rohkeudesta. Kaiku on kauniilla kielellä kirjoitettu tarina, jossa on lempeän haikea tunnelma, raatilaiset kuvailevat teoksia.

Muusikot Mika Byman ja Suonna Kononen sävelsivät ja esittivät antologian teksteistä säveltämänsä laulut. Bymanin valitsema teksti oli A. Kustaan runo Portilla Baubon keitaan ja Konosen innoittajana oli Pirkko Paavolan teksti Tivoli tango. Lisäksi paljastettiin Tiina Tainion ja graffititaiteilija Henden taideteokset, joissa inspiraation lähteenä olivat Jaana Piiran teos Sudenkorento ja Erja Vanhalan novelli Tivolin voimamies.

Kaikki antologiaan valitut kirjoittajat:

Lasse Akselin, Hämeenlinna

Jukka Antila, Oulu

Milla Arikka-Uusijoki, Turku

Johanna Hasu, Kouvola

Wilhelmiina Hietalahti, Viljakkala

Helena Kallio-Koski, Mölnlycke, Ruotsi

Harri Kivelä, Kausala

Elli Meriläinen, Joensuu

Riitta Myöhänen, Kuopio

Laura Ollila, Helsinki

Maria Paldanius, Rovaniemi

Olli Penttilä, Tampere

Jaana Piira, Kuopio

Kalle Pusa, Helsinki

Ira Rajala, Hyllykallio

Paula Seppälä, Kausala

Mirjami Sirén, Kauniainen

Erja Vanhala, Kouvola

Kari Valtonen (Valto), Kouvola

Aurinna Weisman, Helsinki

Antologian runoilijat ovat

A. Kustaa, Espoo

Merja Laitila, Haapajärvi

Pirkko Paavola, Turku

Miia-Riikka Pajala, Oulainen

Tarja Turunen, Turenki

Marjo Väisänen, Oulu

Antologia Tivoli – 20 kävijää, toimituskunta Olli Sarpo, Kini Laine, Tuula Ulvi ja Jukka Vartiainen. ISBN: 978-952-355-158-9, ovh 26,90.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tiina Tainion Sudenkorento ja Pete Hende Niemisen Tivolin voimamies.
Tiina Tainion Sudenkorento ja Pete Hende Niemisen Tivolin voimamies.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Reuna Publishing House Oy on 2022 Kouvolan Myllykoskella perustettu kustantamo. Jatkamme Reuna-kustantamon perinnettä ja vaalimme reunalaista henkeä. Reunan tapa toimia on avoin ja yhteisöllinen. Edellä mainittujen lisäksi arvojamme ovat rohkeus, iloisuus, moniarvoisuus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Joukossamme on yli 100 kirjailijaa, jotka osallistuvat kirjoittamisen lisäksi toimintaan monin tavoin. Julkaisemme koti- ja ulkomaista kauno- ja tietokirjallisuutta. Emme julkaise sarjakuvia, uskonnollista kirjallisuutta emmekä oppikirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Reuna Publishing House

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme