Oulun yliopisto

6G muuttaa energia-alaa ja terveydenhuoltoa

Jaa
Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelman julkaisema kuudes 6G Waves -lehti keskittyy etenkin energia-alan ja terveydenhuollon teemoihin.

Teemat tulevat 6GESS-kokonaisuudesta (6G Enabling Sustainable Society), joka on neljän tiedekunnan yhteistyötä. Siihen liittyy tekniikkaa, teknologiaa, lääketiedettä ja liiketoiminnan tutkimista. Lisäksi lehti käsittelee viimeisimpiä tutkimusuutisia ja avaa tulevaisuuden suunnitelmia esittelemällä esimerkiksi tulevia tapahtumia. Se tarjoaa tietoa siitä, missä olemme teknologiakehityksessä nyt ja mitä voi tapahtua seuraavan kymmenen vuoden aikana.

6G Flagshipin johtajan, professori Matti Latva-ahon mukaan 6G:n avaintekijänä pitäisi olla digitaalisten palveluiden demokratisoituminen. Digitaaliset palvelut laajenevat merkittävästi 6G-aikakaudella eli 2030-luvulla, ja niillä on keskeinen rooli teollisuuden prosessien tehostamisessa sekä monien yhteiskunnan toimintojen tehostamisessa. Tämä asettaa valtavia haasteita riittävälle tavoitettavuudelle ja luotettavuudelle niin teknisesti kuin palveluiden järjestämisenkin näkökulmasta.

"Ollaan optimistisia ja ennakkoluulottomia, jotta yhteisömme määrittelee suunnan 6G:lle, joka hyödyttää koko maailmaa ja erilaisia tulevaisuuden tarpeita”, hän toteaa lehden avaussanoissaan.

6G Waves julkaistaan tänään Göteborgissa EuCNC & 6G Summit -konferenssissa, jonka osallistujat saavat painetun lehden heti tapahtuman alkaessa. Aiempien numeroiden digiversioiden lukijamäärä on lähes 400 000 eli lehti on alalla laajasti luettu. 6G Waves on kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti, joka nostaa esille alan viimeisimmän tutkimuksen nykytilan ja esittelee kiinnostavimmat tutkimusaiheet sekä tietysti joukon ihmisiä 6G Flagshipin takana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa tehtiin viime vuonna 51 keksintöä – maailman henkisen omaisuuden päivää vietetään perjantaina 26.4.24.4.2024 06:52:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopistossa tehdään vuosittain kymmeniä uusia keksintöjä, jotka voivat olla alkuja tulevaisuuden innovaatioille. Vuonna 2023 niitä raportoitiin 51. Eniten keksintöilmoituksia tehtiin tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa, 22 kappaletta. Teknillisessä tiedekunnassa ilmoituksia tehtiin 13 sekä biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa 10. Viime vuonna Oulun yliopisto lähti patentoimaan seitsemää keksintöä.

Alaselkäkipuun liittyvää terveyspalvelujen käyttöä ja sairauspoissaoloja voidaan vähentää luokitteluun perustuvalla hoidolla24.4.2024 05:50:00 EEST | Tiedote

Alaselkäkipupotilaiden toipumista voidaan nopeuttaa, lääkärikäyntejä ja kuvantamistutkimuksia vähentää sekä selkäkivusta johtuvia sairauspoissaolopäiviä minimoida luokitteluun perustuvalla hoitomallilla, uusi tutkimus osoittaa. Luokitteluun perustuvassa hoidossa potilaat huomioidaan yksilöllisesti ja terveydenhuollon resursseja kohdennetaan eniten hoitoa tarvitseville.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye