Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Joukkoliikenteen talvikausi alkaa Raahen seudulla sekä reiteillä Oulu–Raahe ja Oulu–Oulainen

Jaa
Talviaikataulut astuvat voimaan 9.8.2023 Raahen seudun kuntien välisessä joukkoliikenteessä sekä reiteillä Oulu–Raahe ja Oulu–Oulainen. Suurin osa kesäkauden vuoroista ajetaan myös talvikaudella, mutta vuorojen määrä arkipäivinä lisääntyy kesäkauteen verrattuna. Talviaikataulut ovat voimassa 2.6.2024 asti.

Raahen seudun joukkoliikenteen runkona ovat toisen asteen opiskelijoita palvelevat vuorot Ruukin, Pyhäjoen ja Siikajoenkylän suunnista Raaheen. Lisäksi liikennöidään ympärivuotista työmatkaliikennettä yleisimpinä työssäkäyntiaikoina Ruukin suunnasta Raaheen. Säännöllisesti matkustaville tarjolla on edullisia kausi- ja sarjalippuja. Raahen ja Piippolan välinen liikenne taas palvelee opiskeluyhteyksiä Piippolaan sekä vaihtoyhteyksiä linja-autojen kaukoliikenteeseen Pulkkilassa.

Osana Raahen seudun joukkoliikennettä järjestetään myös liikennettä reiteillä Oulu–Raahe ja Oulu–Oulainen. Oulun ja Raahen väliset vuorot palvelevat paikkakuntien välisiä työ- ja opiskelumatkoja kumpaankin suuntaan. Oulusta Oulaisiin kulkevilla vuoroilla taas voi kulkea töissä Oulaisissa tai asioida Oulaskankaan sairaalassa. Oulaisiin voi kulkea myös Raahesta vaihtamalla linja-autoa Vihannissa. Myös näillä reiteillä on tarjolla säännöllisesti matkustaville edullisia sarjalippuja.

Alla on lueteltu Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen järjestämä liikenne pääsuunnittain talvikaudella sekä liikenteeseen tehdyt keskeiset muutokset.

Paavola–Ruukki–Revonlahti–Raahe

Reitillä ajetaan arkipäivisin 3–4 ja lauantaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Vuorot ajetaan Raahessa Kummatin kautta, mikä lyhentää matkaa oppilaitoksiin. Osa vuoroista ajetaan Ruukin Luonto- ja hevoskeskuksen kautta ympäri vuoden.

Oulu–Lumijoki–Siikajoenkylä–Raahe

Oulun ja Raahen välillä ajetaan Siikajoenkylän kautta koulupäivisin kolme sekä koulujen lomapäivinä ja lauantaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Lisäksi koulupäivisin ajetaan kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan vain Siikajoenkylän ja Raahen välillä. Osa vuoroista ajetaan koulupäivisin Siikajoen kirkonkylän kautta.

Reittiä on nopeutettu talvikauteen 2022–2023 verrattuna siten, että Kempeleen keskustan sijaan vuorot ajetaan valtatien 4 kautta. Muutos lyhentää vuorojen ajoaikaa 10 minuutilla.

Oulu–Revonlahti–Raahe

Oulun ja Raahen välillä Revonlahden kautta kulkee ympäri vuoden ELY-keskuksen hankkimia vuoroja, jotka täydentävät reitin markkinaehtoista liikennettä. ELY-keskuksen hankkimia vuoroja ajetaan aamuisin ja iltapäivisin, ja vuorot on suunniteltu erityisesti työmatkaliikennettä varten.

Kalajoki–Pyhäjoki–Raahe

Kalajoen ja Raahen välillä Pyhäjoen kautta kulkee ympäri vuoden ELY-keskuksen hankkimia vuoroja, jotka täydentävät reitin markkinaehtoista liikennettä. ELY-keskuksen hankkimia vuoroja ajetaan iltapäivisin, ja vuorot on suunniteltu erityisesti toisen asteen opiskelijoita varten.

Raahe–Pulkkila–Piippola

Raahen ja Piippolan välillä ajetaan koulupäivinä kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Osalla vuoroista on liityntäyhteyksiä linja-autojen kaukoliikenteeseen Pulkkilassa. Aamulla Raahesta Vihantiin saapuvalla ja iltapäivällä Vihannista Raaheen lähtevällä vuorolla on liityntäyhteys Oulaisten suunnan linja-autoliikenteeseen.

Oulu–Oulainen

Oulun ja Oulaisten välillä ajetaan arkipäivisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Aamulla Oulaisista Vihantiin lähtevällä ja iltapäivällä Oulaisista Vihantiin saapuvalla vuorolla on liityntäyhteys Raahen suunnan linja-autoliikenteeseen. Vuorot ajetaan aamuisin ja iltapäivisin Oulaskankaan kautta.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Kertalippuja on saatavilla verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Työmatkustajien ja muiden säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Lisäksi Siikajoen kunnan ja Raahen kaupungin välisille matkoille on saatavilla mobiilisovelluksesta kausilippu, jolla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti Oulaisten Liikenne Oy:n ja Kamusen Liikenne Oy:n linja-autovuoroissa. Oulun ja Raahen välillä säännöllisesti matkustaville on saatavilla Matkahuollon 30 matkaa/30 päivää -lippu.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai 0295 020 600.


Median yhteydenotot: joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, johannes.miesmaa@ely-keskus.fi, 0295 038 000.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Oulun entinen kuulovammaisten koulu sekä Ahtelan ja Törmäsen tilat rakennuksineen tulee suojella kaavoituksen keinoin2.7.2024 13:02:53 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on päättänyt olla suojelematta rakennusperintölailla Oulun entisen kuulovammaisten koulun sekä on hylännyt Ahtelan ja Törmäsen tiloja koskevan rakennussuojeluesityksen. Molemmat kohteet sijaitsevat Oulun kaupungin asemakaava-alueella. Asemakaava-alueella rakennussuojelu toteutetaan ensisijaisesti asemakaavoituksen keinoin.

Työttömyyden trendi Pohjois-Pohjanmaalla laskeva26.6.2024 08:15:05 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaalla oli toukokuun lopussa 21 000 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 800 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten, mutta vajaa pari tuhatta vähemmän kuin edelliskuussa. Kesää kohti tultaessa työttömien määrä perinteisesti vähenee ja kasvaa hetkellisesti kesäkuukausiksi. Isossa kuvassa työttömyyden trendi on laskeva. Toukokuussa lomautettuja oli 1 800. Toteutuneet lomautukset ovat kohdistuneet erityisesti rakennusalalle kirvesmiehiin ja rakennuspuuseppiin sekä talonrakentajiin.

Sinileväseuranta käynnistyi – Pohjois-Pohjanmaalla ei havaintoja sinilevistä, männyn siitepölyä paikoin runsaasti6.6.2024 11:08:52 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen sinileväseuranta on käynnistynyt kesäkuun alussa ja jatkuu syyskuun loppuun. Seurannan ensimmäisellä viikolla Pohjois-Pohjanmaan vakiohavaintopaikoilla ei havaittu sinileviä. Havupuiden kellertävää siitepölyä esiintyy paikoin runsaasti veden pintakalvolla tai ranta-alueella veteen sekoittuneena. Toukokuun poikkeuksellisen lämmin sää on nostanut vesien pintalämpötilaa tavanomaista korkeammalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye