Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Joukkoliikenteen talvikausi alkaa Raahen seudulla sekä reiteillä Oulu–Raahe ja Oulu–Oulainen

Jaa
Talviaikataulut astuvat voimaan 9.8.2023 Raahen seudun kuntien välisessä joukkoliikenteessä sekä reiteillä Oulu–Raahe ja Oulu–Oulainen. Suurin osa kesäkauden vuoroista ajetaan myös talvikaudella, mutta vuorojen määrä arkipäivinä lisääntyy kesäkauteen verrattuna. Talviaikataulut ovat voimassa 2.6.2024 asti.

Raahen seudun joukkoliikenteen runkona ovat toisen asteen opiskelijoita palvelevat vuorot Ruukin, Pyhäjoen ja Siikajoenkylän suunnista Raaheen. Lisäksi liikennöidään ympärivuotista työmatkaliikennettä yleisimpinä työssäkäyntiaikoina Ruukin suunnasta Raaheen. Säännöllisesti matkustaville tarjolla on edullisia kausi- ja sarjalippuja. Raahen ja Piippolan välinen liikenne taas palvelee opiskeluyhteyksiä Piippolaan sekä vaihtoyhteyksiä linja-autojen kaukoliikenteeseen Pulkkilassa.

Osana Raahen seudun joukkoliikennettä järjestetään myös liikennettä reiteillä Oulu–Raahe ja Oulu–Oulainen. Oulun ja Raahen väliset vuorot palvelevat paikkakuntien välisiä työ- ja opiskelumatkoja kumpaankin suuntaan. Oulusta Oulaisiin kulkevilla vuoroilla taas voi kulkea töissä Oulaisissa tai asioida Oulaskankaan sairaalassa. Oulaisiin voi kulkea myös Raahesta vaihtamalla linja-autoa Vihannissa. Myös näillä reiteillä on tarjolla säännöllisesti matkustaville edullisia sarjalippuja.

Alla on lueteltu Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen järjestämä liikenne pääsuunnittain talvikaudella sekä liikenteeseen tehdyt keskeiset muutokset.

Paavola–Ruukki–Revonlahti–Raahe

Reitillä ajetaan arkipäivisin 3–4 ja lauantaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Vuorot ajetaan Raahessa Kummatin kautta, mikä lyhentää matkaa oppilaitoksiin. Osa vuoroista ajetaan Ruukin Luonto- ja hevoskeskuksen kautta ympäri vuoden.

Oulu–Lumijoki–Siikajoenkylä–Raahe

Oulun ja Raahen välillä ajetaan Siikajoenkylän kautta koulupäivisin kolme sekä koulujen lomapäivinä ja lauantaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Lisäksi koulupäivisin ajetaan kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan vain Siikajoenkylän ja Raahen välillä. Osa vuoroista ajetaan koulupäivisin Siikajoen kirkonkylän kautta.

Reittiä on nopeutettu talvikauteen 2022–2023 verrattuna siten, että Kempeleen keskustan sijaan vuorot ajetaan valtatien 4 kautta. Muutos lyhentää vuorojen ajoaikaa 10 minuutilla.

Oulu–Revonlahti–Raahe

Oulun ja Raahen välillä Revonlahden kautta kulkee ympäri vuoden ELY-keskuksen hankkimia vuoroja, jotka täydentävät reitin markkinaehtoista liikennettä. ELY-keskuksen hankkimia vuoroja ajetaan aamuisin ja iltapäivisin, ja vuorot on suunniteltu erityisesti työmatkaliikennettä varten.

Kalajoki–Pyhäjoki–Raahe

Kalajoen ja Raahen välillä Pyhäjoen kautta kulkee ympäri vuoden ELY-keskuksen hankkimia vuoroja, jotka täydentävät reitin markkinaehtoista liikennettä. ELY-keskuksen hankkimia vuoroja ajetaan iltapäivisin, ja vuorot on suunniteltu erityisesti toisen asteen opiskelijoita varten.

Raahe–Pulkkila–Piippola

Raahen ja Piippolan välillä ajetaan koulupäivinä kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Osalla vuoroista on liityntäyhteyksiä linja-autojen kaukoliikenteeseen Pulkkilassa. Aamulla Raahesta Vihantiin saapuvalla ja iltapäivällä Vihannista Raaheen lähtevällä vuorolla on liityntäyhteys Oulaisten suunnan linja-autoliikenteeseen.

Oulu–Oulainen

Oulun ja Oulaisten välillä ajetaan arkipäivisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Aamulla Oulaisista Vihantiin lähtevällä ja iltapäivällä Oulaisista Vihantiin saapuvalla vuorolla on liityntäyhteys Raahen suunnan linja-autoliikenteeseen. Vuorot ajetaan aamuisin ja iltapäivisin Oulaskankaan kautta.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Kertalippuja on saatavilla verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Työmatkustajien ja muiden säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Lisäksi Siikajoen kunnan ja Raahen kaupungin välisille matkoille on saatavilla mobiilisovelluksesta kausilippu, jolla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti Oulaisten Liikenne Oy:n ja Kamusen Liikenne Oy:n linja-autovuoroissa. Oulun ja Raahen välillä säännöllisesti matkustaville on saatavilla Matkahuollon 30 matkaa/30 päivää -lippu.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai 0295 020 600.


Median yhteydenotot: joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, johannes.miesmaa@ely-keskus.fi, 0295 038 000.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Suunnittelu käynnistyy kantatien 58 (Elämäjärventie) parantamiseksi Uitonsalmen sillan kohdalla Haapajärvellä4.10.2023 09:27:49 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus aloittaa tiesuunnitelman laatimisen ja suunnitelman vaatimat maastotyöt ja tutkimukset kantatien 58 (Elämäjärventie) parantamiseksi Uitonsalmen sillan kohdalla Haapajärvellä. Uitonsalmen silta uusitaan nykyiselle paikalleen. Suunnitteluun sisältyvät myös rakennustyön aikaiset liikennejärjestelyt siltapaikalla. Suunnittelun yhteydessä tarkastellaan myös kantatien 58 liikennejärjestelyjä sillan rakentamisen vaikutusalueella Karjalahdentien (maantie 7630) ja Rantakadun välillä. Suunnitelman tavoitteena on huonokuntoisen sillan uusiminen sekä liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen suunnittelualueella. Suunnittelutyö aloitetaan maastotöillä ja -inventoinneilla lokakuussa 2023 ja tiesuunnitelma valmistuu huhtikuussa 2024. Suunnitelmaluonnoksia esitellään suunnittelun aikana, mistä tiedotetaan erikseen. Tiesuunnitelman valmistuttua keväällä 2024 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettaa suunnitelman nähtäville verkk

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Kotaselän (Oulu, Yli-Ii) tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelman, yleisötilaisuus tiistaina 17.10.3.10.2023 14:21:08 EEST | Tiedote

Hanketta koskeva yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 17.10.2023 klo 17.00–19.00 Kierikkikeskuksen auditoriossa (Pahkalantie 447A, Yli-Ii, Oulu) sekä verkkolähetyksenä, jonka linkki tulee saataville hankkeen verkkosivulle. Asiasta ovat kertomassa YVA-yhteysviranomaisen (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus), hankevastaavan (Ilmatar Energy Oy) ja YVA-konsultin (AFRY Finland Oy) edustajat. Tilaisuudessa esitellään myös hankkeen kaavoitusta. Kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan ja osallistumaan. Ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukainen ympäristövaikutusten arviointiohjelmaa koskeva kuulutus on nähtävillä 3.10.–1.11.2023 Oulun kaupungin ja Iin kunnan internet-sivujen virallisissa ilmoituksissa. YVA-aineisto on nähtävillä osoitteessa www.ymparisto.fi/kotaselantuulivoimaYVA. Paperimuodossa YVA-ohjelmaan voi tutustua Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa, Oulun kaupungin ympäristötalossa, Pekurin kirjastossa (Oulu), Yli-Iin

Luomutuotannon päivää juhlitaan lauantaina – alan kehittämiseen kaivataan uusia avauksia22.9.2023 13:22:01 EEST | Tiedote

Euroopan unionin luomutuotannon päivää juhlitaan lauantaina 23.9.2023 toista kertaa. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan luomutuotanto on tärkeä osa kestävää ruokajärjestelmää ja huoltovarmuutta. Lisäksi se ylläpitää luonnon monimuotoisuutta. Luomutuotannossa ei käytetä kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita, joten luomu ei ole ulkomaisten tuotantopanosten varassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme