Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Jokilaaksojen kuntien välisen joukkoliikenteen talvikausi alkaa

Jaa
Talviaikataulut aikataulut astuvat voimaan Jokilaaksojen kuntien välisessä joukkoliikenteessä 9.8.2023. Talvikauden alkaessa Nivalan ja Ylivieskan sekä Nivalan ja Oulaisten välillä käynnistyy kokonaan uusia vuoroja. Lisäksi suoria yhteyksiä Pyhännän, Piippolan, Pulkkilan ja Ylivieskan välillä lisätään. Talviaikataulut ovat voimassa 2.6.2024 asti.

Jokilaaksojen kuntien välisen joukkoliikenteen runkona ovat toisen asteen opiskelijoita palvelevat vuorot eri paikkakunnille. Lisäksi liikennöidään ympärivuotista työmatkaliikennettä yleisimpinä työssäkäyntiaikoina Alavieskasta, Kalajoelta, Nivalasta, Oulaisista ja Sievistä Ylivieskaan sekä Ylivieskasta Oulaisiin ja Sieviin. Säännöllisesti matkustaville tarjolla on yhteysvälistä riippuen edullisia kausi- ja sarjalippuja. Oulaisiin kulkevilla vuoroilla voi asioida myös Oulaskankaan sairaalassa, jonka kautta liikennöidään aamuisin ja iltapäivisin.

Useilla Jokilaaksojen alueen linja-autovuoroilla on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen eri paikkakunnilla. Eniten vaihtoyhteyksiä on Ylivieskan rautatieasemalla, mutta yksittäisiä vaihtoyhteyksiä on myös Haapajärven ja Oulaisten rautatieasemilla. Linja-autojen kaukoliikenteeseen vaihtoyhteyksiä taas on Kalajoella, Kärsämäellä, Pulkkilassa ja Pyhäjärvellä.

Alla on lueteltu Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen järjestämä liikenne pääsuunnittain talvikaudella sekä liikenteeseen tehdyt keskeiset muutokset.

Reisjärvi–Sievi–Sievi as.–Ylivieska

Reisjärven ja Ylivieskan välillä ajetaan arkipäivisin 2–3 vuoroa sekä lauantaisin ja sunnuntaisin yksi vuoro kumpaankin suuntaan. Osalla arkipäivävuoroista on auton vaihto Sievissä. Sievin ja Ylivieskan välillä vuoroja on arkipäivisin 5–8 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin yksi kumpaankin suuntaan. Osa vuoroista ajetaan Sievin aseman kautta. Useimmilla vuoroilla on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskan rautatieasemalla.

Hiekkasärkät–Kalajoki–Alavieska–Ylivieska

Kalajoen ja Ylivieskan välillä ajetaan arkipäivisin 4–6 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Suurin osa vuoroista ajetaan Hiekkasärkkien kautta. Useimmilla vuoroilla on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskan rautatieasemalla.

ELY-keskuksen hankkimien vuorojen lisäksi Kalajoen ja Ylivieskan välillä liikennöi yksittäisiä markkinaehtoisia vuoroja.

Pyhäsalmi–Haapajärvi–Nivala–Ylivieska–Oulainen

ELY-keskuksen hankkimia vuoroja kulkee koulupäivinä pääasiassa Pyhäsalmelta Haapajärvelle sekä Nivalasta Oulaisiin, koulujen lomapäivinä taas Pyhäsalmelta Ylivieskaan sekä Ylivieskasta Oulaisiin. Osa vuoroista ajetaan Pyhäjärvellä Ruotasten kautta. Koulupäivinä suurin osa Haapajärveltä Ylivieskaan kulkevista vuoroista on markkinaehtoisia. Useilla vuoroilla on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskan rautatieasemalla. Yksittäisiä liityntäyhteyksiä on myös Pyhäjärvellä linja-autojen kaukoliikenteeseen.

Oulaisten ja Nivalan välillä lisätään suoria yhteyksiä koulupäivisin. Oulaisista Ylivieskaan klo 13.55 lähtevää vuoroa jatketaan Nivalaan asti. Lisäksi reitillä käynnistyy kokonaan uusi vuoro, joka lähtee Nivalasta Ylivieskan kautta Oulaisiin klo 15.15. Vuorolta on Ylivieskassa liityntäyhteys Helsinkiin klo 16.34 lähtevään junaan. Muutokset vaikuttavat myös muihin Ylivieskan ja Oulaisten välisten iltapäivävuorojen aikatauluihin. Samalla Helsingistä Ylivieskaan klo 16.49 saapuvalta junalta muodostuu uusi liityntäyhteys Oulaisiin.

Uusia koulupäivisin kulkevia vuoroja käynnistetään myös Ylivieskan ja Nivalan välillä. Ylivieskasta Nivalaan lähtee jatkossa uusi vuoro klo 17.10. Vuorolle on vaihtoyhteys Helsingistä Ylivieskaan klo 16.51 saapuvalta junalta sekä Oulaisista Ylivieskaan klo 17.05 saapuvalta linja-autolta. Nivalasta taas lähtee jatkossa vuoro Ylivieskaan klo 17.50, ja tälle vuorolle on vaihtoyhteys Haapajärveltä Nivalaan klo 17.45 saapuvalta linja-autolta.

Kalajoki–Oulainen–Haapavesi–Kärsämäki–Pyhäsalmi

Kalajoen ja Oulaisten välillä ajetaan koulupäivinä viisi, Oulaisten ja Haapaveden välillä seitsemän, Haapaveden ja Kärsämäen välillä kolme sekä Kärsämäen ja Pyhäsalmen välillä kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Osa vuoroista ajetaan Pyhäjärvellä Ruotasten kautta. Koulujen lomapäivinä ja viikonloppuisin ajetaan Kalajoen ja Kärsämäen välillä yksi vuoro kumpaankin suuntaan. Useilla vuoroilla on liityntäyhteyksiä linja-autojen kaukoliikenteeseen Kärsämäellä. Yksittäisiä liityntäyhteyksiä on myös Oulaisissa junaliikenteeseen sekä Kalajoella linja-autojen kaukoliikenteeseen.

Pyhäntä–Piippola–Pulkkila–Haapavesi–Ylivieska

Pyhännän, Piippolan, Pulkkilan ja Haapaveden välillä ajetaan koulupäivinä paikkakunnasta riippuen 3–5 sekä Haapaveden ja Ylivieskan välillä kuusi vuoroa kumpaankin suuntaan. Koulujen lomapäivinä vuoroja ajetaan kaksi ja viikonloppuisin yksi kumpaankin suuntaan. Useilla vuoroilla on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskan rautatieasemalla. Yksittäisiä liityntäyhteyksiä on myös Pulkkilassa linja-autojen kaukoliikenteeseen.

Osa tähän asti Pyhännältä, Piippolasta ja Pulkkilasta Haapavedelle ajetuista vuoroista jatketaan Ylivieskaan. Muutoksen seurauksena yhteydet Ylivieskaan muuttuvat aiempaa sujuvammiksi, kun linja-autoa ei enää tarvitse vaihtaa Haapavedellä.

Kärsämäki–Haapajärvi–Reisjärvi

Kärsämäen ja Haapajärven välillä ajetaan koulupäivinä kolme sekä Haapajärven ja Reisjärven välillä neljä vuoroa kumpaankin suuntaan. Yksittäisiä liityntäyhteyksiä on Haapajärvellä junaliikenteeseen sekä Kärsämäellä linja-autojen kaukoliikenteeseen.

Pyhäntä–Kärsämäki

Pyhännän ja Kärsämäen välillä ajetaan koulupäivinä kolme vuoroa kumpaankin suuntaan.

Muut pääsuunnat

ELY-keskuksen hankkimia vuoroja kulkee lisäksi koulupäivisin reiteillä Haapavesi–Nivala, Kärsämäki–Nivala ja Sievi–Nivala. Nämä vuorot palvelevat pääasiassa toisen asteen opiskeluyhteyksiä, eikä vuoroilla ei ole liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen tai linja-autojen kaukoliikenteeseen.

Reitillä Kalajoki–Kokkola kulkee ympäri vuoden ELY-keskuksen hankkimia vuoroja, jotka täydentävät reitin markkinaehtoista liikennettä. Yksittäisillä vuoroilla on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Kokkolan rautatieasemalla.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Kertalippuja on saatavilla verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Työmatkustajien ja muiden säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Lisäksi Ylivieskan ja Alavieskan, Kalajoen, Oulaisten tai Sievin välisille matkoille on saatavilla mobiilisovelluksesta kausilippu, jolla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti Liikenne Huovari Oy:n ja Oulaisten Liikenne Oy:n linja-autovuoroissa.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai 0295 020 600.


Median yhteydenotot: joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, johannes.miesmaa@ely-keskus.fi, 0295 038 000.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Suunnittelu käynnistyy kantatien 58 (Elämäjärventie) parantamiseksi Uitonsalmen sillan kohdalla Haapajärvellä4.10.2023 09:27:49 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus aloittaa tiesuunnitelman laatimisen ja suunnitelman vaatimat maastotyöt ja tutkimukset kantatien 58 (Elämäjärventie) parantamiseksi Uitonsalmen sillan kohdalla Haapajärvellä. Uitonsalmen silta uusitaan nykyiselle paikalleen. Suunnitteluun sisältyvät myös rakennustyön aikaiset liikennejärjestelyt siltapaikalla. Suunnittelun yhteydessä tarkastellaan myös kantatien 58 liikennejärjestelyjä sillan rakentamisen vaikutusalueella Karjalahdentien (maantie 7630) ja Rantakadun välillä. Suunnitelman tavoitteena on huonokuntoisen sillan uusiminen sekä liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen suunnittelualueella. Suunnittelutyö aloitetaan maastotöillä ja -inventoinneilla lokakuussa 2023 ja tiesuunnitelma valmistuu huhtikuussa 2024. Suunnitelmaluonnoksia esitellään suunnittelun aikana, mistä tiedotetaan erikseen. Tiesuunnitelman valmistuttua keväällä 2024 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettaa suunnitelman nähtäville verkk

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Kotaselän (Oulu, Yli-Ii) tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelman, yleisötilaisuus tiistaina 17.10.3.10.2023 14:21:08 EEST | Tiedote

Hanketta koskeva yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 17.10.2023 klo 17.00–19.00 Kierikkikeskuksen auditoriossa (Pahkalantie 447A, Yli-Ii, Oulu) sekä verkkolähetyksenä, jonka linkki tulee saataville hankkeen verkkosivulle. Asiasta ovat kertomassa YVA-yhteysviranomaisen (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus), hankevastaavan (Ilmatar Energy Oy) ja YVA-konsultin (AFRY Finland Oy) edustajat. Tilaisuudessa esitellään myös hankkeen kaavoitusta. Kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan ja osallistumaan. Ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukainen ympäristövaikutusten arviointiohjelmaa koskeva kuulutus on nähtävillä 3.10.–1.11.2023 Oulun kaupungin ja Iin kunnan internet-sivujen virallisissa ilmoituksissa. YVA-aineisto on nähtävillä osoitteessa www.ymparisto.fi/kotaselantuulivoimaYVA. Paperimuodossa YVA-ohjelmaan voi tutustua Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa, Oulun kaupungin ympäristötalossa, Pekurin kirjastossa (Oulu), Yli-Iin

Luomutuotannon päivää juhlitaan lauantaina – alan kehittämiseen kaivataan uusia avauksia22.9.2023 13:22:01 EEST | Tiedote

Euroopan unionin luomutuotannon päivää juhlitaan lauantaina 23.9.2023 toista kertaa. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan luomutuotanto on tärkeä osa kestävää ruokajärjestelmää ja huoltovarmuutta. Lisäksi se ylläpitää luonnon monimuotoisuutta. Luomutuotannossa ei käytetä kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita, joten luomu ei ole ulkomaisten tuotantopanosten varassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme