Pohjolan Voima Oyj

Porin Prosessivoima rakentaa savukaasujen lämmöntalteenottolaitoksen − polttoaineen tarve ja päästöt vähenevät

Jaa

Porin Kaanaan teollisuusalueella sijaitseva Porin Prosessivoima aloittaa syksyllä 2023 lämmöntalteenottolaitoksen rakentamisen biovoimalansa yhteyteen. Laitos tuottaa voimalaitoksen savukaasujen hukkalämmöstä kaukolämpöä Pori Energian kaukolämpöverkkoon. Investointi parantaa energiatehokkuutta sekä vähentää polttoaineen tarvetta ja päästöjä. 

"Lämmöntalteenottolaitos hyödyntää biopolttoaineiden savukaasuissa olevaa energiaa. Kun savupiippuun johdettavien kaasujen lämpö otetaan energiatehokkaasti talteen kaukolämmöksi, voimme vähentää voimalaitoksen polttoaineiden käyttöä. Tämä tarkoittaa, että voimme luopua kokonaan turpeesta voimalaitoksen polttoaineena", kertoo Porin Prosessivoiman toimitusjohtaja Eero Niemitalo.  

"Kaikkiaan resurssitehokas lämmöntalteenottolaitos korvaa 15 prosenttia Porin nykyisestä polttoon perustuvasta kaukolämmön tuotannosta. Myös tarve käyttää fossiilisia polttoaineita polttavia huippulämpölaitoksia pakkaskausilla vähenee. Laitoksen ansiosta Porin alueen kaukolämmön tuotannon hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 1 000 tonnia vuodessa."

Uudesta lämmöntalteenottolaitoksesta saadaan vuosittain noin 100 gigawattituntia energiaa, mikä vastaa noin 160 kerrostalon tai 5 000 pientalon vuosittaista kaukolämmön tarvetta. 

Savukaasujen lämmöntalteenottolaitoksen rakennustyöt alkavat syksyllä 2023 ja laitoksen on määrä valmistua vuonna 2024. Investoinnin suuruus on noin 16,5 miljoonaa euroa.  

"Laitokseen rakennetaan savukaasulauhdutin, kaukolämmönvaihdin, lauhdevesien puhdistuslaitteisto ja uusi savupiippu. Laitoksen on suunniteltu olevan täydessä tuotannossa joulukuussa 2024", sanoo Eero Niemitalo.  

Porin Prosessivoiman voimalaitos tuottaa kaukolämpöä Pori Energian kaukolämpöverkkoon sekä prosessilämpöä ja sähköä. Voimalaitoksen pääpolttoaineita ovat puuperäiset polttoaineet sekä kierrätyspolttoaineet. Lisäksi voimalaitos käyttää pieniä määriä turvetta, kevyttä polttoainetta ja nesteytettyä maakaasua. Yhtiö on määrätietoisesti vähentänyt päästöjään pienentämällä fossiilisten polttoaineiden osuutta.  

Lisätietoja 

Eero Niemitalo, toimitusjohtaja, Porin Prosessivoima Oy, puh. 044 701 2105,
eero.niemitalo@porienergia.fi 

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Porin Prosessivoima Oy on Pohjolan Voima Oyj:n 89-prosenttisesti ja Pori Energia Oy:n 11-prosenttisesti omistama yhtiö. Vuonna 2008 valmistunut Porin Prosessivoiman biovoimalaitos on lämmön ja sähkön yhteistuotantovoimalaitos, joka tuottaa kaukolämpöä Pori Energialle, prosessilämpöä alueen teollisuudelle ja lisäksi sähköä. Voimalaitoksen käyttöä ja kunnossapitoa hoitaa Pori Energia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjolan Voima Oyj

Kaj Råtts on nimitetty Kymin Voima Oy:n toimitusjohtajaksi18.8.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Kymin Voima Oy:n hallitus on nimittänyt tuotanto-omaisuuden päällikkö Kaj Råttsin Kymin Voiman toimitusjohtajaksi 1.11.2023 alkaen. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Juha Kouki eläköityy vuoden vaihteessa ja perehdyttää Kajn tehtävään loppuvuodesta. Kaj Råtts jatkaa Kymin Voiman toimitusjohtajuuden ohella Pohjolan Voiman tuotanto-omaisuuden päällikön tehtävässä. Lisätietoja: Ilkka Tykkyläinen, Kymin Voima Oy:n hallituksen puheenjohtaja, ilkka.tykkylainen@pvo.fi, puh. 040 670 6056

​​Markus Pyykönen on nimitetty Pohjolan Voiman tuotannon kehityksen päälliköksi​15.8.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

DI Markus Pyykönen on nimitetty Pohjolan Voima Oyj:n tuotannon kehityksen päälliköksi. Pyykönen aloittaa tehtävässään 1.9.2023. Tuotannon kehityksen päällikkönä Pyykönen vastaa Pohjolan Voima Oyj:n ja sen tuotantoyhtiöiden kehitys- ja selvitysprojektien tukemisesta ja johtamisesta. "Olen iloinen saadessani toivottaa Markuksen tervetulleeksi Pohjolan Voimaan. Markuksen pitkäaikainen kokemus lämpövoima- ja ydinvoimatuotannon sekä automaatioprojektien parissa tuo erinomaista lisäarvoa tuotantomme kehittämiselle", toteaa Pohjolan Voiman toimitusjohtaja Ilkka Tykkyläinen. Pyykönen on aiemmin toiminut Fortum Power & Heat Oy:n ydinvoimaprojektitehtävissä. Lisätietoja: Ilkka Tykkyläinen, toimitusjohtaja, Pohjolan Voima Oyj, ilkka.tykkylainen@pvo.fi, puh. 040 670 6056

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme